View Full Version : nie całkowicie wgrany soft R1BC002? [zkończony]
mam cid 36 red R1BC002 :arrow: a przynajmniej jego fragmęt
1 mam problem z GFlashem bo robiłem test a jak chciałem zmienić soft to zaczynało się normalnie i na tym kończyło tzn zatrzymywało się na 1/255
2 dlatego zrobiłem to rzez XS++
3 wszyscy mówici eże ten soft jest leprzy a ja widze tylko inną skórkę, oplucz tego że zostały usunięte rzeczy dodane przez ere w soft, gry i motywy
4 odtwarzacz mam taki sam jak wcześniej
5 PC widzi go jako W800i i jak zrobie kąbinacje strzałek i * to pokazuje ten nowy soft
6 soft pobrałem z http://franek.4shared.com/
7 mam tylko angielski język
To wina softu, moja, mojego PC :?: :?: :?: Co zrobiłem źle :?: :?: :?:
PS jak próbowałem jednego patha to nie działał ale to morze ja coś zrobiłem bo robie to wszystko po raz pierwszy
do czego jest ta cała customizaja???
To wina softu, moja, mojego PC Question Question Question
Ja obstawiam że to twoja wina, bo to zazwyczaj z winy urzytkowników telefony się psują :smile:
Co zrobiłem źle Question Question Question
Coś na pewno zrobiłeś źle skoro się na 1/255 zatrzymało.
Spruj jeszcze raz wgrać MAIN i FS.
Jak byś poprawnie wgrał softa to bez tego fon by nie działał
Najpierw popracuj nad ortografią...
A potem wgraj na nowo softa...
leprzy
oplucz
morze
:rotfl:
Zeby telefon działał w 100%
mam napisane po userbarami że jestm dyslektykim, wysłać Ci zaświadczenie faxem?
próbowałem 3 razy gflashem zatrzymało się na 1, program wygenerował błąd i musiał być zamknięty, znowu end na 1
xs++ ja robił test to znalazł stary soft db2010
Jestem jedynym użytkownikiem forum który ma 2 softy naraz :twisted:
kur.. xs++ teraz też się zawiesił na 1/291 ma ktoś pomysł co zrobić z tym bagnem?
Myphone explorer widzi go jako w800i
PS zmieniłem soft bo miałem problem z aparatem bo sama włanczała się solaryzacja i nie można było jej wyłączyć, teraz też tak jest
Wiadomość z ostatniej chwili tel nadal działa :jupi: :devil:
Tylko jak mam zmienić tego softa skoro te programy mi nie działają???
Właśnie ściągnąlem SEUSa, może im spróbować??? :idea:
Właśnie ściągnąlem SEUSa, może im spróbować??? Idea
SEUSem możesz jedynie odświeżyć sofat ;-) Ale spróbuj to przynajmniej będzie 1soft w fonie :rotfl:
rawilson
30-11-2007, 22:27
http://tnij.com/ecWh -- wgraj tego maina ;) potem jak sie to wgra odłącz fona i podłącz jeszcze raz i zrób FS + customy
3 wszyscy mówici eże ten soft jest leprzy a ja widze tylko inną skórkę, oplucz tego że zostały usunięte rzeczy dodane przez ere w soft, gry i motywy
jak czytam takie posty to tracę wiarę w ludzi....
rawilson to nie jest codzienna sytułacja nigdy nie słyszałem żeby ktoś miał pół softa jednego pół softa drugiego
SEUS zmienił mi softa na db2010, tak twierdzi xs++ oraz kombinacja *>*<<*<* natomiast on sam siebie widzi jako w800i
doszedłem do wniosku że problem leży przy W800_R1BC002_MAIN_EU_EMEA.bin bo jak biora samo flash file system to działa, czy ma ktoś może inny program zamiast xs++ i gflasha :?: Albo jakiś pomysł co ztym zrobić :?:
:shock: ps koma nadal działa :lol:
Chodzi pewnie o to, że wgrywając soft xs++ zaznaczyłeś na raz MAIN i FS, a to trzeba wgrywać oddzielnie, najpierw main, a jak skończy dopiero fs i kustomizacje. Jak byś tak zrobił, wszystko byłoby ok. I zapewniam cię że nie jesteś pierwszy czy jedyny...
myślałem że w xs++ można tak samo jak w gflashu
jak teraz próbuje sam MAIN to staje na 1/291
To co teraz zrobić :?:
amateusz jak wiesz że ktoś tam zrobił ten sam błąd co ja to może ty wiesz jak go rozwiązać :?: :oops:
rawilson
01-12-2007, 10:30
mallior podałem ci linka do dobrego maina... http://tnij.com/ecWh wgraj i będzie hulać...
rawilson ściągnąłem te W800_R1BC002_MAIN_EU_CID36_BINARY.htm ale to jest jakiś html i otwiera się w operze, mam zmienić końcówke na .bin?
poza tym nie sądze że to wina maina bo mam go z http://franek.4shared.com/
i rozumiem że mam tylko to wrzucić na kome przez xs++ bez customizacji? a potem odzielnie FS z customizacją? :roll:
A wyjąłeś baterie po flashowaniu? Jak już raz wgrałeś maina to już więcej nie musisz, wystarczy samo fs i kustomizację i będzie dobrze
A jakim programem wgrywałeś sofcika bo ja wgrywałem xs++ 1.5 to mi też tak się robiło że stanęło na 1/291 ,a jak spróbowałem xs++ 1.2 to wgrało się bez problemu . Spróbuj wersją 1.2 , jeżeli nie masz to napisz na PW albo na GG8158351 . Pozdrawiam . Hukos
mam xs++ 1.2 to może ja mam na odwrót i muszę 1.5?
wyjmowałem baterie, moim chyba jedynym błędem było zrobienie wszystkiego na raz w xs++ (MAIN FS customizaja)
amatusz wgrałem samą FS + costumizacja przez gflash zaznaczając że to w800i i nic się nie zmienił czyli mam skin od w800 i inne plki, ikony też od w800 ale stary odtwarzacz i włączoną solaryzację której nie da się wyłączyć
może spróbuje wgrać jakiś inny soft a potem znowu na ten R1BC002?
zaraz spróbuje przez xs++ 1.5 wszystko od początku
Spróbuj i wersją 1.2 i 1.5 , któraś musi Ci wejść . Na początku wgraj tylko plik main , potem fs (razem z customem) . Jak już wgrasz to odłącz fona wyjmij baterię na 30s . Wsadź ją spowrotem i włącz fona . Na 70% się włączy, jeśli nie wgraj jeszcze raz plik main I NIC WIĘCEJ . Odłącz fona wyjmij baterię na 30s wsadź spowrotem i włącz . I juz na 100% powinien Ci fon działać jak nie to ty gdzieś musiałeś popełnić bląd . Hukos
próba wgrana MAINA R1BC002
xs++ 1.0 :arrow: zatrzymuje się na 1
xs++ 1.2 :arrow: zatrzymuje się na 1
Próba wgrania maina R1BD001
xs++ 1.2 nie dzia... o kur[cze] działa ładuje potem załaduje FS i customizuje :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:
EDIT:
ok mam nowego maina teraz wyłanczam od kompa wyjmuje baterie i lece z FS i customizacją
No to kurde, coś ten plik musi być zwalony :/
Franeek mogę ci prosć o jakąś dobrą (sprawdzoną) wercje R1BC002 z polskim?? :smile:
EDIT: właśnie się FS wgrywają
franeek przypominam że tamta była z http://franek.4shared.com/ więc radze tam ją zmienić na działającą, zresztą ta starsza wersja też jest z tamtąd :D
PS
obydwa mainy nie działały ten z pathami i ten bez
PS2
rawison to toje też nie działa
rawilson
01-12-2007, 14:53
mallior ta co dałem zapisz w binie i bedzie ok:)
próbowałem a tak na przyszłoś to wrzucaj na jakieś normale serwery np http://www.speedyshare.com/
to wrzuć to może jeszcze raz tylko na rapida lub speedyshrea PLS
Nowy soft działa
REASUMUJĄC
przyczyną mych problemów był wadliwy MAIN oraz wgranie MAINA FS i COCTUMIZACJA naraz
prosł bym już tylko o dobry sprawdzony R1BC002 CID 36 po polsu (MAIN I FS) na jakiś normalny serwer
ehhhh... nie wiem czemu :p innym działał ten soft, tylko jak przerabiali na CID49, a ty masz 36.
Może on jest CID49 i trzeba przerobić na CID36? xD
Franeek ja jestem zielony w tym temacie, przedwczoraj postanowiłem zmienić soft i przedwczoraj 2 raz w życiu wszedłem w dział tunnig :D wcześniej było to rok temu, wiem tylko że da się zmienić CID 36 na CID 49 ale pojęcia nie mam jak. Dlatego przoszę Cię o maina i fs na cid 36 z polskim językiem R1BC002 :oops: :D
mialem dokladnie tak samo jak kumplowi zmienialem~~ tzn bardzo podobnie. Mianowiscie wyglad byl caly od walkmana a soft pisal k750i ~~
a to dlatego ze wgralem tylko main, braklo pradu podczas wgrywania fs ;d no to chcialem sprawdzic czy telefeon chodzi o dziwo chodzil tylko jak mowie ;d pomieszane 2 modele ;] wgralem fs i juz wszystko bylo ok [;
Kiedziak
01-12-2007, 15:28
ja tez tak mialem ze od franka sciagalem soft i na 1/ilestam mi sie zatrzymalo i juz myslalem ze fona uwalilem ( robilem to kilka razy i nic takiego nie bylo ) ale sciagnelem inny soft i dzialalo :) poprostu ten soft chyba pod inny cid i nie idzie pozdro
O ile mi wiadomo prawiw każdy sofcik do se da się znaleść na www.lasyk.net . Hukos
EDIT: mallior poszukaj tego sofcika na www.lasyk.net
a bdzie tam po polsku :?:
Możesz podać dokładny link bo ja tamnie mogę znaleść :roll:
No ja mam po polsku z tej strony ściągnięty, tu masz topic z firmware : http://myforum.lasyk.net/showthread.php?t=35561 , ale chyba juz linki wyschły . Hukos
wysechł, jak masz go na PC to wyślij mi na malia mallior@op.pl lub wstaw na rapida lu inny serwer PLS ;-)
Wiesz mam go ale ja mam fona cid49 i mam ten sofcik ale cid49 . Hukos
:/ ma ktos tego softa R1BC002 na CID 36 :neutral:
lub jest jakiś sposób na zmiane CID z 36 na 49, jeśli tak to proszę o linka na do jakiegoś instrukcji jak to zrobić i czy opłaca się taka zamiana
rawilson
01-12-2007, 19:08
CID z 36 na 49,
nie ma...
ma ktos tego softa R1BC002 na CID 36
Boże widzisz i nie grzmisz... http://rapidshare.com/files/73599429/W800_R1BC002_MAIN_EU_CID36_BINARY.rar i tylko nie piszcz ze rapid!
rawilson dzięki tym razem zadziałał telefon mi śmiga z nowym softem
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM KTÓRZY MI POMOGLI, PRÓBOWALI POMÓC
temat do zamknięcia