View Full Version : obudowa ...zamazany wyświetlacz
Witam. Mam ogromny problem. Mianowicie chciałem wymienić obudowę od mojego se W800i. Można powiedzięć że mi się udało...ale z jakimi szkodami. Niechcący urwałem miedziany pasecek od latarki, choć nadal się ze sobą stykają jako tako. 2. guziczek wewnętrzny od ,,play,, zlamał się!!!. 3. I najgorsze...nie wiem czemu ale ekran stracił wszystkie kolory, widac jakby przez mgłę. A przecież nie stłukłem go ani nic . Aparat i latarka tez nie działają. Obsługa telefonu w takim stanie jest niemożliwa!!!
Prosze pomórzcie, ten telefon to moje oczko w głowie!!!
:( :( :( :( :cry: :cry:
Z góry dzięki
maarek69
25-11-2007, 19:09
Rany... To po co sie bierzesz za zmienianie obudowy skoro nie masz o tym zielonego pojęcia??? Sam jesteś sobie wszystkiemu winien :devil: ...
Z ta latarką i guziczkiem to chyba nic Ci nie pomogę (serwisik lub skoro jestes taki samodzielny to allegro :mrgreen: ), a co do wyświetlacza to pewnie nie docisnąłes wystarczająco gniazda (tam powinna być taka malutka pianka (ona powoduje, żeklawiatuja pośrednio będzie dociskać gniazdo), naklej ją na stykę i dociśnij w miare mocno ale z wyczuciem... Chyba, że zepsułes przetwornice obrazu (czy jakoś tak to się zwie) to chyab bdziesz musiał sprawić sobie nowe częsci :neutral: ... No ale bądź dobrej myśli:D
Na początek proponuję serwis, oni Ci powiedzą co i jak a potem się odezwij to się coś pomyśli;)
Niestety cały wyświetlacz jest do wymiany ;(. Gościu w serwiesie chce 150zl z nowy + 30zł za robociznę. Wolę na allegro kupić a jemu za samą robociznę zapłacić. Chociaz tam tez są drogie -90zł. A moze ktoś ma używany do odsprzedania? Aha i muszę chyba jeszcze tasiemkę nową z diodami dokupić ( 20zł)
KOSZMAR!!!!! :roll: :x :( :( :( :(
maarek69
02-12-2007, 19:44
No wybór należy do Ciebie...
Ja bym jednak pochodził po serwisach;)
Chyba, że zaryzykujesz na Allegro :smile: