View Full Version : Który wybrać?
Zastanawiam się nad kupnem jednego z dwóch telefonów a dokładnie między SE W950i oraz W810i. Jeśli są na forum jakieś osoby które posiadają lub posiadały któryś z tych telefonów to bardzo proszę o opinie i pomoc w podjęciu decyzji. Inni tez mogą sie wypowiedzieć ;)
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc !
Pozdrawiam![/b]
Mam w810i od tygodnia i jak narazie mnie niczym nie zawiódł. :smile:
rawilson
18-12-2007, 22:18
Pweł zalezy na UIQ3 czy lepeij aparat?
bartoszstce
18-12-2007, 22:23
w dziale w950i nie zdąrzyłem odpisać :ble:
dźwięk bezsprzecznie wygrywa w w950i :)
do tego dochodzi kwestia symbian z dużym wyświetlaczem dotykowym czy w810i z małym
kolejny wybór to tel z aparatem czy bez.... jak wspomniał rawilson
w950i ma np pamięć 4gb wbudowaną a w810i ma karty
ale co tu się rozpisywać dźwięk już oceniłem
ja bym polecał w950i (mam i jak do tej pory sprawuje się idealnie)
Aparat nie jest mi w sumie bardzo potrzebny bo mam cyfrówkę ,ale może ktoś napisać jaka jest jakość zdjęć z w810i. Jak na razie to jestem chyba bardziej przekonany do kupna w950i zwłaszcza ze wszyscy chwalą jakość dźwięku z tego modelu ,martwią mnie tylko trochę jego wymiary mógłby być trochę mniejszy, ale może tylko mi się tak wydaje. Zastanawiam się jeszcze jak sprawuje sie klawiatura. Czy telefon nie łapie zwiech? Aha i jeszcze jedna rzecz. Podobno telefon posiada funkcję rozpoznawania pisma ręcznego. Jak to się ma do pisania sms'ów?
Dziękuję wszystkim którzy się do tej pory wypowiedzieli i czekam na dalsze opinie.
POZDRAWIAM!
rawilson
19-12-2007, 17:03
jaka jest jakość zdjęć z w810
jak na 2 mpix to bardzo dobra...
Czy telefon nie łapie zwiech?
po jakims czasie tak jak i windows w komie - moze sie mulic ;)
bartoszstce
19-12-2007, 20:32
jaka jest jakość zdjęć z w810
jak na 2 mpix to bardzo dobra...
Czy telefon nie łapie zwiech?
po jakims czasie tak jak i windows w komie - moze sie mulic ;)
jeśli coś się przywiesza nawet to wystarczy go zrestartować;) ale to nie jest częsty obiaw bo tel w miare sam czyści swoją pamięć ram;)
co do wymiarów to sam musisz się przekonać :P
a funkcja rozpoznawania pisma odręcznego działa tak jak w innych symbianach czyli dobre ale jeśli zależy ci na szybkim pisaniu to tylko klawiaturka bo jak np siedzisz w autobusie i trzęsie to ciężko pisać rysikiem :P
Dzięki chłopaki. Jak na razie nie widzę żeby ktoś na klawiaturę narzekał a to dobry znak :P
Teraz mam pytanie trochę z innej beczki ale w umie to wiąże się z zakupem tego telefonu. Chyba żadna sieć nie ma go w swojej ofercie. Co myślicie o kupowaniu telefonów na allegro? Znalazłem allegrowicza który sprzedaje w950i fabrycznie z polskim menu i bez simlock'a. Właściwie to jest to sklep z Poznania który sprzedaje te telefony na allegro. No ale zawsze jest trochę strachu. Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam !
bartoszstce
26-12-2007, 10:28
ja swojego kupiłem z allegro i jestem zadowolony profesjonalna aukcja to była:) jeśli chcesz to na pw mogę ci dać namiary na tego sprzedawcę;)
Bardzo chętnie bartoszstce. Możesz mi dać namiary :)
Pozdro!
bartoszstce
26-12-2007, 20:16
poszła wiadomość na pw ;)
karol1234
21-02-2008, 21:53
ja bym chyba bral w810. jest o wiele mniejszy od w950i. zalezy co kto lubi, ja nie mam przekonania co do ,,dotykowcow" bo lepiej mi pisac na zwyklej klawie a poza tym aparat czasami się przydaje
a ja bym wzial W960I czyli w 950i z aparatem i pamiecia 8gb.;)
rawilson
22-03-2008, 20:33
ma shake control
ze co?
a ja bym wzial W960I
zobacz ile kosztuje ;)