PDA

View Full Version : Jak usunac standardowe pliki na telu (te fabryczne pliki)

M1n3k
03-12-2007, 15:44
chcialbym niektore dzwieki, tapetki usunac, ale pliki sa chronione, jak w ustawieniach mam usuwanie wszystkiego, to usuna mi sie moje pliczki rowniez, a tego nie chce. Probowalem PC Suite, Mini Commanderem, opera, jakims tam menadzerem plikow na kompie i Moby Explorerem, ale te programy wykrywaja tylko moje pliki, tych fabrycznych juz nie, prosze o pomoc

Jackal PL
03-12-2007, 16:49
Bo to są pliki Sony Ericssona i są faktycznie chronione - jedyny sposób jaki znam to usunąć te pliki przez Fara - jak to już nie wiem - poczytaj bo wiem, że nie jeden się o to pytał ;)

M1n3k
03-12-2007, 17:21
Z gory dzieki za szybka odpowiedz, szukalem sporo tych programkow, widac nie najskuteczniej xP poszukam jeszcze tego Fara, mam nadzieje ze nie traci sie gwarancji po usunieciu tych pliczkow

Edit: uu, za duzo z tym roboty, olac te kilka mb na dysku + troche smieci, jutro 1gb sobie kupie, to nie bedzie to zauwazalne ;] jakby byl jakis inny program, latwiejszy w obsludze (zeby mniej bylo do robienia z nim xP) to bardzo prosze o nazwe, albo jakis sposob z usuwaniem fabrycznych plikow...

Jackal PL
03-12-2007, 17:24
mam nadzieje ze nie traci sie gwarancji po usunieciu tych pliczkow
Zapomniałem dodać - traci się... FAR jest na forum, poszukaj jeszcze i poczytaj tematy zanim się zabierzesz do tego.

kaban99722
09-12-2007, 14:39
ja w swoim k510i normalnie te orginalne dzwonki usunalem ;]

Mariusz885
24-12-2007, 23:25
Ja może nie mam k510i ale posiadam k600i i Moby Explorerem pliki chronione usunąłem bez problemu jak już będziemy w programie to w ustawieniach należy zmienić dane pliku jaki chcemy usunąć trzeba tylko zaznaczyć jak dobrze pamiętam "reader only" albo jakos tak i poźniej możemy bez problemu usunąć niechciany plik TAK było w moim przypadku :)być może k510i ma jakieś inne dodatkowe zabezpieczenia:(

Miszel18
13-03-2008, 10:12
Mam firmaware czy software z ery i nie moge sie pozbyc plikow chronionych tego operatora. Zassalem programik do chronionych plikow ale on tych plikow nie widzi. Co zrobic?????

karpiu91
11-05-2008, 17:49
najlepiej to sobie nowego softa wgraj, to zadnych plikow z ery nie bedziesz mial :) ale jednoczesnie z wgraniem softa stracisz gwarancje na kome ^^

mlodzian19901
15-05-2008, 17:50
ja mam fajny program na K750 dzieki ktoremu bez problemowo mozna usunac pliki krore nasze telefony pokazuja jako chronione;]
MobyExplorer wg mnie przydatny program o wielu mozliwosciach;p
googluj a na pewno znajdziesz;d