View Full Version : Przyczytaj profesjonalisto.
Witam.
Z góry proszę nie oceniać mnie i nie walić tekstami typu "poszukaj" bo siedze tutaj już 2 dni i nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania.
Mam w800i i chce zmienić w sofcie, aby SMS'y zapisywały się na fonie lub karcie co opisane jest tutaj: http://se-center.info/viewtopic.php?p=181604
Niestety jest to opisane dla osoby która coś się już zna, a szczerze mówiąc ja jestem totalnym nowicjuszem.
Staram się sprawdzić CID... nie idzie..
Instaluje FAR nie idzie...
Ściągam USBFlash... gdzie to wsadzić?
Domyślam się, że moj temat już wam wychodzi "bokiem" i nie macie ochoty pomóc mi, tylko odesłać, ale prawda jest taka, ze ja jako szukający nowicjusz, nie moge sie połapac w tym wszystkim...
Licze na waszą pomoc, niekoniecznie na forum, może być gg:3891595
Szybko sie ucze.
Dzieki.
Usb flash klikasz prawym na ini i wybierasz instaluj.
Cid sprawdzisz wbijając >*<<*<* <-joy w lewo >-joy w prawo
i wyświetlonym menu wybierasz pierwszą opcję potem druga i na dole jest
wersja oprogramowania i cxc 125 932_49 r1c lub cxc 125 932 r1c jak masz to pierwsze to ma 49 cida a jak drugie to 36
rafał666
06-11-2007, 18:48
a jak USBFlash nie pomoże to instalujesz SEUSA
jest on na stornce sony ericssona
cxc 125 932 r1k ... czYli CID36
what next? instaluje fara, jak podłączyć tel?
wyłącz fona wyciąg bateria na ok. 30 sek. potem włóz baterie i podepnij fona trzymając przycisk C na telu
Jackal PL
06-11-2007, 20:31
instaluje fara, jak podłączyć tel?
Instalujesz FAR (masz już USB Flash i USB Drivers), ale jak podłączyć tel masz dokładnie opisane - chyba nawet więcej niż w jednym poradniku - trzeba tylko umieć czytać...
EDIT: Znowu za późno, ale zresztą nie ważne... :P
Instalujesz usb flash, potem fara wyłączasz telefon włączasz fara i według poradnika pomijając wgrywanie łamacza i na końcu resta ;-)
http://se-center.info/viewtopic.php?t=6640
Coś wolny jestem bo 2 osoby mnie wyprzedziły z odpowiedzią :oops:
Super że ten cały Phone-XS... po pierwsze link do ściągnięcia jest nieaktualny, ściągnałem z se-center.pl to nie ma tam tego pliku...
czy wszystko musi byc takie skomplikowane?
karta sim ma byc w srodku? ....
-,-
Może być, a wszystko co potrzebne do tuningu znajdziesz na franek.4shared.com
Jackal PL
06-11-2007, 20:59
czy wszystko musi byc takie skomplikowane?
Nie... Ale dam Ci radę, widzę, że ciężko Ci to wchodzi więc nie bierz się za to bo jeszcze możesz coś spieprzyć i wtedy będzie...
Jeśli jednak koniecznie chcesz kontynuować - nie widzę przeszkód aby jej nie było...
ściągnałem z se-center.pl to nie ma tam tego pliku...
Ściągnij jeszcze z franeek.4shared.com (link na forum). Tam powinno być wszystko.
EDIT: Znowu, znowu, znowu...
Podałeś mi ten sam plik...
"Gdy juz jesteśmy w zakładce flash, lokalizujemy plik, który jest w "pliki do łamania kodów" jego nazwa to"k750w800_r2e_dcu.49r.ssw" oraz zaznaczamy flash plików main tak jak na screenie i klikamy rozpocznij"
Niby gdzie jest taki folder i gdzie jest taki plik?
Podałeś mi ten sam plik...
"Gdy juz jesteśmy w zakładce flash, lokalizujemy plik, który jest w "pliki do łamania kodów" jego nazwa to"k750w800_r2e_dcu.49r.ssw" oraz zaznaczamy flash plików main tak jak na screenie i klikamy rozpocznij"
Niby gdzie jest taki folder i gdzie jest taki plik?
jak masz cid 36 to nie ma potrzeby uzywania lamaczy :) poprostu wchodzisz w fara.. robisz to co chcesz i wychodzisz :) takie problemy tylko z cid 49 :D
Pomyśl trochę przecież jak masz cid 39 to nie wgrywasz łamacza przecież pisałem ci o tym!! Przez wgranie łamacza możesz zj***ć fona!!!
Pliki zinstalowane, włączam FARA, ALT+F2 ustawiam daje na Enter The Matrix... wkladam baterie do fona, trzymam C i podlaczam kabel.... fon sie wlacza komp pyka z 3 razy jakby znalazl USB i nic dalej sie nie dzieje...
Kiedziak
06-11-2007, 22:06
wylacz telefon . niech polezy z 1-2 min dla pewnosci bo wczesniej moze sie wlaczyc po podlaczeniu . wchodzisz tam gdzie trzeba . klikasz c przed podpieciem do kabla usb . podpinasz i wbijasz . czlowieku ja kupilem k750i i 3 dni po zakupie mialem wytuningowanego na maxa patche itp zakladalem kilka tematow na forum ale to juz nie w zwiazku z farem itp bo to jest proste!! pozdro
Dobraa... koniec tego dobrego.
Zainstaluj USB Flash - instrukcja jest na forum.
Jak masz CID49 to robisz tak jak jest w tutorialu na forum. (obsługa FARa)
A jeśli masz CID36 to robisz też wg. tego tutoriala tylko bez łamacza i resta.