View Full Version : Połączenie z kompem
q1w2e3r4t5y6
01-12-2007, 18:42
Mam problem z k750i gdy chcę wgrać soft za pomocą SE tool 2 robie wszystko jak jest opisane podłączam k750i z wciśniętym "C" i tu jest problem komp nie zawsze reaguje od razu na podłączenie(nie ma dźwięku sygnalizującego podłączenie nowego urządzenia) a jak podłączy odrazu to nigdy nie mogę wgrać na Main do końca. Tak też się robi (tj. podłącza się i odłącza nawet gdy nie wgrywam softa.
Telefon jest po nieudanej próbie wgrania softa przez XS++.
Nie włącza się.
Pomóżcie.
Może to coś z portem usb nie tak spróbuj podpiąć do innego portu, albo ewentualnie coś z kablem nie tak ;-)
q1w2e3r4t5y6
01-12-2007, 19:06
podpinałem do innych było to samo. Aha i sprawdzałem na innych kompa z takim samym efektem
A wgrałeś sterowniki USB flash znajdziesz je na franek.4shared.com a zeby tel mógł ruszyc musisz wgrac nowego softa :smile:
q1w2e3r4t5y6
01-12-2007, 19:18
mam wgrane usb flash i wiem, że żeby tel ruszył to muszę wgrać softa tylko jak bo za każdym razem mi przerywa.
Hmm wydaje mi sie ze masz wyładowany telefon... miałem tak,
podładuj go... mimo to ze nic nie reaguje... podepnij go na jakies 15 min a potem spróbuj wgrac od nowa soft... powinno dojsc do konca
To może kabel nie łączy, może jakiś twój kumpel ma SE to pożycz ci kabel i będziesz mógł sprawdzić ;-)
q1w2e3r4t5y6
01-12-2007, 19:37
zobaczymy. po podłączeniu telefonu do ładowarki zapaliła się czerwona dioda obok Irdy. Będzie się ładował całą noc (tak dla pewności) :D
xD Jak sie zapaliła to Wszystko ok podładuj trochę nie koniecznie całą noc xP wgraj soft i wszystko powinno smigac
q1w2e3r4t5y6
02-12-2007, 11:35
Kwestia podłączenia telefonu do komputera rozwiązana, błaha sprawa :smile: , telefon był roładowany(Dzięki LOORD). Niestey po wgraniu softu i cutomizacji telefon nie włączył się, a jedynie mrugała wspomniana już czrwona dioda, która po chwili gasła.
Chcę wgrać oryginalny soft (R1CA021), CID: 49, RED
Wcześniej miałem tą samą wersję softu lecz pod brandingiem ery.
Proszę o kolejne wskazówki.
Też miałem coś takiego spróbuj wgrać jeszcze raz plik main ale tylko main i odłącz i spróbj włączyć telefon . Hukos
q1w2e3r4t5y6
02-12-2007, 12:13
Dzięki Hukos! :D
Wszystko jest w porządku. Telefon powstał!!!
Mam ostatnie pytanie nad paskami zasięgu jest takie niebieskie wypełnienie (to chyba internet) czy jak te " tło" się świeci to zżera mi kasę z konta???
rawilson
02-12-2007, 13:18
nie. to gprs
Ja proponujw wgrac softa SE Tollem albo Phone XS - są najlepsze. Znajdz softa na franek.4shared.com i spróbuj wgrac. Powinno ruszyć :)
q1w2e3r4t5y6
02-12-2007, 15:24
Wszystko jest w porządku(jak już wyżej napisałem :roll: ). Tylko teraz jak wyłączyć to niebieskie tło nad kreskami zasięgu (gprs) ???
Co muszę zrobić, żebym mógł używać zooma w aparacie przy największej rozdzielczości??
Po co chcesz wyłączac GPRS? Ja mam zawsze włączone i żyje. A co do zooma na max rozdziałce to spróbuj zmienic ster aparatu. Ja jak wgrałem soft od w800i to od razu mogłem robić foty na max rozdziałce ale i tak zmieniłem ster aparatu. Najlepiej wgraj sobie soft od od w80i i po sprawie chyba ze nie chcesz ryzykować.
Tylko teraz jak wyłączyć to niebieskie tło nad kreskami zasięgu (gprs) ???
A po co to wyłączać przecież w niczym to nie przeszkadza, jak ci już tak bardzo to wadzi to w ustawieniach w usługi preferowane bierzesz tylko gsm.
Co muszę zrobić, żebym mógł używać zooma w aparacie przy największej rozdzielczości??
Nie da sie, a po za tym po co ci taki zoom który tylko pogarsza jakość zdjęć lepiej zrobić zdjęcie na największej rozdzielczości i potem na kompie sobie przerobić ;-)
A co do zooma na max rozdziałce to spróbuj zmienic ster aparatu.
Ale to i tak nic nie daje bo chociaż zbliżenie jest to jak zrobisz zdjęcie to jest bez zbliżenia :crazy:
rawilson
02-12-2007, 19:40
A po co to wyłączać przecież w niczym to nie przeszkadza
bateria krocej trzyma... a co do zomma to na cid 49 nic z tym nie zrobisz...
Ale w sofcie W800i RiBC002 CID 49 jest zoom na max rozdziałce i jak zrobie fote to też jest przyblizone.