PDA

View Full Version : Wybor

wojtek234
09-11-2007, 19:24
Siema. Mam na oku dwa telefonz ponewaz konczy mi sie umowa. Mianowicie W850i oraz K800i. Zalezy mi glownie na muzyce. Jakosci oraz glosnosci z glosnika. I chcialbym jeszcze wiedziec w jakiej sieci moge go dostac na abonament. Z gory dzieki za odpowiedz.

advancex
10-11-2007, 18:33
Z tego co sie orientuje, to jeszcze w zadnej sieci w Polsce nie mozna go (w850i) dostac na abonament. Niby costam jest na stronce ery, ale tylko jego opis.

Jezeli zalezy ci na muzyce i jakosci dzwieku, to nie ma co sie zastanawiac, tylko brac w850i. Od k800i rozni sie tylko i wylacznie aparatem i walkmanem.
K800i robi super zdjecia, a w850i jest super odtwarzaczem muzyki. Caly soft i oprogramowanie w tych dwoch telefonach jest identyczne (wiem, bo porownywalem swoj w850i z telefonem kolegi - k800i).
Ja osobiscie wybralem w850i, poniewaz nienawidze dzojstikow, a taki posiada k800i.
Co do jakosci muzyki w w850i - jest przecudna :) walkman 2.0 i funkcja MegaBass sprawuja sie cudnie - dzwiek jest czysty, a bassy potezne. Po prostu miodzio :D. Wraz z sluchawkami HPM-70 dolaczonymi do telefonu, zastapil mi moj odtwarzacz mp3.

wojtek234
10-11-2007, 19:07
Wielkie dzięki za odpowiedź. To na stronie Ery też widziałem. Może dopiero się u nich pojawi (oby). Byłem w salonie i powiedzieli mi, że mają tylko W580i. I chciałbym wiedzieć jak jest z głośnością z głośnika w W850 ? Głośniejszy jest od K750i ? Słyszałem W580 i jest bardzo głośny. Do K750i, którego teraz mam nie ma porównania. Porszę o odpowiedź.

advancex
14-11-2007, 20:08
Sorki, ze dopiero tak pozno odpowiadam ;p

Niestety nie mam porownania co do glosu w w850i, k750i i w580i. Moge jedynie powiedziec, ze glos w w850i jest bardzo glosny (np sluchajac piosenek w sluchawkach na max glosnosci, nie dalem rady sluchac - bylo zbyt glosno). Bez sluchawek rowniez jest dosc glosny, nawet w czasie przerw w szkole slychac dzwiek idealnie.
Jednakze radze ci nie kierowac sie ani tym co napisalem, ani tym ze w580 czy k750 jest glosny. Najlepiej by bylo, jakbys poszukal gdzies specyfikacje tych 3 telefonow i porownal moc glosnikow (chociaz moge sie zalozyc, ze k750 wypada kilka razy gorzej od 2 pozostalych).
Chociazby na tej stronce (http://komorkomania.pl/2007/10/07/top-5-muzycznych-telefonow-komorkowych/) widac, ze w850 i w580 sa bardzo podobne (jak dla mnie w580 jest o wiele cienszy i z tego powodu raczej lepszy, co odbija sie na cenie).

wojtek234
14-11-2007, 22:59
Chyba wezme w580, bo nigdzie nie mozna dostac w850 na abonament. Ja bym wzial z ery, bo orange szpeci telefon (zmienia soft, drukuje to swoje logo na telefonie itd.). Pytalem sie w erze, ale powiedzieli, ze go beda dopiero mieli, bo nie ma na magazynach tzn.dopiero pojawia sie oferty z tym telefonem. I nie wiem jakie kolory beda mieli, bo ten bialo-pomaranczowy srednio mi sie podoba. A ty advancex moze nie wiesz czy maja to w erze i w jakich kolorach, bo nie wiadomo co u mnie w miescie moga gadac ?? Prosze o odpowiedz :faja:

advancex
15-11-2007, 20:31
Bylem dzis w salonie i mi rowniez powiedzieli, ze oferty dopiero sie pojawia (ciekawe tylko po co w takim razie dali w ogole oferte na stronie?).
Z tego wynika, ze raczej nie ma co czekac. Dlaczego? Bo na stronie ery w850 w obecnym stanie, czyli bez mozliwosci wybrania abonamentu, jest juz od okolo lipca tego roku (pamietam jak sprawdzalem, gdy kupywalem swoj) :).
Czyli kolor w850 raczej Cie nie obchodzi :P, chociaz przypuszczam ze powinien byc czarny, skoro jest taki screen na stronce.

Aha. Nie wiem, czy zauwazyles ale jedna z szczegolnych roznic pomiedzy w850 a w580 to to, ze w580 nie posiada UMTS'a. A akurat w erze, gdzie UMTS dziala (u mnie w miescie orange nie ma zasiegu UMTS, a era ma ;p), przyda sie.
Dodam jeszcze tylko, ze bardzo podoba mi sie funkcja pedometru w w580 :D

No i oczywiscie moglbys zrobic tak, ze kupujesz jakis najtanszy telefon w erze za 1zl i abonament taki jaki chcesz, a telefon w580 czy tez w850 kupujesz oddzielnie bez simlocka na Allegro lub w komisie.

wojtek234
15-11-2007, 22:07
Raczej wolałbym na abonament W580. A mi chodziło nie o kolory W850 tylko o kolory W580. Nie wiesz moze advancex ?

advancex
19-11-2007, 18:26
Niestety nie mam zielonego pojecia. Zajdz zobacz jakie kolory maja, bo w sumie ten model ma chyba 4 rozne kolory, wiec raczej powinni miec do wyboru wiecej niz 1.

bartoszstce
25-11-2007, 17:56
nie wiem co ci nagadali w erze ale ja mam abonament w erze akurat i gdy dostałem aparatów na wymiane telefonu miałem W850i DOSTĘPNY OD RĘKI jak każdy inny telefon z listy...

advancex
27-11-2007, 22:06
A gdzie mieszkasz? Ja w Bialymstoku, a ze tak powiem to tu nigdy nie bylo niczego nowego ... Wiec albo to jest powod, albo to sami nie wiedzieli i gadali byle co.

krajann
28-11-2007, 19:20
U mnie w mieście nigdy jeszcze nie widziałem w850 w żadnej ofercie, po za tym mam dziwne wrażenie ze u mnie wszystkie sieci dają do swych ofert telefony przereklamowane lub tych których nikt indziej nie chciał i w magazynach mają przesyt ;/ ale to już chyba urok naszego kraju ;/

pielas
24-01-2008, 19:40
Witam nie chciałem zakładać nowego tematu więc piszę w tym. Chciałbym kupić w850i w angli widziałem tu:http://direct.tesco.com/q/N.1999606$4294961386/No.10/Nr.99.aspx?Ns=P_SORT_Price za 99 funtów. Nie jest on jednak aktualnie dostępny w przedarzy więc mam pytanie: czy normalnie wsalonie dostępny był on w tej cenie? i czy w przypadku braku go w salonie okres oczekiwania był by długi?

Bienias17
04-04-2008, 22:56
Siema. Mam na oku dwa telefonz ponewaz konczy mi sie umowa. Mianowicie W850i oraz K800i. Zalezy mi glownie na muzyce. Jakosci oraz glosnosci z glosnika. I chcialbym jeszcze wiedziec w jakiej sieci moge go dostac na abonament. Z gory dzieki za odpowiedz.
siema ja go niedawno kupiłem na abonament w erze na 3 lata za 69 złotych a na dwa lata za 299 zł. jesli bys znał fajne strony z aplikacjami do sony ericssona to możesz mi napisac na gg z góry dzięki