View Full Version : W580i
adrianek944
07-12-2007, 21:40
Mam problem z funkcja ShakeControl
nie dziala mi
jak ja wlaczyc??
Arthar_93
08-12-2007, 21:54
Na temat tej funkcji Ci nie powiem, ale mam pytanie. Warto kupić ten telefon czy może W850i?? Prosze napisz kilka słów na jego temat. Pozdro :) :)
adrianek944
08-12-2007, 22:05
telefonik ogolnie fajny. fajnie lezy w reku i w kieszeni :lol:
bardzo dobry glosnik
polecam
Arthar_93 napisz na gg 4538272
Arthar_93
09-12-2007, 00:04
adrianek944 Spróbuj przytrzymać wciśnięty klawisz "walkman" i potrząsnąć fonem. Mam nadzieję ze to był powód "problemu". Pozdrawiam :smile: :smile:
adrianek944
09-12-2007, 01:07
thx.
mysle ze tez ci pomoglem z wyborem telefonu ;-)
ja także posiadam ten telefon :) zmieniłam z k750i na w580i i jest o niebo lepszy :D
A ShakeControl śmieszna rzecz :P Szczególnie jak idziesz ulicą i z całej siła trząsasz telefonem...jak np.ja xD
Polecam ten fon :)
lordbabi
15-12-2007, 21:53
wlasnie kupilem w580i dostalem naladowanego na ~70%. sa jakies specjalne wymagania co do ladowania? babka jak mi go wciskala mowila cos o tym, ze nie moge go rozladowac na maksa przy pierwszym ladowaniu, bo jakas pamiec sie kasuje. ale nie byla pewna. pierwsze 3 ladowania (?) tez jakies specjalne musza byc? instrukcja telefonu jest dosc uboga dlatego pytam
samwieszkto
15-12-2007, 22:43
pierwsze 3 ładowania muszą trwac 12 godzin . moje pytanie czy w580i ma AF ??
adrianek944
15-12-2007, 23:27
a co to jest AF??
samwieszkto
16-12-2007, 09:08
Auto Focus jest to stabilizator obrazu w aparacie czy jakos tak
rawilson
16-12-2007, 10:03
pierwsze 3 ładowania muszą trwac 12 godzin
głupoty wciskasz...
moje pytanie czy w580i ma AF ??
na 99% nie
lordbabi
16-12-2007, 12:57
w takim razie ile musza trwac, jesli on wciska glupoty?
pierwsze 3 ładowania powinny trwać ok. 4godz :) i ja mam jeszcze pytanie (nie chce zakładać nowego tematu i piszę tutaj ponieważ mój fon w580i jest w serwisie bo był zepsuty głośnik) zanim oddałem go do serwisu zauważyłem, że ekranik się trochę rusza tzn. można go lekko wcisnąć i rusza się na boki oraz coś jest nie tak z przyciskiem od włączania telefonu bo wystarczy go nacisnąć i od razu telefon się włącza albo wyłącza a powinien po przytrzymaniu kilka sekund prawda?? Niech ktoś kto ma tego fona napisze jak jest z tym ekranem i przyciskiem będę wdzięczny :)
rawilson
22-12-2007, 09:23
a guzik... wcale sie nie formatuje baterii... naladuje sie - dołaczasz - własnei takie przeładowywanie może uszkadzać baterie...
Baterii polimerowych nie formuje się. A takie akumulatory są wlaśnie w w580i. Tego tyupu akumulatory nie mają tzw "efektu pamięci".
Długie ładowanie też się nic nie stanie bo jest specjalne zabezpieczenie i się baterii nie przeładuje. Zbyt duże rozładowanie też jej nie grozi bo telefon ma również takie zabezpieczenie że telefon się nie odpali jeśli jest za niskie napięcie które mogłoby uszkodzić akumulator.
rawilson
24-12-2007, 19:56
gza20 - http://pl.wikipedia.org/wiki/Akumulator_litowo-polimerowy
lordbabi
25-12-2007, 10:44
mam ta niby ulepszona wersje w580i w ktorej maja klawisze nie pekac, ale oczywiscie 5 juz szlag trafil. gwarancja obejmuje naprawe, jesli tel jest w abonamencie>?
no oczywiście, że tak jak masz kartę gwarancyjną to dajesz do serwisu i już
odnosnie tego AF to w580i nie ma a to nie jest telefon aparat tylko walkman
prosze jakies striny z grami do Sony Ericssona W580i
tygrysek000
02-01-2008, 15:53
Witam!!
Zauważyłem ostatnio że w odtwarzaczu jest funkcja że pokazywane są okładki płyt danych wykonawców w czasie gdy leci ich utworek. No i chciałbym się dowiedzieć jak "wrzucić" nowe okładki bo tam jest tylko kilka i nie wiem skąd się tam wzięły.
Z góry dziękuje za pomoc.
Witam i prosze moderatorów o założenie forum modelu w580i
Sebekskc
22-01-2008, 17:11
No i chciałbym się dowiedzieć jak "wrzucić" nowe okładki bo tam jest tylko kilka i nie wiem skąd się tam wzięły.
Okładki z tego co mi się wydaje to są dodawane w pliki mp3 ..... tzn okładka jest połączona z mp-trojką ....
piotrekbks
01-02-2008, 14:43
Witam.
Mam problem z łączeniem się z innymi urządzeniami za pomocą bluetooth'a.
Sprawa wygląda w ten sposób, że przy pierwszych dniach uzytkowania nie było z tym zadnego problemu, ale teraz jest i to wielki:/.
Gdy ktoś próbuje mi coś wysłać pojawia się u niego komunikat, że zostało zerwane połączenie, a u mnie pojawia się komunikat, że mam niby mało miejsca co jest nie prawdą bo mam wolne miejsce na karcie jak i na pamięci wewnętrznej telefonu. Natomiast gdy ja próbuje coś wysłać to wiesza mi się telefon...
Dzwina jest też sytuacja w przypadku aparatu bo jeżeli wybiorę opcję zapisywania zdjęć na memory stick to zdjęcia ani filmy nie zapisują się. Musze zapisywać je tylko na telefonie co jest irytujące bo pamięc w telefonie jest niewielka i nie ma mozliwosci nagrania dluzszego filmu..
Proszę o jakąkolwiek pomoc....czy to wina softa czy poprostu mam udać się do salonu i ich tam zbluzgać??
rawilson
01-02-2008, 15:43
Proszę o jakąkolwiek pomoc....czy to wina softa czy poprostu mam udać się do salonu i ich tam zbluzgać??
ani jedno ani drugie. ja najpierw bym sformatował karte pamieci, a jakby to nie pomogło - SEUS - wgrasz tym nowe oprogramowania i gwarancja zostanie bo to oficjalny program od SE, jakby to nie pomogło - wtedy radze GRZECZNIE iśc do serwisu i złożyć reklamacje :P
ja mam pytanie z innej beczki wie ktoś moze czy jest jakiś symulatro w580i albo k800i na kompa?? Chodzi mi o coś w stylu emulatorów gameboya.
rawilson
02-02-2008, 13:24
http://www.mm.pl/~oktawian/programy/emulator_java/SJBoy%20.exe
piotrekbks
02-02-2008, 14:03
W jaki sposób sformatować karte pamięci?? i gdzie moge znaleźć te oprogramowanie??
W jaki sposób sformatować karte pamięci??
menu -> menedżer plików -> więcej -> i sformatuj pamięć zewnętrzną
gdzie moge znaleźć te oprogramowanie??
http://www.se-center.pl/articles.php?id=18
ten emulator spoko jest tylko masz może go na z rozdziałką 240x320??
gluciorinx
21-08-2008, 00:51
niestety nie ma :(
Ale bardzo polecam ten telefon! jest po prostu super