View Full Version : Czas zapisu fotek na karcie ?!?!
Witam, zauważyłem, że fotka zrobiona moim K550i nagrywa się jakies 7-8 sekund gdy zapisuje na karcie pamięci a 2-3 sekundy jak na pamięć wbudowaną (wszystko podczas pstrykania fotek telefonem). Czy mam też tak długo nagrywa ? Czy mam wolną kartęczy poprostu tak działa ten zapis ?
contracts
03-11-2007, 16:53
Może masz zwaloną karte pamięci albo nieoryginalną czy coś. U mnie szybciutko zapisuje fotki 1-2 sekund niezależnie czy na karte pamieci czy na telefon. Może masz telefon uszkodzony :/.
lampard8
03-11-2007, 18:01
jaką masz karte pamięci?
masz ustawione jakieś dodatkowe rzeczy w ustawieniach aparatu wlaczane?
Ustawienia typowe. Zadna ramka itp...Jakosc najlepsza, rozdz, max, bez ramek, sceny i inne na domyslne. Karta to Sandisk 1GB M2 więc typowa karta.
contracts
03-11-2007, 21:58
znasz kogoś kto ma sony ericssona z takimi kartami to sprawdź na innym telefonie, jeżeli to wina karty pamieci to ją na gwarancje, jeżeli telefonu to telefon na gwarancje i koniec tematu
Czyli jest to coś dziwnego ? Tj ten czas zapisu ?
contracts
03-11-2007, 22:12
według mnie tak i to bardzo u mnie zapisuje 1-2 sekund czy to na telefon zcy na karte pamięci, może procesor? niewiem, daj na gwarancje
zauważyłem, że przy włączonej dacie (na zdjęciu) zapisuje mi dłużej, a gdy robię fotkę bez daty, zapisuje mi max. 2-3 sek.
Jackal PL
04-11-2007, 11:19
No tak proste - telefon potrzebuje czasu aby zapisac zdjecie z data (utworzyc informacje itp). Z data to normalne ze troche dluzej sie zapisuje, a czas zapisywania bez daty normalny (1-3 sek). Miescisz sie w normie ;)
Tez tak myslalem bo tel. sprawuje sie ok tj nie zamula, nie zwalnia :) a nie pomyslalem o tej dacie i problem rozwiązał się sam :) Pozdrawiam
lampard8
04-11-2007, 11:42
Jackal PL właśnie że nie...
ja mam ustawioną datę i zapisuje mi szybko...
boruta oddaj na gwarancje
A czy ionni moga tez sprawdzic ? Pamięć czy tel na gwarancje ? W sumie nie wiem co moga zrobic z telefonem przy takiej pracy czy sa cos w stanie sprawdzic zwlaszcza ze byl w serwisie i wszeszystkie apdejty i soft wgrane (wizyta w serwisie niezwiazana z czasem zapisu), chyba ze pamięć.
Jackal PL
04-11-2007, 12:56
lampard tak samo szybko jak bez daty czy ciut dluzej :?:
boruta jak stoisz z pamiecia :?:
Zapis na karte bez daty (jakosc max) - czas ok 2,5 sekundy (podobnie dlugo jak zapis na pamiec w telefonie)
Zapis na karcie z data (jakosc max) - ok 6 sekund
Pamięć 1GB, wolne z 700MB
Pamięć w telefonie wolne jakieś 70 MB
contracts
04-11-2007, 20:55
Prawda, z włączoną datą dłużej zapisuje, o wiele dłużej. Mieścisz sie w normie, i jest spoko :)
Super :) mi sie nawet 1sek nie zapisuje:P
Tylko odrazu!
dziwne
bo znajomy mial podobnie....
ze fotke zrobil i dlugi dosyc czas trzeba bylo czekac...
oddal do gwarancji i mu naprawili
a co bylo to nie mam pojecia
pozdrooo