View Full Version : Problrm z farem script fs mode..
http://img401.imageshack.us/img401/8956/erroratfarnb4.png
Taki problem
[edit] cos wiecej napisze ;] wchodze do fara ustawiam wszystko jak trzeba (cid 36) biore enter the matrix. podłączam telefon z wcisniętym "c" i wciskam włącznik(w niektórych fonach tak trzeba) są 2 "okienka" FS i flash biore fs i jest błąd
maniek-07
02-12-2007, 13:16
Jest to powodem:
1. Coś źle zaznaczone w FAR'ze
2. Padł Ci soft
3. Masz coś z FAR'em
zobacz które pasuje ;)
PS
było wiele razy na forum...
Jest to powodem:
1. Coś źle zaznaczone w FAR'ze
2. Padł Ci soft
3. Masz coś z FAR'em
zobacz które pasuje ;)
PS
było wiele razy na forum...
tak? a rozwiązanie bylo na forum miszczu? jak mowisz ze cos bylo to moze linka zapodaj... moze ja nie umiem szukac co? sam kiedys zalozylem temat i nikt nie dal odpowiedzi ;] wiec? no wlasnie. Prosze o odpowiedz i pomoc a nie wymądrzanie sie na forum i "wbijanie sobie postów" bo to ze napiszesz ze cos bylo to nie znaczy ze fajny jestes;]. soft jest ok, z farem? nie wiem wszystko dobrze zaznaczone wiec w czym problem?
rawilson
02-12-2007, 13:24
a masz serwisówke?
maniek-07
02-12-2007, 13:25
tak? a rozwiązanie bylo na forum miszczu? jak mowisz ze cos bylo to moze linka zapodaj... moze ja nie umiem szukac co? sam kiedys zalozylem temat i nikt nie dal odpowiedzi ;] wiec? no wlasnie. Prosze o odpowiedz i pomoc a nie wymądrzanie sie na forum i "wbijanie sobie postów" bo to ze napiszesz ze cos bylo to nie znaczy ze fajny jestes;]. soft jest ok, z farem? nie wiem wszystko dobrze zaznaczone wiec w czym problem?
Nie pamiętam czy rozwiązanie było, wiem, że pisali, że im poszło... Nie wymądrzam się, a to, że piszę, że było coś na forum to nie znaczy iż mam do tego link... Nie zapisuje sobie linku do każdego tematu, poprostu jak przeglądałem forum to widziałem takie tematy... Aha, pisząc "coś z FAR'em" miałem namyśli byś inny ściągnoł, i sprawdził czy na innych FAR'ach błąd się powtarza... Właśnie, na pewno masz CID36 :?: I czy to nagle się stało, tzn. wcześniej działał a teraz nie.
hmm w sumie to nie działał... próbowalem moze z 3 miechy temu robic i sobie odpuscilem. Teraz Sounddrivera musze wgrac. inne fary tez sciągałem
maniek-07
02-12-2007, 13:29
podłączam telefon z wcisniętym "c" i wciskam włącznik(w niektórych fonach tak trzeba)
Po raz pierwszy o tym słyszę :? a spróbuj bez włącznika... Aha i odp. rawilsonowi, ewntalnie spróbuj wgrać na nowo soft i wtedy.
wchodzisz do FLASH od razu po tym jak wyjdziesz z FS tez tak kiedyś miałem gdy wgrywałem ikonki ale go zresetowałem i nie było już błędu ale jeśli ty masz tak cały czas no to może padł ci soft
PS: Nie doczytałem do końca wgraj na nowo softa i wtedy spróbuj wejść do FAR'a a tak po za tym SE toolem możesz tez wgrywa pod CID 36 chyba sie nie mylę?
Miałem kiedyś podobny problem z D750i. Wydawało mi sie ze mam cid 36 a tak naprawde mam cid 49. Nie wiem jak to możliwe a moja wersja oprogramowania to CXC 123 932 R1K co wskazuje ze to cid 36 ale tak nie jest. Gdy wgrałem łamacza (wciąz myślałem ze mam cid 36) Far mi widział fona. Spotkał sie ktoś kiedyś z takim przypadkiem??
maniek-07
02-12-2007, 14:28
Ja spotkałem się z odwrotnym przypadkiem... DaVinchi pokazywał CID49 i wgrywałem łamacz i wchodziłem do FAR'a to tel się włączał (USBF;ash miałem) a gdy nie wgrywałem łamacza normalnie wchodziło farem (K750i to był)
Dobra bo OT się robi...
hmm czyli ze mozliwe ze mam cid 49? da vinci wykrywa jako cid 36 ;] sprawdze za jakąś godzinke bo teraz nie moge;] ale i tak dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi.
P.S. slyszalem ze Se-toolem mozna cos spier..... ;] chce tez zmienic camdrivera ale starego (na wszelki wypadek) na kompie zapisac.
Arkosky a nie masz przypadkiem certyfikatu brown?
maniek-07
02-12-2007, 14:36
Arkosky a nie masz przypadkiem certyfikatu brown?
Jeżeli dobrze pamiętam przy brow mógł by wejść do FAR'a tylko nie mógł by np. zmienić soft'u
phone xs'em moge popsuc kome? jak dla mnie far bezpieczniejszy ;] przynajmniej wiem co robie
Jeżeli dobrze pamiętam przy brow mógł by wejść do FAR'a tylko nie mógł by np. zmienić soft'u
Wydaje mi się, że tylko wtedy, jakby miał wersje fara z sefp pod cert brown
Client Version 18.4 - CID52 supported!
**** READING CID STARTED ****
Hold "C" button and plug USB cable.
Phone Attached!
Detected SonyEricsson: k750
Status Ok, OTP Close, CID36, PAF1
IMEI: Myslicie ze wam podam?
Phone Color: Red
Phone CID: 36
K750 recognized!
You must use CID36 Flash Files For this phone!
Press "Flash Files" Tab and download free firmware
Execution Time - 00:00:15
Done!
Da Vinci
maniek-07
02-12-2007, 14:43
Wydaje mi się, że tylko wtedy, jakby miał wersje fara z sefp pod cert brown
No tak...
Arkosky podaj wszystkie info jakie podaje DaVinchi.
EDIT
Wyprzedził mnie :P no to masz RED... to już nie wiem :? a kiedyś normalnie wchodziłeś FAR'em :?:
nie ;D niestety... a czyms innym niz farem robic? zeby nie spier... :D(i zeby byla opcja z kopią zapasową na wszelki wypadek)
spróbuj wgrac łamacza taj jak ja miałem to moze ci go wczyta
maniek-07
02-12-2007, 14:58
jasne... ale też może i fon nie wstać :/ ryzyko jest duże...
hmm jestem niedoświadczonym mozna by powiedziec od strony fara i upgradowania uzytkownikiem ;] i nasuwa sie pytanie : jak wgrac łamacza?
Zobacz temat 'Obsługa FARa' ...
Tam wszytsko pisze jak wgrać łamacz itd.
ok a chyba warto dodac ze jak podłąćzam telefon do kompa z wcisnietym C to go wykrywa ;] czyli ze to raczej nie wina kompa
ok a chyba warto dodac ze jak podłąćzam telefon do kompa z wcisnietym C to go wykrywa ;] czyli ze to raczej nie wina kompa
Skoro go wykrywa to wszystko jest ok :smile: A co do łamacza to jeśli używasz setoola to nie trzeba tego robić a jeśli bawisz sie farem to wgrywasz go phone XS, podobnie jak z wgrywaniem softu tylko wybierasz w main file k750w800 r2e dcu 49r.ssw zaznaczasz flash plików main i rozpocznij podpinasz fona i wgrywasz łamacza, potem przechodzisz do fara robisz co tam ci pasi potem rest i już :wink:
ale 'grzebac' nie moge
jak wgrasz łamacza to będziesz mógł ;-)
hmm a czy po wgraniu lamacza trzeba dograc resta?
hmm a czy po wgraniu lamacza trzeba dograc resta?
to chyba oczywiste że trzeba bo przecież musisz jakoś przebudzić fona po łamaczu.
http://se-center.info/viewtopic.php?t=6640
poczytaj sobie ;-)
hmm a teraz inna opcja z k600i jest to samo (inny kabel) gdzie znaleźć resta do k600i? mozna wgrac resta od k750? bo chyba nie
;]
mozna wgrac resta od k750?
Nie radze bo sobie tylko fona popsujesz :smile:
gdzie znaleźć resta do k600i?
Tego ci nie powiem musisz poszukać
P.s a wracając do k750.. skoro mam cid 36 to po co wgrywac lamacza?
czym zrobic jak nie farem zeby nie popsuc?
ehh :D wiem w czym problem.. trzeba serwisówke... ide wieczorkiem do kolegi po serwisa i sie zacznie zabawa
dzięki wszystkim za pomoc
temat do zamknięcia
ehh Very Happy wiem w czym problem.. trzeba serwisówke... ide wieczorkiem do kolegi po serwisa i sie zacznie zabawa
po co ci serwisówka żeby sie bawić w farze wystarczy standardowy kabel usb :smile:
rawilson
02-12-2007, 19:29
tim111 a guzik wiecie... k600i to stara platforma tak jak i k300i itp - one eromu nie maja - a wy spamery sie meczycie a wujek rawilson napisał na samiuskim początku ;)
Mam ten sam problem co Arkosky proszę o pomoc :cry:
tim111 a guzik wiecie... k600i to stara platforma tak jak i k300i itp - one eromu nie maja - a wy spamery sie meczycie a wujek rawilson napisał na samiuskim początku ;)
Oj Rawilson ty mnie zadziwiasz czasem ;] k600 jest nowszy niz k750 ;]
skoro to nie kabel to co?
Oj Rawilson ty mnie zadziwiasz czasem ;] k600 jest nowszy niz k750 ;]
skoro to nie kabel to co?
Eee... ??
Nie wiedziałem.... A od kiedy niby K600i jest w produkcji??
I nie ma EROMU. ;)
A od kiedy niby K600i jest w produkcji??
Dołączam sie do pytania. Al coś mi sie wydaje że k600i jest starszy
rawilson
04-12-2007, 17:00
DB2000: K608, K600, V600, V800, W900, Z800, Z1010
DB2010: D750, J300, K300, K500, K510, K700, K750, S700, W300, W550, W600, W700, W800, W810, Z520, Z525, Z530, Z550
no i co? :) starsza platforma :)
No rawilson nieźle. Widze że znasz sie na żeczy. Nie na darmo jesteś moderatorem
Nie wiedziałem że k600i jest na DB2000
Nie wiedziałem że k600i jest na DB2000
A od kiedy jest w produkcji??
W900 jest w DB2000 ??!!
Coś mi sie wydaje Alek_45 że odbiegasz za bardzo od tematu.
macko213
21-06-2008, 09:17
Odświeżam temat.. Ja mam taki sam problem jak kolega w 1 poście.. Prawdopodobnie jest to spowodowane tym, że w FARZE nie ma db2020_53 (na niektóre SE k800i np. na mój) i zawsze daje 51, 52 lub 49 ale wtedy wyskakuje ten błąd tak jak Arkosky-emu..
1. Jest jakaś rada na ten CID 53 ?
2. Są jakieś łatki do FARA obsługujące CID 53 ?
3. Czy jest jakaś nowa ulepszona wersja FARA, na której działa CID 53?
Z góry dziękuję,
pozdrawiam
jest jdflasher ktory obsluguje cid53 ale na razie mozna tylko zmienic softa.
rawilson
21-06-2008, 11:16
i grzebac w FS :)
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=17857
macko213
21-06-2008, 22:05
dzięki chłopaki ;))