View Full Version : jak rozpoznać czym był siągaby simlock??
Hej
Wczoraj odebrałem swojego tele (se k810i) z serwisu. Nareszcie ściągnęli mi simlocka. niestety zapomniałem się spytać serwisanta czy po aktualizacji softa simlock powróci.
Czy znacie może jakiś domowy sposób czym był ściągany ten simlock??
rawilson
24-12-2007, 19:04
tak... mozna zrobic to davinci - login i haslo to bodjarze 555 - czy jakos tak - jak pisze locoked - wroci po update - mozna tez zrobić to kulan-keni - bardzo podobnie :)
a mógłbyś to dokładniej opisać bo też chciałbym to sprawdzić a niezbyt sobie radze z tym davinci
yyy, a ja zaczne inaczej :
co to davinci i kulan-keni?
jak nie wiesz to poszukaj... na forum jest... :/
kulan-keni
kulan-kendi jak coś.
Możliwości najnowszej wersji:
Flash Patch unlocking simlock dla DB2020 CID49 / CID51 / CID52
Zmiana Języka.
Zmiana oprogramowania w telefonie.
Decustomizacja telefonu.
Naprawa martwych telefonów.
Naprawa telefonów z uszkodzonym obszarem EROM (mrugająca czerwona dioda).
Reset licznika rozmów.
Reset kodu telefonu.
Auto-Update client software.
Odczyt informacji MCC-MNC (tylko dla DB2020)
Odczyt informacji poziomów zabezpieczeń. (tylko dla DB2020)
Odczyt całkowitego czasu rozmów. (tylko dla DB2020)
Odczyt statusu kodu telefonu (Wł/Wy) (tylko dla DB2020)
Dostępna komunikacja RS232 (Umożliwia update EROM) (tylko dla DB2020)
Kasowanie licznika klapki. Dotyczy telefonów z klapką (Z610i itp.).
Kasowanie logo startowego i animacji operatora (tylko dla DB2020)
P990 Odczyt Informacji i Kodu Telefonu.
P 990(i) Zmiana CDA ( debrand )
M 600(i) Zmiana CDA ( debrand )
W 950(i) Zmiana CDA ( debrand )
Zmiana CDA ( debrand ) dla Platormy DB3150 (A2)
A co to jest:
KulanKendi jest to doskonały program oparty na pracy z serwerem on-line umożliwiający:
odbokowanie telefonu, zmianę języka, wgranie nowego oprogramowania, naprawę uszkodzeń softwarowych. Zaletą naszego serwera jest obsługa oprogramowania w języku polskim i angielskim.
Do komunikacji z telefonem wykożytywany jest kabel USB - DCU 60
Swoją drogą - interesująca sprawa. Jestem ciekawe jakie sa oplaty za simlocka w DB2020. ;)
Źrodło: http://www.gsm-sklep.pl/product_info.php?products_id=213
ok. a mógł bym mi ktoś podać linka do davinci, bo nie styty w googalch nic mogę znaleźć wyskakują same jakiś meble i restauracje :(
Proszę też o jakąś instrukcję co i jak, bo się nie orientuje zbytnio w takich zabawach..:)
www.kulankendi.com - zakładka Download i ściagnij KKClient. Uruchom go, weź Read INFO i podłącz telefon trzymając "C"
jeśli NCK i 4 opcje pod nim będzie Unlocked - można flashować.
będzie Unlocked - można flashować.
ehhhh czyli?? chodzi mi czy simlock powróci po wgraniu nowego softa. Gdy wgrywałem nowe stery dźwięku, wchodziłem do fona bezpośrednio przez fara.. nie używając Phone XS... nie wiem czy oto Ci chodzi...
Ps.
Podaje wam scerena, ktoś może odebrać to jako wyręczanie to bardzo przepraszam, ale jestem już dość długo przy kompie, i oczy odmawiają mi już posłuszeństwa :(, wszystko mi się już zlewa...
http://images31.fotosik.pl/97/4a8ecc50228c4afbm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4a8ecc50228c4afb)
chyba wróci, ale nie jestem pewien. masz ESL locked, a wszystkie musza być Unlocked..
ESL locked = simlock był ściągany patchem i wróci po wgraniu nowego softu.
ehhh... a to pech. No to muszę się zadowolić softem z pierdołkami od T-Mobile :(, dobra dzięki za wasze odpowiedzi.
ehhhhhhh... :roll: