PDA

View Full Version : ŚRUBKA!!

jedrekz13
03-11-2007, 18:10
witam

mam maly problem. kupilem na allegro dosc dawno srubokret taki maly i wszystko bylo spoko. ale teraz gdy chcialem sciagnac obudowe to zobaczylem ze jedna srubka jest troszke wyjechana i nie da sie jej odkrecic.
co moge zrobic w tej sytuacji... czy jak kupie normalny (duzy) klucz to sie odkreci??

chodzi o te 2 srubki pod bateria co odkreca sie kluczem torx 6

poradzcie cos

dzienks

Rexor
03-11-2007, 18:19
Może wrzuciłbyś zdjęcie tej śruby? Wiesz bo nie do końca Cię rozumiem

kuki
03-11-2007, 18:28
Wiesz bo nie do końca Cię rozumiem

NA jakim ty świecie żyjesz xD Napisał ci że pod bateria ...

jedrekz13 miałem taki problem... musisz tym śrubokrętem mocno prZycisnąć i zacząć kręcić (pamiętaj mocno ) bo inaczej nie wykręci się ;) Te śrubki potrafią sie strasznie zjechać ;/

chlopacek92
03-11-2007, 18:33
Te śrubki potrafią sie strasznie zjechać ;/
Sam tego doswiadczylem :/ Nie ma ktos na zbycie 2 srubeczek? :D

jedrekz13
03-11-2007, 18:35
musisz tym śrubokrętem mocno prZycisnąć i zacząć kręcić (pamiętaj mocno ) bo inaczej nie wykręci się ;) Te śrubki potrafią sie strasznie zjechać ;/

zrobilem tak i nicc.... srubokret sie kreci

kuki
03-11-2007, 18:38
srubokret sie kreci

hmmm tez tak miałem ale sie wkurzyłem na ''hama'' wcisnąłem i wykręciłem... (a wszystko przzez frajera serwisantan który nie umiał wykręcić ;/)

jedrekz13 musisz próbować ;) bo w innym razie nic nie poradzisz ...

Nie ma ktos na zbycie 2 srubeczek?

Ja mam 8 :D z allegro :D ale nie będe sie bawił w wysyłanie ;p (na allegro 4zł 10 szt. xD)

karaczan
03-11-2007, 18:57
maly plaski srubokret sie nadaje do odkrecania zjechanych torxow.
tylko ze trzeba go sobie dobrze doszlifowac bo mozna jeszcze bardziej ja uszkodzic :P
ogolnie torxy powstaly by srobki sie mniej niszczyly. to dziala, ale tylko przy wiekszych rozmiarach. torx6 obrabiaja sie jak cholera ;)

Tomislav
06-11-2007, 16:30
Mam ten sam problem :/ Muszę zmienić obudowę a śrubki nie chcą się poddać (zjechane są) Jest jakiś sposób wkręcenia ich? Ewentualnie może jakaś instrukcja z wyciąganiem ich siłą? :P

@down
Lutownica? O.o, nie pomyślałem xD A jakie są szanse na uszkodzenie czegoś mechanicznego poprzez nagrzanie lutownicą? :P

fkzzpio
06-11-2007, 16:55
jak nie potraficie sie obchodzić delikatnie z fonami to tak jest najlepiej młotek i przecinak w rękę... masz kilka wyjść albo kombinować dalej torksem lub lutowarką nagrzać i ją wyjąć i potem wkręcić grubsza lub śrub okręcikiem zegarmistrzowskim małym płaskim pokombinować ...