View Full Version : Telefon głubi zasięg
DjMeteor
11-11-2007, 09:01
Mam problem. Po upadku z niewielkiej wysokości (ok 80-90 cm) mój fonik zaczoł głubić zasięg. Mam prośbe, jeśli ktoś byłby tak dobry to jak mógłby napisać co mogło się zepsuć i ile kosztuje naprawa takiego czegoś. Z góry dzieki :)
contracts
11-11-2007, 11:44
Jeżeli ma gwarancje to oddaj na gwarancje - może naprawią.
Możesz sam rozkręcić go na części pierwsze i go złożyć - jeżeli jakiś styk się poluzował czy coś to może najdzie na swoje miejsce.
Mało prawdopodobne ale możliwe że to wina sieci więc zobacz na karcie z innej sieci.
Myśle że gdzieś znajdziesz sposób - zobacz możę na youtube są filmy jak rozkręcić twój telefon.
Innych propozycji nie mam, może ktoś inny coś zaproponuje.
piotruś-k700i
10-01-2008, 16:00
Daj go do naprawy. Cena naprawy ok 40zł
Przynajmniej mi tak mówili w sklepie.
Też tak miałem....W serwisie chciał 60zł Więc - Zdjąłem obudowę - Tam gdzie obiektyw aparatu jest folia ze scieżkami miedzianymi - (miękka, giętka), które jak podejrzewam pełnią rolę anteny- tam gdzie styk do anteny zewnetrznej. Do folii tej dotykaja styki/blaszki powinny mieć dobry styk, ja przeczyściłem i minimalnie dogiąłem - niewiele...i zasięg mam OK. Uważam, że zadowalajacy.
arciemis
24-02-2008, 12:44
mailem 3 takie komy i każdy z nich gubił zasiek ten telefon tak ma !!!!
frytek16c
24-02-2008, 19:35
Musisz kupic antene cena u mnie w serwisie 35zł,na allegro taniej ok 10zł.
nekoashi
25-02-2008, 18:33
moj nie gubi zasiegu, spad mi z parteru na beton i dalej działa, wszystko w nim wporządku- ma 3 lata i zyje ;/