PDA

View Full Version : PROBLEM Z WRZUCANIEM PLIKÓW

towar
22-12-2007, 23:43
Witam! Mam problem z telefonem. Mianowcie, wrzucajac pliki w trybie transmisji powinno to zajmowac niewiele czasu, jednak czasem zaladowanie albumu muzycznego zajmujacego 80MB trwa nawet 20 minut, badz wiecej. Wyswietlany szacowany czas oscyluje niekiedy w granicach 50-kilku minut. Czasem jednak wszystko jest ok i trwa to zaledwie 2-5 minut. Poza tym zdjecia, ktore robie, same sie uszkadzaja, mimo, ze wczesniej sa ok. Jeszcze jedna rzecza jest to, ze jezeli wrzucam muzyke to po zaladowaniu na przyklad 400MB telefon przestaje widziec inne pliki, ktore wrzucam, badz odtwarza fragmenty innych plikow, ktore sa juz na kracie jako te, ktore wlasnie wrzucilem, nawet jesli wrzucam filmy, a nie muzyke. Nie wiem teraz co to moze byc. Kabel mam nowy, oprogramowanie zaktualizowalem, karte sformatowalem. Podejrzewam, ze problem tkwi w karcie pamieci, jednak ona tez jest nowa - 2GB oryginał SonyM2, wiec nie jestem do konca pewien. Prosze o pomoc.

the bill
23-12-2007, 14:52
eliminuj po kolei każdy z elementów: telefon, komputer, karta pamięci kabel USB.
sprawdź na innym komputerze, podłącz inny kabel USB, inna kartę, włóż swoją kartę do innego telefonu, inną kartę do swojego telefonu.

w którymś momencie powinno być wszystko ok.

przydatny staje się czytnik kart pamięci - kilkanaście złotych [góra kilkadziesiąt] ale wygoda i szybkość kopiowania plików - polecam

towar
23-12-2007, 15:47
Dzięki za pomoc, sprawdziłem wszystko i okazuje się, że karta jest uszkodzona, będę miał wymienioną na nową, więc problem powinien ustąpić:)

bob200
25-12-2007, 15:07
Mój problem wygląda trochę inaczej mianowicie ściągam film pełnometrażowy 90mb gdy dochodzi już do końca zapisywania wyskakuje komunikat na monitorze ( problem z odnalezieniem sektora ) coś wtym stylu, wcześniejs zrzucałem odcinki czesia bez problemowo. chodzi o 2 filmy z naszego forum jeden to twarda sztuka sprawdzcie to może jest w jakimś formacie nieobsługującym przez k810i http://se-center.info/viewtopic.php?t=29320 drugi to yamakashi 2

Qris
02-01-2008, 00:13
To samo miał kumpel w w810i z tym że mu na 380MB padało....