View Full Version : dzwięk mp3 na wiadomsc
mam takie pytanie,jestem szczęsliwym posiadaczem Se W850i i zawiodłem się na jednej rzeczy,kiedy ustawiam jakąs mp3 na dzwięk wiadomosci sms to słysze ją tylko krótki czas,chciał bym by leciała cała lub do póki sam nie zechce odczytac wiadomosci,czy jest na to jakis sposób ? licze na pomoc
Ps i mam jeszcze jeden problem z głosniczkiem.gdy dzwonie to słysze lekkie trzaski w słuchawce,nie jest bardzo uciązliwe,lecz troche mnie ten telefon kosztował więc mam prawo wymagać,tel był uzywany ,czy ten głosniczek nadaje się do naprawy ? czy moze musze czegos poszperać w opcjach ? a jesli głosniczek jest do wymiany to ile to moze kosztowac ?
Jackal PL
18-11-2007, 09:46
Tak w850i do chyba DB2020 więc patchy na to nie ma - nic nie da się zrobić... Ale może niedługo coś się pojawi (no chyba, że to nie ta platforma - nie jestem do końca pewien ;D )
Ale głośniczek - z tego co mówisz wygląda na uszkodzony, jak masz gwarę to oddaj telefon - bo samemu trochę trudno będzie, rozkręcać, sprawdzać i ewentualnie czyścić/wymieniać ;)
hmm,nie mam gwarancji :/ no cóz,będe musiał cos wymyśleć, a z tym dzwonkiem mp3 to się zawidłęm,ale moze ktos inny cos wymysli lub podzieli sie z swoimi odkryciami na ten temat,czekam dalej :)
Jackal PL
18-11-2007, 10:12
hmm,nie mam gwarancji
No to musisz płacić z własnej ręki... Lepiej dać do serwisu bo przy rozkręcaniu łatwo można coś uszkodzić... A jak nie masz gwary to i tak będziesz musiał płacić... Myślę, że to 5 dych spokojnie się zmieścisz choć nigdy nic nie wiadomo :>
A z tym dzwonkiem SMS to standard w SE - na DB2010 jest patch z tego co pamiętam, ale na DB2020 nic się nie da zrobić...
Jackal PL mam jeszcze jedno pytanko odnosnie karty pamięci,mam aktualnie 512 ..a znalazłem na sieci karte która ma 4gb http://www.sklepik-gsm.pl/index.php?produkt_karta_pamieci_sony_ericsson_w850 _id15208
i teraz pytanie czy mój SE W850 obsłuzy tą karte ? a jesli nie to do ilu gb mogę zwiększyc ? i czy po zakupie owej karty( bo z tego co własnie wyczytałem to ta karta pasuje do mojego fona)czy będą problemy z przycinaniem się np odtwarzacza,bo słyszałem ze gdy ma się mocną karte pamięci to spowalnia to telefon a nie mam zamiaru czekać az wczyta mi się np: film
Jackal PL
23-11-2007, 19:51
Hmm.. Z kartą 4 GB to już nie ma żartów... Twój telefon powinien pociągnąć nawet 4 GB - tak mówi Sony Ericsson ;) Ja jednak byłbym bardziej ostrożniejszy i wybrał 2 GB - ciut mniej, ale masz gwarancję, że telefon będzie stabilny ;)
wielkie dzięki za pomoc,przystaje przy 2gb,pozdrawiam
bartoszstce
25-11-2007, 17:53
mój znajomy miał ten tel jakiś czas temu i co do karty 4gb w tym telefonie nie ma żadnych zastrzeżeń:)
Nie ma wad z 4GB a są tylko same zalety :)
the bill
28-11-2007, 22:49
dzwięk mp3 na wiadomsc
ten problem został już jak widzę rozwiązany, a problemy kart są już omawiane na forum - ostatnie posty nie na temat - ostrzeżenia słowne.
zamykam