PDA

View Full Version : K750@W800 i GFlash

Piospi
07-11-2007, 21:57
Witam, dostałem K750@W800 CID 36 Red R1BD001 i myślę nad zmianą na R1BC002 (bo jest więcej patchy), ale mam kilka wątpliwości:

1. Czy R1BC002 jest wolniejszy od R1BD001 w benchmarkach ? Bo był temat na jakimś zagranicznym forum, gdzie były wymienione wszystkie softy plus wypisane zmiany i ilość puntków osiągniętych w benchmarkach, ktoś może kojarzy ten topic ?

2. Czy R1BC002 obsłuży kartę 4 GB ? Czy tylko najnowszy soft ?

3. Który z tych softów jest stabilniejszy ?

4. Czy mogę za GFlasha wgrać R1BC002 na R1BD001 ? Bo po zrobieniu "odczytu CIDu", po przejściu do zakładki "flashing", po wskazaniu ścieżek do FS i MAIN, po zaznaczeniu tych trzech okienek, po wybraniu modelu W800 i CDA......EMEA1, w końcu jak naciskam na przycisk "flash" pokazuje się komunikat, żeby wyłączył telefon i przy podłączaniu wcisnął przycisk C. Jak to zrobię to wyskakuje okienko, że wystąpił problem z programem GFlash.exe czy coś takiego i nie wiem co robić ! :/ Help

Scream!
08-11-2007, 13:40
Czy R1BC002 jest wolniejszy od R1BD001 w benchmarkach ? Bo był temat na jakimś zagranicznym forum, gdzie były wymienione wszystkie softy plus wypisane zmiany i ilość puntków osiągniętych w benchmarkach, ktoś może kojarzy ten topi
R1BC002 jest najlepszym softem do w800

Czy R1BC002 obsłuży kartę 4 GB ? Czy tylko najnowszy soft
to nie zależy od softa tylko od telefonu (ten nie obsłuży)

Który z tych softów jest stabilniejszy ?
R1BC002

Czy mogę za GFlasha wgrać R1BC002 na R1BD001 ? Bo po zrobieniu "odczytu CIDu", po przejściu do zakładki "flashing", po wskazaniu ścieżek do FS i MAIN, po zaznaczeniu tych trzech okienek, po wybraniu modelu W800 i CDA......EMEA1, w końcu jak naciskam na przycisk "flash" pokazuje się komunikat, żeby wyłączył telefon i przy podłączaniu wcisnął przycisk C. Jak to zrobię to wyskakuje okienko, że wystąpił problem z programem GFlash.exe czy coś takiego i nie wiem co robić ! Ekhm... Help
wgraj main i fs przez phone xs(zaznacz ze masz cid36)
i wgrywaj potem custom i juz ;-)

ps. jak amsz cid36 to do fara wchodzisz od razu bez łamaczy i restów ;-)

szyper
08-11-2007, 14:52
lampard po co phone xs__
ja jak mialem k750"wooi o wgralem gflashem i bylo wszystko ok
i gflashem jest prosciej
ps. teraz moge bledy popelniac bo mi sie klawa chrzanie bo zamiast y jest z itp. shift+ctrl wciskam ale po niedlugim czasie to samo sie dzieje...

Kaamil
08-11-2007, 14:59
4. Czy mogę za GFlasha wgrać R1BC002 na R1BD001 ? Bo po zrobieniu "odczytu CIDu", po przejściu do zakładki "flashing", po wskazaniu ścieżek do FS i MAIN, po zaznaczeniu tych trzech okienek, po wybraniu modelu W800 i CDA......EMEA1, w końcu jak naciskam na przycisk "flash" pokazuje się komunikat, żeby wyłączył telefon i przy podłączaniu wcisnął przycisk C. Jak to zrobię to wyskakuje okienko, że wystąpił problem z programem GFlash.exe czy coś takiego i nie wiem co robić ! Ekhm... Help

:)
Spróbuj PhoneXS tak jak lampard radzi... ;)
Albo jakiś nowy GFlash ściągnij.

Piospi
08-11-2007, 22:15
no to kliknąłem na "rozpocznij" w tym programie, wyjąłem baterię potem włożyłem i podłączyłem telefon do kompa, program zaczal flashowac i doszedl do tego momentu:

http://img220.imageshack.us/img220/3694/qwegqegqgib9.jpg

i dalej nic nie robi, nie wiem co robic :/

karaczan
09-11-2007, 00:21
a czytac to umiesz i myslec??
done uploading.
radzil bym odpiac fona ;)

Piospi
09-11-2007, 07:11
wg. jakiegoś poradnika powinno wyskoczyć okienko z komunikatem "Finishing Flash", a to się nie pojawiło więc spanikowałem, a czytać umiem......tylko myślałem, że to dotyczy tylko jakiejś tam operacji podczas flashowania, więc trochę grzeczniej.....

hmm wgrałem R1BC002 no i mam telefon po angielsku, a w opcjach języka telefonu mam tylko do wyboru inglish, co zrobiłem źle ? czy może nie ten fs i main wgrałem ? może ktoś podać fs i main R1BC002 z polskim językiem dla cid 36 ? Bo tam jest tyle tych fs i main w downloadach (a większość linków na tym forum wygasła), że ja się kompletnie gubię :/

Kiedziak
09-11-2007, 09:56
na tym forum jakies 3 trygodnie temu r1bc002 sciagalem po polsku wiec nie sciemniaj ze nie ma tylko naucz sie szukac , na franka wirtualnym dysku napewno jest bo z tamtad chyba sciagalem

amatusz
09-11-2007, 10:10
hmm wgrałem R1BC002 no i mam telefon po angielsku

Pewnie na raz wgrywałeś main i fs, wgraj jeszcze raz samo fs a potem kustomizację i będzie ok

Lord
09-11-2007, 13:09
hmm wgrałem R1BC002 no i mam telefon po angielsku, a w opcjach języka telefonu mam tylko do wyboru inglish, co zrobiłem źle ? czy może nie ten fs i main wgrałem ? może ktoś podać fs i main R1BC002 z polskim językiem dla cid 36 ? Bo tam jest tyle tych fs i main w downloadach (a większość linków na tym forum wygasła), że ja się kompletnie gubię Ekhm...

Customa jak już coś. wystarczy że ściagniesz sobie jakiegoś innego - z polskim tam, jest chyba emea 1, lub modyfikowanego przez rawilsona - wszystko masz w temacie jak wgrać custom...

Piospi
10-11-2007, 21:20
dzięki za pomoc ;) sprawa rozwiązana :]