View Full Version : ŚRUBKA!!
jedrekz13
03-11-2007, 18:10
witam
mam maly problem. kupilem na allegro dosc dawno srubokret taki maly i wszystko bylo spoko. ale teraz gdy chcialem sciagnac obudowe to zobaczylem ze jedna srubka jest troszke wyjechana i nie da sie jej odkrecic.
co moge zrobic w tej sytuacji... czy jak kupie normalny (duzy) klucz to sie odkreci??
chodzi o te 2 srubki pod bateria co odkreca sie kluczem torx 6
poradzcie cos
dzienks
Może wrzuciłbyś zdjęcie tej śruby? Wiesz bo nie do końca Cię rozumiem
Wiesz bo nie do końca Cię rozumiem
NA jakim ty świecie żyjesz xD Napisał ci że pod bateria ...
jedrekz13 miałem taki problem... musisz tym śrubokrętem mocno prZycisnąć i zacząć kręcić (pamiętaj mocno ) bo inaczej nie wykręci się ;) Te śrubki potrafią sie strasznie zjechać ;/
chlopacek92
03-11-2007, 18:33
Te śrubki potrafią sie strasznie zjechać ;/
Sam tego doswiadczylem :/ Nie ma ktos na zbycie 2 srubeczek? :D
jedrekz13
03-11-2007, 18:35
musisz tym śrubokrętem mocno prZycisnąć i zacząć kręcić (pamiętaj mocno ) bo inaczej nie wykręci się ;) Te śrubki potrafią sie strasznie zjechać ;/
zrobilem tak i nicc.... srubokret sie kreci
srubokret sie kreci
hmmm tez tak miałem ale sie wkurzyłem na ''hama'' wcisnąłem i wykręciłem... (a wszystko przzez frajera serwisantan który nie umiał wykręcić ;/)
jedrekz13 musisz próbować ;) bo w innym razie nic nie poradzisz ...
Nie ma ktos na zbycie 2 srubeczek?
Ja mam 8 :D z allegro :D ale nie będe sie bawił w wysyłanie ;p (na allegro 4zł 10 szt. xD)
karaczan
03-11-2007, 18:57
maly plaski srubokret sie nadaje do odkrecania zjechanych torxow.
tylko ze trzeba go sobie dobrze doszlifowac bo mozna jeszcze bardziej ja uszkodzic :P
ogolnie torxy powstaly by srobki sie mniej niszczyly. to dziala, ale tylko przy wiekszych rozmiarach. torx6 obrabiaja sie jak cholera ;)
Tomislav
06-11-2007, 16:30
Mam ten sam problem :/ Muszę zmienić obudowę a śrubki nie chcą się poddać (zjechane są) Jest jakiś sposób wkręcenia ich? Ewentualnie może jakaś instrukcja z wyciąganiem ich siłą? :P
@down
Lutownica? O.o, nie pomyślałem xD A jakie są szanse na uszkodzenie czegoś mechanicznego poprzez nagrzanie lutownicą? :P
jak nie potraficie sie obchodzić delikatnie z fonami to tak jest najlepiej młotek i przecinak w rękę... masz kilka wyjść albo kombinować dalej torksem lub lutowarką nagrzać i ją wyjąć i potem wkręcić grubsza lub śrub okręcikiem zegarmistrzowskim małym płaskim pokombinować ...