View Full Version : Ładowanie
Grzesiekx
06-11-2007, 16:10
Waszym zdaniem lepiej jest ładować przy wyłączonym telefonie czy nie ma to dużego znaczenia? :)
Jackal PL
06-11-2007, 16:14
Mi się wydaje, że lepiej ładować przy włączonym telefonie - nie zużywa energii na włączanie się i ogólnie nie musisz się męczyć tylko wyciągasz ładowarkę i gotowe ;) Ale to tylko moje zdanie.
Yaroslaw
06-11-2007, 17:22
Ja ładuje zawsze przy włączonym telefonie.
maciejka1990
06-11-2007, 17:43
Jackal PL a jak masz włączony telefon, to pobór prądu jest mniejszy niż przy wyłączonym :?: :> Mi się wydaje, że nie, bo przecież telefon ciągle musi 'trzymać' zasięg i do tego jest w stanie czuwania ;)
A tak poza tym wszystkim, to bzdura! xD ;D ^_^'
ronniecobalt
22-08-2008, 17:27
Zaprawde powiadam!! Jak bedziesz miał wyłączony to Ci sie nie naładuje!! Mi nie robi to żadnej różnicy...
Noski007
23-08-2008, 10:25
ja to mam roznie jak na noc mam malo %bateri to go rozladowowuje zeby podlaczyc na noc wyloczony.a jak w dzien mam np chcec isc na rower a mam malo bateri to podladowuje go jak jest wlaczony;d
PODzdro
Witam
Zauważyłem taką prawidłowość w K550 i K770. Jak włacze ładowanie na noc min. 8 godz. to później telefon tak jakby dłużej trzymał (może to tylko takie wrażenie), ale jak podładuję np 1 godzinę to później szybciej spada stan baterii i znowu tzreba doładowywać. Różnica w szybkosci ładowania jest wyraźna przy wyłaczonym telefonie. Już po 2 godz. pojawia suię napis bateria w pelni naładowana (czy jakoś tak)
Pozdrawiam
Karola228
24-08-2008, 12:36
Witam
Zauważyłem taką prawidłowość w K550 i K770. Jak włacze ładowanie na noc min. 8 godz. to później telefon tak jakby dłużej trzymał (może to tylko takie wrażenie), ale jak podładuję np 1 godzinę to później szybciej spada stan baterii i znowu tzreba doładowywać.
Ja też mam takie wrażenie i teraz już nie ładuję godzinę tylko zazwyczaj w nocy, bo wtedy mi o wiele dłużej trzymie ;)
Ja ładuje zawsze przy włączonym telefonie.
Ja tak samo, chociaż wydaje mi się że nie ma to większego znaczenia.