View Full Version : Pamieć SMS
Czy w jakis sposob da sie zwiekszyc pamiec sms w k800i ?
[PL]Eric
29-11-2007, 22:27
tak są na to patche, szukaj tu http://franek.4shared.com/
Franeek mam nadzieje ze nie będziesz zły że podałem linka
Patrze i szukam:) ale do k800i nie ma tam zadnych patchy :P
[PL]Eric
29-11-2007, 22:39
/DB2010 Platform (k750,d750,w800i)/Patche/w800i R1BC002 ;) wszystko jest
karaczan
30-11-2007, 00:36
patent z perf_store i przekierowaniem smsow do tpa\ powinien dzialac na kazdym sony eryku
Kolega arnon pyta o patcha do K800i. ;) Nie wiem czy taki jest.
a z innego telefonu nie bedzie pasowal?
karaczan
30-11-2007, 14:13
nie nie bedzie pasowal.
napisalem ci jak to zmienic, to nie, kombinujesz ;)
http://se-center.info/viewtopic.php?t=21791&highlight=sms - tu masz wiecej o tym :P
rawilson
30-11-2007, 14:46
raczej nie pójdzie bo na w810i nie dziala - on ma troche inne zkatalogowanie jak i k800i
Mam tego FARA do swojego telefonu:) ale nie moge w nim znalesc "ifs/settings/messaging" :( gdzie tego szukac?
podobno jest tak jak w W700 - żeby to zmienić, to nie można tylko zmienić z /sms na /tpa - nie działa. Trzeba ponoć dodatkowo porobić jakieś foldery... Na forum było, jak znajdę, to dam linka, i napiszę, czy na K800 działa ;-)
patent z perf_store i przekierowaniem smsow do tpa\ powinien dzialac na kazdym sony eryku
no ale niestety nie działa ; )
Znalazłem :)
Otwieramy far'a, wchodzimy do 'ifs/settings/messaging' i wybieramy plik 'pref_store.txt', naciskamy klawisz F4, otworzy się okno edycji. Zmieniamy wpis /smsdata na /tpa wciskamy klawisz F2 (zapisz). Następnie wchodzimy do folderu /tpa
musimy utworzyć w nim następujące drzewo
> tpa
>> messaging
>>>> sms
>>>>>> FFFFFFFFFFFFFFFFFFFF (20x 'F')
>>>>>>>> pending
>>>>>>>> sm
>>>>>>>> sr
>>>>>> msg
(foldery pending,sm,sr sa umieszczone w FFFFFFF... a msg w folderze sms...)
no i według instrukcji ze strony w/w powinnismy utworzyć mapę sms (o ile dobrze rozumiem takie samo drzewo) w folderze '/tpa/system/messaging', ja ją najpierw utworzyłem a ponziej usunąłem i działa wiec raczej nie jest potrzebna....
wychodzimy z FAR... (shutdown....) i cieszymy sie nową skrzynką
UWAGA ! wszystkie wiadomosci ze skrzynki odbiorczej, nadawczej, i kopii zapasowych zostają usunięte...
o to chodziło. Ale niestety nie działa to z K800...
aha wielkie dzieki za pomoc:) bede zyl z ta pamiecia sms jaka mam:):P jak nic nie dziala:P