PDA

View Full Version : słabiutka bateria w nowym k810i

klc
03-12-2007, 21:16
jak w temacie, dwa tygodnie temu dostałem telefon, bateria poprawnie sformatowana, a nawet bez szczególnej eksploatacji bateria trzyma maksymalnie dwa dni. o co chodzi? czy mozliwe jest ze dostalem baterie z jakims defektem?

maciejka1990
03-12-2007, 22:11
bateria poprawnie sformatowana
i tu masz problem ;] Tych baterii się nie formatuje! Było pisane na forum! Poczytaj sobie ;)

sokolr
05-12-2007, 20:40
Niestety TAK, tej baterii nie powinno się formatować tylko normalnie użytkować, a co do wytrzymałości to włącz oszczędność energii w bluetooth, zmniejsz podświetlanie na 50% i przycisz trochę dzwonki.... Trochę ci to da ale ile tego nie jestem w stanie ocenić :sad:

maciejka1990
05-12-2007, 21:59
Możesz jeszcze wybrać opcję 'Tylko GSM', to znacznie zmniejsza zużycie ;)

MikoMag
16-12-2007, 01:30
ważne jest, aby pamiętać że baterie Litowo-Polimerowe nie lubią zarówno przeładowania, jak i rozładowania do zera. Wtedy tracą żywotność. Najlepiej podłączać go jak ma jakieś 10% w zapasie na jakieś 1,5 -2h.

Jeśli parę razy spróbujesz baterie "sformatować", to traci swoje możliwości o nawet 200% :???:

sylwano
29-12-2007, 00:14
powiecmy krótko te baterie naprawde są słabe ale niema się co dziwić ten telefon ma sporo bajerków kture potrzebują prądu mój kochany k 810 trzyma 1<5 dnia ale się nie martwię bo jest zajebisty i tyle :devil:

sokolr
29-12-2007, 10:21
...ale się nie martwię bo jest zajebisty i tyle :devil:

Kultury trochę :evil:. A co do baterii to jak byś ją wsadził do noki 3510i taką Litowo polimerową to chyba ze 3 tygodnie by chodziła :wink: Różnica KLAS :!: :!: :!:

kuba435
31-12-2007, 23:03
tez mam k810i i bateria trzyma okolo 2 dni... jak nic nie bede robil to moze i 3 :) a jak sie postarm i bede grał cały czas to i pol dnia...

Qris
01-01-2008, 23:49
Wyłączenie bluta nic nie da to mit który osobiście sprawdziłem a jeśli nawet to może 2-3 godzin zyskasz... śmiech...
Co do podświetlania to szczera prawda 50% pomaga, szkoda że nie można na mniejszą wartość obniżyć...:-(
Żywotność... mówisz 2 dni... no wiesz, masz nowy telefon bawisz się nim, itd. A tak ps. bateria poli rozwija skrzydła po 4 cyklach no może pięciu ładowania - moje doświadczenia... I prosze nie mówić że macie większe bo miałem pierwszy o ile się nie mylę nowy tel który taką posiadał t28s i wersję world obie nówki. No to na tyle:-)

Pzdr. Kris!

saganek
11-01-2008, 19:24
ja tez mam K810i i bateria trzyma mi jeden dzień

MikoMag
12-01-2008, 14:52
Dziwne - ja też mam k810i i bateria wytrzymuje 3 dni luźno - słuchanie muzyki w drodze na uczelnie i do domu, pisanie smsów i robienie zdjęć potrzebnych stron z wykładów:P
A jak byłem na nartach za granicą, to nie używałem jej w ogóle prawie, więc nosiłem ją tylko ze sobą (jakby coś się stało) + zrobiłem 2-3 zdjęcia dziennie, i wytrzymała 5 dni.
Dlatego tak trudno mi uwierzyć, że tak szybko wam bateria siada.
Przyznam że na początku padał mi po 1-2dniach. Ale pilnuje by nie rozładowywała się do końca - i jak ma jakieś 10% to podłączam ją na 2h i pilnuje by jej nie przeładować (nie ma nic gorszego dla baterii Li-Po.)
Może nie wytrzymuje tyle co mój stary Siemens :P ale zawsze :P
Pozdrawiam!

kuba435
12-01-2008, 19:34
zmniejszylem jasnosc wyswietlacza do 50% i jest duzo lepiej.

snopper
18-01-2008, 22:20
ja mam k800 tyle ze z softem k810 i nie ładowałem od środy a słuchałem nawet duzo mp3 i mam 43% baterie :jupi:

lesiux
12-05-2008, 09:58
Czy są jakieś inne baterie do tego modelu które dłużej trzymają?Nie wiem czy nie zrobiłem błędu bo gościu ze sklepu powiedział mi że lepiej sformatować tą baterię i ładowałem ją przez noc na wyłączonym tel, i teraz po jednym dniu użytkowania pozostało zaledwie 50%, wyżej napisaliście żeby jej nie formatować i nie wiem czy już jej nie uszkodziłem czy coś.

wroob6
21-05-2008, 18:46
ja ma k810i i bateria trzymała mi po 4 5 dni lecz po zmianie softa widzę że ze dwa dni to góra. szkoda a tak fajnie było:D

MikoMag
04-06-2008, 23:59
Lesiux: Bateria w K810 jest Litowo Polimerowa!! Formatowanie jej ( np. ładowanie przez 12h) to dla niej zabójstwo!!!!
Formatuje się tylko baterie Litowo Jonowe!! Nie wiem co to za konował radził Ci ją formatować, ale należy mu się niezły Opie****.

Proponuje kupić nową, bo ta już Ci nie będzie długo trzymać.

sznaucer_mini
22-10-2008, 12:58
Czy próbowaliście baterii bst40? Wprawdzie oficjalnie nie ma jej w akcesoriach do k810i, ale wszystko ma identyczne - a pojemność większą (1120 mAh).
Właśnie ją zapodałem do mojego k810i i mam go "na oku" - leży przede mną na biurku i sprawdzam co jakiś czas, czy nie ma jakichś niepokojących objawów.
Wcześniej hulał z bst33 - porażka, przy oszczędnym użytkowaniu 2 dni i ładowanie :(
Nie jestem jakoś strasznie wymagający, ale w granicach rozsądku jest oczekiwać że pomiędzy ładowaniami będzie te 4-5 dni. Już zapomniałem jak to było z nokią 6310i (dwa tygodnie trzymała, brzmi to jak tytuł z "faktu").
Postaram się napisać za jakiś tydzień-dwa, jeśli w międzyczasie telefon nie eksploduje (bez lipy, znajomemu jak rypnął podczas ładowania to sąsiedzi straż wezwali!).

sznaucer_mini
22-10-2008, 13:04
ja ma k810i i bateria trzymała mi po 4 5 dni lecz po zmianie softa widzę że ze dwa dni to góra. szkoda a tak fajnie było:D

Podałbyś konkrety co do tego softu - można przecież przeflashować w drugą stronę i efekt powinien być przeciwny :)

sznaucer_mini
31-10-2008, 11:58
Otóż męczę drugi tydzień mojego k810i na baterii (akumulatorze!) BST-40. Mimo, że jak wspomniałem, nie jest przewidziana do tego telefonu - polecam. Ja szacuję wydłużenie czasu pracy o 40-50%. Dość kłopotliwe jest założenie a głównie zasunięcie klapki. Bateria jest tak wpasowana, że już nawet kartki papieru się tam nie zmieści. Ale - trochę manualnych wygibasów i z zewnątrz wszystko ok - nic nie pręży, nie wybrzusza się, nie odstaje. Dłużej trwa ładowanie (zrozumiałe). Telefonik zyskał na wadze (parę gramów - podaję dla porządku).
Jedyne, czego nie próbowałem i na razie nie będę, to wyjęcie baterii. Zapewne będzie ciężko, jeśli w trakcie pracy nam jeszcze trochę zgrubnie - może nie przeżyć "porodu" (idąc tym językiem, może skończyć się na aborcji :/ ) - więc sprawy nie polecam ludziom którzy często zmieniają SIM-a. Ot - zapakować i cieszyć się lepszym akumulatorem. I to tyle.xD