PDA

View Full Version : SE W810i karta pamięci

bioly185
10-12-2007, 11:53
Witam mam pytanko czy mozna do tego telefonu wsadzić karte pamieci o pojemności wiecej niz 2GB, mysałem o przynajmniej 4GB ale wszedzie pisze że do tego modelu max. 2Gb.
proszę o odp.
pozdrawiam bioly185.

maciejka1990
10-12-2007, 14:39
Można, ale może sie zacinać (może też np nie działać (w k750i tak jest przy 4 GB) nagrywanie dźwięku). Ale moga tez inne opcje nie działać. I przy takiej pojemności to tylko i wyłącznie oryginalna, najlepiej z Media MArktu albo cos takiego ;)

Sirius
11-12-2007, 16:49
mi sie wydaje, ze na oficialnej stronce se jest napisane, ze do 4gb mozna miec :>

Jackal PL
11-12-2007, 17:31
mi sie wydaje, ze na oficialnej stronce se jest napisane, ze do 4gb mozna miec
Tak oni piszą, a potem człowiek się wkurza... Nie ma bata by wcisnąć do w810i 4GB i cieszyć się dobrym, płynnym działaniem telefonu... 2Gb to maks i to oryginalna, dobrej firmy np SanDisk ;)
mysałem o przynajmniej 4GB
Przynajmniej :shock: :crazy: Stary co ty chcesz tam wrzucać filmy DVD czy co :?:

Mały_
11-12-2007, 18:11
Dasz rade wszadzić ale będzie się cieła.Jackal ludzie w fonach chcieli by dyski twarde 80 GB.

Jackal PL
11-12-2007, 20:53
Dasz rade wszadzić ale będzie się cieła
Cięła to mało powiedziane... Menu będzie się ładować z minutę, MP3 w Walkmanie teżcoś koło tego, a przy starszym sofcie to już w ogóle kaszana... Nie ma co naprawdę... :roll:
Jackal ludzie w fonach chcieli by dyski twarde 80 GB.
Tjaa... Ilu już takich było... Dysk SATA 80GB, 1GB RAM DDR2, Intel Core 2 Quad i GF 8800... Porażka... :/

mprajs
11-12-2007, 21:03
Ja mam karte SanDisk M2 4Gb i jestem zadowolony. Nie bardzo wiem na jakiej podstawie moi niektorzy przedmowcy stwierdzali wolniejsze dzialanie telefonu. Pewnie gdzies uslyszeli, gdzies indziej przeczytali i teraz powtarzaja. Na mojej karcie mam ok. 2,5 Gb mp3-jek i wszystko dziala plynnie. Co prawda po wylaczeniu telefon laduje sie troszke dluzej niz jak mialem 512Mb, ale te 5 sekund naprawde nie robi roznicy. Z mojej strony moge polecic, ale tylko karte M2 bo taka wlasnie posiadam. Pozdrawiam

Jackal PL
11-12-2007, 21:07
Pewnie gdzies uslyszeli, gdzies indziej przeczytali i teraz powtarzaja.
Mistrzuniu nie bądź taki pewny... Zapomniałeś chyba o własnych doświadczeniach jeszcze... :roll:
Ja mam karte SanDisk M2 4Gb i jestem zadowolony.
M2 w w810i, bardzo ciekawe... No chyba, że przed adapter... Poza tym M2 to nowsza technologia, a my to poruszyliśmy temat zwykłej MSPD. Racz więc przeczytać cały temat zanim zaczniesz prawić kazania...
EDIT: Gwoli wyjaśnienia poniższego postu, aby nie nabijać już nie temat...
Oczywiście, że nie wszyscy siedzą w tej mojej głowie (cóż za zwrot :xD: ), ale jako, że MSPD jest podstawą więc zawsze sprawa kręci się wokół niej. Nikt mnie tutaj nie "uraził" (bo niby czym) ;D

mprajs
11-12-2007, 21:19
M2 w w810i, bardzo ciekawe... No chyba, że przed adapter...
Tak, dokladnie. Mam adapter

Poza tym M2 to nowsza technologia, a my to poruszyliśmy temat zwykłej MSPD. Racz więc przeczytać cały temat zanim zaczniesz prawić kazania...
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale nie wszyscy siedza w Twojej glowie. Ja przynajmniej nigdzie nie znalazlem ze WSZYSCY pisza o "zwyklej MSPD". Tak wiec, jezeli w jakis sposob Cie urazilem to trudno...