View Full Version : Problem z USB (??)
kamiss_n
06-11-2007, 12:09
Od jakiegos czasu nie moge podlaczyc telefonu do komputera. Kiedy telefon jest wlaczony i podlaczam do niego kabelek do usb, zupelnie nie reaguje.. Ani telefon, ani komputer. Jesli telefon jest wylaczony, jest reakcja.. Tzn telefon sie wlacza i pojawia sie ekranik informujacy o tym, zeby nie odlaczac kabelka, a na kompie wykrywa nieznany sprzet.. Wie ktos o co chodzi?
Aha, przy starcie koma gdy juz laduje sie telefon pojawia mi sie info o wyborze rodzaju polaczenia z kompem (transfer/telefon itp). Wtedy klikam przycisk (wstecz) i mam spowrotem menu koma.
contracts
13-11-2007, 14:33
Wybierz transfer plików i powinny się pokazać dwa dyski.
Odpowiedz na pytania:
1. Jaki system operacyjny
2. Czy kabel jest napewno w 100% sprawny - masz jak sprawdzić na innym?
kamiss_n
13-11-2007, 16:50
Wiem wiem.. Wszystko to mi juz wczesniej dzialalo i wiem co robic. Po prostu w pewnym momencie przestalo dzialac. Jak telefon jest wlaczony to zero reakcji, a jak wylaczony to reaguje kom tak jak napisalem (bez wyboru polaczena, odrazu jakby przelacza na transfer plikow), a komputer wykrywa nieznane urzadzenie usb.
1. XP z SP2
2. Nie mam jak tego sprawdzic, ale powinien byc okay, nie ruszam go w ogole, lez ciagle tak samo podlaczony.
Ja mam z kolei problem z polaczeniem w troszke inny sposob. Przesialem gdzies ladowarke i jak potrzebowalem podladowac tela to podpinalem po usb kabel i ladowalo ladnie. Po zmianie systemu z XP na XP x64 to nie moge tak ustawic telefonu. Pytanie jest teraz takie, czy musze miec rozpoznany telefon w systemie i miec tam zainstalowane stery pod system x64?
PS. laduje mi telefon ale w trybie transferu plikow, a chcialbym w trybie telefonu.
Pozdrawiam
hansolo32
16-03-2008, 16:16
Ja też tak miałem, po pewnym czasie działo mi się tak samo jak tobie. Ja zainstalowałem sterowniki do kabla i wszystko wróciło do normy.;)
Mam to samo... Kabel sprawny bo z innymi telefonami działa (z z530, w610, k310)...
Nawet założyłem temat...
krisvader
07-05-2008, 15:22
Też tak mam. Ja wykryłem sposób(u mnie działa). Jak podlacze do kompa to pokazuje sie wykryto w300i a pozniej zainstaluj sprzet. Klikam anuluj. I wyskakuje ze wystąpił problem podczas instalacji. Odczekuje chwilke i klikam transfer danych. Czekam az zaladuje karte pamieci, fona i juz.
:w:300i rządzi:se:
Krisvader dziala!! Mialem ten problem z miesiac juz chcialem oddac do naprawy. Dzieki:D