PDA

View Full Version : Formatować baterię???

mesi85
05-12-2007, 23:15
Z góry przepraszam za post, bo wiem ze tego pełno było ale nadal mam wątpliwości. Czy muszę sformatować baterię Li-Pol? Pytanie nasunęło mi się, ponieważ na forum wyczytałem, że tych baterii się nie formatuje. Natomiast w przedstawiciel Plusa jak mu to powiedziałem, to powiedział mi, że formatuje się ponieważ na jakiejś konferencji tak mówili przedstawiciele SE. Więc jak to jest w sumie bo nie chcę sobie uszkodzić nowej baterii?

the bill
06-12-2007, 07:33
Więc jak to jest
więc będziesz musiał iść na żywioł i zaufać własnej intuicji.

co ja bym zrobił? poszedłbym do tego przedstawiciela i niech mi napisze takie oświadczenie, że baterie się formatuje. po co? jak uwale baterię, to z tym pismem pójdę do serwisu, albo ten sprzedawca pokryje z własnych kieszeni nową baterie :wink:

mateusz233
06-12-2007, 16:47
Myślę że powinieneś zrobić tak jak pisze na forum http://se-center.info/viewtopic.php?t=6683

Nokia 6310i ma baterię polimerową (niektórzy mówią że to bateria nie do zdarcia) i bez względu na to czy jest formatowana czy nie - działa 2 tygodnie.

Przez złe formatowanie raczej nie uszkodzisz baterii. Jedynie może działać minimalnie krócej.
Ale nic nie sugeruję. Twoja decyzja :)

rawilson
06-12-2007, 21:29
Przez złe formatowanie raczej nie uszkodzisz baterii
te baterie sa bardzo czułe i bardzo łatwo je uszkodzic...