PDA

View Full Version : szukam niebrandingowany soft problem z BT słuchawką ???

velchinaski
01-11-2007, 11:14
Witam !
Potrzeba jak w temacie bo zakupiłem słuchawkę z Hong Kongu i nie mogę się połaczyć głosowo wszystko inne chodzi moja polska słuchawka ma coś takiego napisane SYN1303B a ta ma SYN1303A wiec chyba chodzi o jakąś synchronizację...jestem ciekaw tylko ,czy nie moża tego jakoś obejść wgrywając jakiś soft...może ktoś cos wie lub słyszał jak wgrac soft do słuchawki BT był bym wdzieczny ???!!!!Dlatego szukam niebrandingowanego softu do K750i pod CID49 dla R1CA021 mam telefon w era gsm słuchawka to Motorola H605 no i nie wiem co zrobic czy wgrac niebrandingowany , czy wgrac soft z hong kongu bo tak znalazlem no troszkę sie boje czy telefon będzie działać pod era gsm w koncu stamtąd mam słuchawkę no i jak by to było z językiem ????Moze ktos mi pomoże w tej sprawie

AlaN
01-11-2007, 11:32
BT to standard przesyłu. Nic tu nie pomoże zmiana softu. Słuchawka MA DZIAŁAĆ. Jesli nie, to sprawdź ją z innym telefonem. Jesli nie działa, to raczej jest skopana.

velchinaski
01-11-2007, 11:56
nie prawda tu sie mylisz i nawet nie wiesz jak bardzo !!!
Kazda słuchawka jest wydawana na inny rejon i ma inna synchronizacja inna jest dla azji inna dla europy poczytaj wiecej w specyfice sluchawek i sprawdz ich oznaczenie ja juz to zrobilem tym bardziej wiem bo mam juz druga sluchawke taka i jest ten sam problem :) POZDRAWIAM

edit:

a słuchawka działa tylko że zrzuca mnie do telefonu i dzieje sie to na kazdym telefonie :(

fkzzpio
01-11-2007, 12:44
po pierwsze edytuj posty
po drugie chcesz softa r1bc002 już po gflash-u??

velchinaski
01-11-2007, 21:34
hmmmm nie wiem jaki mam wgrać soft chce taki by działał mój telefon w era gsm i był dobry do tej słuchawki...na innej grupie napisali mi ,że ma być niebrandingowany...co prawda nie wiele mi to mówi :)Dlatego pisze o pomoc w tej sprawie

AlaN
01-11-2007, 21:40
O, to przepraszam; nie wiedziałem.
A wracając do sprawy, to nie wiem czy Ci coś da taka zmiana. Skoro fony w Azji mają inny soft (żeby BT z nimi działało), to co Ci po sofcie azjatyckim? Próbuj, ale widze to w ciemnych kolorach; tak to już jest jak się coś kupuje po drugiej stronie swiata. Sam chciałem w HK kupić telefon (Mitsubishi), ale jak zobaczyłem że język tylko Chiński i Angielski, to dałęm sobie spokój i kupiłem w PL.

velchinaski
01-11-2007, 21:47
wiesz kupując nie wiedziałem myślałem ,że BT wszędzie jest taki sam i wszystko będzie działac ok no i cena tez była rewelacyjna w porównaniu z PL ale jak otrzymałem słuchawkę szybko zorientowałem się ,że coś jest nie tak wszystko działa tylko ,jak wybieram numer z telefonu i dzwonię to nie przekazuje do słuchawki tylko zrzuca do telefonu :( reszta śmiga jak trza :)
Dopiero jak odesałem słuchawkę i dostałem drugą i to samo się działo zacząłem szukać i oglądac słuchawkę i zauważyłem różnice o których pisałem wbijając te numery przeczytałem ,że właśnie istnieje coś takiego ,że w pełni słuchawka moze nie obsługiwać telefonu...na innej grupie podpowiedzieli ,że może jak wymienie soft w tel. zadziała...wiec co grupa to pytam ,może ktos już coś takiego miał lub wie jak mi pomóc
POZDR i thx za ODP :)