PDA

View Full Version : D¼wiêk przestrzenny SRS w walkmanie w800i

czarek16
04-12-2007, 22:29
Witam dzi¶ patrze sobie co tu jest na forum i natkn±³em sie na skin visty, który mnie w sumie nie obchodzi nie mam zamiaru nic zmieniaæ ale moj± uwage przyku³ jeden szczeg³ów w skinie do walkmana ... mianowicie zamiast napisu "bass" czy innych znaczków ustawieñ korektora jest znaczek SRS - d¼wiêk u¿ywany w drogich mp3 typu iRiver, który mi sie bardzo podoba. Wiem ¿e zaraz napiszecie ¿e w k800 te¿ jest przestrzenny ale to nie to samo ;) Zreszt± zobaczcie sami czy to sama zmiana ikonek korektora czy naprawde co¶ takiego istnieje.

http://img129.imageshack.us/img129/4637/1fe1c00b6909b389cs3.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=1fe1c00b6909b389cs3.jpg)

matiEX
04-12-2007, 23:28
Wed³ug mnie zmiana ikonki bo w skórce ikonki "BASS" nie ma :razz:

czarek16
05-12-2007, 00:05
Wed³ug mnie zmiana ikonki bo w skórce ikonki "BASS" nie ma Razz
Nie zrozumialem twojej wypowiedzi. Czyli uwa¿asz ¿e jedn± ikonke korektora ( przykladowo od normalnego ustawienia czyli 5 s³upków tak samo ) podmieniono na SRS i nie ma to nic wspólnego ze zmian± d¼wiêku tak?

Franeek
05-12-2007, 08:15
Nie zrozumialem twojej wypowiedzi. Czyli uwa¿asz ¿e jedn± ikonke korektora ( przykladowo od normalnego ustawienia czyli 5 s³upków tak samo ) podmieniono na SRS i nie ma to nic wspólnego ze zmian± d¼wiêku tak?
Tak, mi te¿ siê tak wydaje.
Poprostu zamiast napisu bass czy czego¶ innego jest SRS.

toffie
05-12-2007, 11:58
ale mo¿e kole¶ wgra³ patcha na w³a¶nie SRS

RazorX
05-12-2007, 14:21
Nie istnieje patch na SRS. Albo masz stery i sprzêt który to obs³uguje albo nie, a W800i + dostêpne drivery do takich siê nie zaliczaj±. To co widaæ na zdjêciu to podmieniona ikonka i ka¿dy mo¿e j± sobie wgraæ albo zrobiæ samemu nawet ;)

czarek16
05-12-2007, 20:08
Nie istnieje patch na SRS. Albo masz stery i sprzêt który to obs³uguje albo nie, a W800i + dostêpne drivery do takich siê nie zaliczaj±. To co widaæ na zdjêciu to podmieniona ikonka i ka¿dy mo¿e j± sobie wgraæ albo zrobiæ samemu nawet ;)

A jak zrobiæ tak± ikonke?? Mo¿e jednak jest to jaki¶ patch bo taki d¼wiêk to nie jest jakie¶ straszne "co¶" i soniak mo¿e sobie poradziæ

toffie
05-12-2007, 20:12
jestem tego samego zdania ze to mo¿e byæ jaki¶ patch lub jakie¶ oprogramowanko bo na co komu sama ikonka ??

Radzio1234
05-12-2007, 20:18
bo na co komu sama ikonka ??

Mo¿e chcia³ poszpanowaæ? :faja: Wed³ug mnie nie ma takiego patcha (jak na razie). Mo¿e kto¶ w koñcu napiszê, chocia¿ w±tpiê, ¿eby z g³o¶nika750i da³o siê wydobyæ d¼wiêk przestrzenny :crazy:

Pozdrawiam :)

matiEX
05-12-2007, 20:23
Ludzie czytajcie uwa¿niej i ca³y temat lub w±tek...nawet Franeek napisa³ ¿e nie ma czego¶ takiego jak patch na SRS, i to tylko skin który jest na forum.

RazorX
05-12-2007, 21:35
jestem tego samego zdania ze to mo¿e byæ jaki¶ patch
Ja widzê, ¿e nawet nie wiecie co to s± patche i jak dzia³aj±. Otó¿ ¯ADEN patch nie ingeruje bezpo¶rednio w d¼wiêk, robi± to tylko sterowniki audio. Patche mog± jedynie ingerowaæ w pewne ustawienia telefonu, np. szybko¶æ przewijania w odtwarzaczu, ustawienia dostêpu do danych, miejsce zapisywania aplikacji, d³ugo¶æ nazw plików itp.
Jak chcesz ingerowaæ w d¼wiêk to ingerujesz w stery, a ¿adne stery pod W800 nie obs³uguj± SRS. To co widaæ na tym obrazku to tylko ikonka podmieniona za inn± i to wszystko - dla szpanu albo ¿eby ³adnie pasowa³o do skina z WMP10.

czarek16
05-12-2007, 21:55
bo na co komu sama ikonka ??

Mo¿e chcia³ poszpanowaæ? :faja: Wed³ug mnie nie ma takiego patcha (jak na razie). Mo¿e kto¶ w koñcu napiszê, chocia¿ w±tpiê, ¿eby z g³o¶nika750i da³o siê wydobyæ d¼wiêk przestrzenny :crazy:

Pozdrawiam :)

No ba z g³o¶nika nie da sie wydobyæ d¼wiêku przestrzennego to norma, ale czy jak w³±czysz opcje Mega bass to us³yszysz co¶ innego na g³o¶niku? Nie, a na s³uchawkach tak ;)

Ludzie czytajcie uwa¿niej i ca³y temat lub w±tek...nawet Franeek napisa³ ¿e nie ma czego¶ takiego jak patch na SRS, i to tylko skin który jest na forum. Ja chce taki bajer i ikonke srs :)

toffie
06-12-2007, 15:21
Dziwek przestrzenny generuje wbudowany uk³ad w odtwarzacz a s³uchawki maja za zadanie tylko to wyslac .
Tylko w wysokiej kla¶nie s³uchawek mo¿na osi±gn±æ co¶ takiego jak wyjecie dziwêku poza s³uchawki to jest jakby takie z³udzenie
matiEX-co ty tak wierzysz we franka jak w boga ??

rawilson
06-12-2007, 15:54
toffie - juz dosta³es ode mnie warna ma³o?
A jak zrobiæ tak± ikonke??
wgrac patcha na gfx i podmienic ikony - na forum jest wszystko...

toffie
06-12-2007, 18:57
rawilson- ty mi nie gro¼ bo nie jeste¶ od tego

toffie uwa¿aj bo sie doigrasz. w³a¶ciwie sie doigra³e¶ bo ostrzegam ciê za spam ;) a niby kto jest od tego jak nie ja???

czarek16
06-12-2007, 22:38
Dobra to mo¿e okre¶lenie d¼wiêk przestrzenny jest ma³o trafne w tym do czego zmierzam. Nie chodzi mi tu o ¿adne super s³uchawki daj±ce efekt przestrzenny a s± takie , tylko o EFEKT korektora, który tylko polepsza d¼wiêk. Jest aplikacja SRS labs na komputer zainteresowani mog± sobie sci±gn±æ i czy trzeba mieæ super sprzêt 5.1 ¿eby móc u¿ywaæ tej aplikacji? Nie. Jest to korektor tylko ¿e z bajerami i dla przyk³adu w iRiverach SRS WOW mo¿na s³uchaæ na s³uchawkach za 10 z³ z wej¶ciem jack ;) Oczywi¶cie jako¶æ bêdzie gorsza ale ró¿nicê poczujesz

maniek-07
07-12-2007, 11:30
toffie[/b]]jestem tego samego zdania ze to mo¿e byæ jaki¶ patch lub jakie¶ oprogramowanko bo na co komu sama ikonka ??

No na co komu ta ikona... Tak samo mogê zadaæ pytanie po co komu przerobienie sobie telefonu na w800i, zmienienie wygl±du zasiêgu, baterii itp. I to krêci siê tak w kó³ko...

Ludzie czytajcie uwa¿niej i ca³y temat lub w±tek...nawet Franeek napisa³ ¿e nie ma czego¶ takiego jak patch na SRS, i to tylko skin który jest na forum.

Nie ma to jak podlizywaæ siê osob± z wy¿sz± rang±... Franek to jest tak samo jak my wszyscy cz³owiekiem i te¿ on mo¿e siê myliæ... To, ¿e ja, Franek, rawilson lub inne do¶wiadczone osoby w tej dziedzinie czy innej nie zawsze mog± mieæ racjê, mog± siê myliæ czasem te osoby...

czarek16[/b]]No ba z g³o¶nika nie da sie wydobyæ d¼wiêku przestrzennego to norma, ale czy jak w³±czysz opcje Mega bass to us³yszysz co¶ innego na g³o¶niku? Nie, a na s³uchawkach tak Wink

Ale¿ us³yszysz ró¿nicê, ale ju¿ nie tak± znaczn± jak na s³uchawkach, jedn± bardzo znaczn± ró¿nic± jest to ¿e na maksie strasznie wtedy charczy.

czarek16[/b]]A jak zrobiæ tak± ikonke??

A co to za problem :?: wystarczy ma³a zabawa z np. photoshopie (choæ nawet to mo¿na by³o by zrobiæ w paincie :P ) a resztê jak to ju¿ napisa³ rawilson

RazorX[/b]]Ja widzê, ¿e nawet nie wiecie co to s± patche i jak dzia³aj±. Otó¿ ¯ADEN patch nie ingeruje bezpo¶rednio w d¼wiêk, robi± to tylko sterowniki audio. Patche mog± jedynie ingerowaæ w pewne ustawienia telefonu, np. szybko¶æ przewijania w odtwarzaczu, ustawienia dostêpu do danych, miejsce zapisywania aplikacji, d³ugo¶æ nazw plików itp.
Jak chcesz ingerowaæ w d¼wiêk to ingerujesz w stery, a ¿adne stery pod W800 nie obs³uguj± SRS. To co widaæ na tym obrazku to tylko ikonka podmieniona za inn± i to wszystko - dla szpanu albo ¿eby ³adnie pasowa³o do skina z WMP10.

Amen.

Nic dodaæ nic uj±æ... Jak dla mnie temat do zamkniêcia...

blaziko
07-12-2007, 13:40
W takim razie co to jest funkcja "D¼wiêk przestrzenny" w Walkmanie 2.0. Mo¿na j± sobie uaktywnic w opcjach. Co prawda nie pokazuje sie wtedy ikonka "SRS". Na dodatek nie jestem pewien czy o to chodzi. Mog³by kto¶ rozwiac moje w±tpliwo¶ci?

rawilson
07-12-2007, 14:07
blaziko tam jest zupelnie inaczej bo telefony na DB2020 maj± choæby sprzêtowe zabezpieczenia przed przesterowaniami... tak popatrzy³em na googlach i to co mamy w walkmanie 2.0 to nie jest raczej srs - urz±dzenia które to posiadaj± sa dosæ drogie... A my¶l±c logicznie to dlaczego SE by nie wpisa³ SRS jakby to by³o w jego telefonie? Przecie¿ wtedy telefony by by³y jeszcze bardziej popularne ;)

czarek16
07-12-2007, 17:59
W takim razie czemu SRS nie ma w ka¿dej mp3 oraz wszystkich muzycznych fonach a s± tylko w najnowszych telewizorach HD i iriver. No có¿ je¶li nie da sie tego zrobiæ to sie nie da. A jak mówilem d¼wiêk przestrzenny na s³uchawki stereo to jest z³e okre¶lenie, to jest z³udzenie a raczej poprostu o wiele lepsza jako¶æ d¼wiêku

kuki
07-12-2007, 18:11
:lol: :lol: Dobre texty zarzucacie !!! xD

Ziomek jaki¶ wpisa³ sobie to SRS a wy odrazu jakby¶cie ufo na ¿ywo zobaczyli... Na logike rzecz bior±c k750i,czy w800i to fony starej daty maj±ce od wyj¶cia prawie 3 lata wiec jak chcecie mieæ takie co¶ w fonie tej klasy>?? Ludzie... ;-)

rawilson ty tak nie naje¿d¿aj na niego ;P ¿e ci zaszed³ w innym Topicu za ,,skóre'' to nie znaczy ¿e w tym masz go katowaæ i warnowaæ xD

TEMAT do zamkniêcia bo jest zbêdny :) ;-)

toffie
07-12-2007, 18:47
no wiec tak czuje ze to ju¿ ostatni post na tym koncie :) to powiem tak
Creative labs jako firma oferuje w sprzeda¿y doskona³e s³uchawki które nie kosztuj± oczywi¶cie nie ma³o lecz daj± olbrzymie mo¿liwo¶ci dziwek po pierwsze jest czystszy, wyra¼niejszy a poz tym s³uchawki te oferuj± jakby wyjecie d¼wiêku poza s³uchawki co daje niesamowity efekt . Proszê zapoznaæ sie z ta oferta gdy¿ dok³adnie nie jestem wstanie opisaæ mo¿liwo¶ci tego sprzêtu
Pozdrawiam