PDA

View Full Version : Nowy fon , nowe problemy

massior
21-11-2007, 15:58
Witam
Kupilem ten telefonik (tj. w200i) grubo ponad tydzien temu i mam kilka pytan :
- simlocka z tego co przeczytalem nie sciagne za mniej niz 130zl bo mam niby najwyzszy CID (tak mi powiedziano w komisie) ?
- co daja mi patche , debranding i flash menu i czy moge tym zniszczyc fon ?
- czy to normalne ze bateria mi trzyma 1-2 dni (kupiony od kogos ale ja baterie formatowalem 2 razy) ?
- wieszanei telefonu 3-4 razy w tygodniu to tez norma i czy da sie to jakos naprawic?
- czy pod odlaczeniu kabla komunikacyjnego USB od komputera , telefon powinien sie restartowac (czarny ekran, szuka sieci i juz smiga) ? i czy mozna cos z tym zrobic jesli to jakas anomalia ;-)
- zcy mozna gdzies kupic przycisk "+ | -" bo minus mi ciut sie zacina, chyba ze trzeba go otworzyc (obudowe) i cosik z tym zrobic zeby to smigalo jak nalezy ?
- aha po co ludzie tutaj zmieniaja sterowniki apratu i dzwieku skoro dzialaja ?

SOrki ze tak duzo pytan, ale nowy telefon i troche mam co do niego mieszane uczucia.
Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz.

Franeek
21-11-2007, 16:03
- simlocka z tego co przeczytalem nie sciagne za mniej niz 130zl bo mam niby najwyzszy CID (tak mi powiedziano w komisie) ?
Tak, ale jest patch którym można ściągnąć za darmo.
- co daja mi patche , debranding i flash menu i czy moge tym zniszczyc fon ?
Patche to takie udogodnienia ;P np. szybsze przewijanie etc.
Debranding to ze nie bedzie tych syfów (xD) operatora, flash menu to ze jak zmieniasz motyw zmieniają Ci się ikony.
Zniszczyć raczej nie, ale jeśli to robisz musisz robić zgodnie z instrukcją.
- czy to normalne ze bateria mi trzyma 1-2 dni (kupiony od kogos ale ja baterie formatowalem 2 razy) ?
Tych baterii się nie formatuje, to psuje baterię , wiec już wiesz czemu tak krótko.
- wieszanei telefonu 3-4 razy w tygodniu to tez norma i czy da sie to jakos naprawic?
Raczej nie .... Spróbuj może SEUS'em go potraktować.
- czy pod odlaczeniu kabla komunikacyjnego USB od komputera , telefon powinien sie restartowac (czarny ekran, szuka sieci i juz smiga) ? i czy mozna cos z tym zrobic jesli to jakas anomalia Wink
Tak ma być.
- aha po co ludzie tutaj zmieniaja sterowniki apratu i dzwieku skoro dzialaja ?
Żeby był lepszy dzwięk, lepsza jakość zdjęc. Wgrywając to tracisz gwarancje. Tak samo wgrywając patch od którym wspominałem wyżej.

massior
21-11-2007, 16:23
Wielki dzieki za tak szybką odpowiedz .

rozumiem ze do w200i patche sa raczej zbedne bo w sumie nie sadze zeby cos tam moglo znacznie wplynac na prace tego telefonu.
debranding tez jest zbedny bo ja mam kilka dzwonik i tapety z orange
flash menu to jednak fajna rzecz, bo te ikonki przy zmianie motywow ciut draznia ze sa ciagle takie same

Baterie formatowalem po tym jak zauwazyelm ze zbyt dlugo to ona nie trzyma. Zreszta na innym forum przeczytalem ze ludzie rowniez maja z nia problem. Po za tym na allegro gdzie mozna bylo kupic podrobki Li-Pol 900mAh to tez pisalo ze trzeba formatowac 3 razy, dlatego zastanawiam sie czy nie kupic poprostu nowej ale nie oryginalnej (koszt ok. 25zl)

SEUS - usmierci mi to telefon jak zle cos "nadusze" ? i czy jest tam opcja "napraw telefon" :P ? czy wymagaja to rowniez jakies instrukcji ?

Co do sterownikow do dzwieku, to nie wiem co poprawiac skoro przez sluchawki smiga idealne , nom chyba ze moze jeszcze lepiej... fakt faktem glosniczek jest slaby, ale to wkoncu nie sprzet HI-FI
W aparacie mozna jakosc zdjec poprawic !? to czemu SE tego nie wprowadzil ? wkoncu z pustego to i salomon nie naleje :-)

Pozdrawiam

Franeek
21-11-2007, 16:37
SEUS
SEUS'em zaktualizujesz soft do nowszej wersji, jeśli masz starszą.
Co do sterów dźwięku to bedzie głośniej grał, lepszy bass..
Co do sterów aparatu - można poprawić :)
Ale za to traci się gwarancje.

PS.
Za aktualizacje SEUS'em nie traci się gwarancji.

massior
21-11-2007, 16:49
SEUS'em zaktualizujesz soft do nowszej wersji, jeśli masz starszą.

aha czyli to "traktowanie go SEUS'em" to poprostu zmiana softu :-)
Telefon ma najnowszy CID chyba 52 i kupiony byl kolo 10 sierpnia , wiec jest jakis nowszy soft ? i czy trudno znalezc flash do tego ? czy poprostu sony ericsson sam wrzuca nowy sofcik do zassania :P ?

Franeek
21-11-2007, 16:51
aha czyli to "traktowanie go SEUS'em" to poprostu zmiana softu Smile
Tak zmiana, bez utraty gwarancji - uaktualnienie, usunięcie jakiś błędów jeśli są. ;)
CID a soft to 2 rózne rzeczy ;P
Pliki do zmiany softu znajdziesz na se-center.pl :>

massior
21-11-2007, 21:21
Oki , wielkie dzieki za pomoc :-) jak cos to bede tutaj pisac jesli napotkam na jakies problemy :-)
Aha flash menu to tez utrata gwarancji ? i czy trzeba przed tym zrobicten debrading ?

Szkoda ze nie ma tutaj "pomogL' czy tam "piwo" bo sporo mi pomogles :-)
Pozdrawiam i dzieki

Franeek
21-11-2007, 21:23
aha flash menu to tez utrata gwarancji ?
Tak... :/
czy trzeba przed tym zrobicten debrading ?
Nie, nie trzeba :> Poprostu musisz do odpowiednich folderów wgrać (np. SE Tool'em).
poro mi pomogles
Od tego tu jestem ;P
Pozdrawiam i dzieki
Prosze, również pozdrawiam ;P

massior
21-11-2007, 21:30
nom to jeszcze jedno :P
aby wgrac cos seus'em trzeba miec baterie naladowana na maxa :P problem w tym ze mi sie laduje do 96% i nie cisnie wiecej :P da rade na takiej baterii do konca sflashowac fona ?

Franeek
21-11-2007, 22:21
Spokojnie ;)
Ważne zeby nie byla na wyczerpaniu (5%)
60% wystarczy, więc możesz spokojnie aktualizować ;P

massior
22-11-2007, 12:34
buuu , nie bylo nowego softu w SEUS :-(
czy to flash menu mozna cofnac jakbym chcial telefon oddac na gwarancje ?