View Full Version : problem z aparatem
Bad1910Boy
23-12-2007, 23:42
mam problem, poniewaz zrobilem tak jak jest na http://se-center.pl/articles.php?id=10 i gdy robie zdjecia chce zrobic zoom to zamiast sie przyblizac to obraz sie rozmazuje :?
Bo masz sterownik od aparatu taki xDD!!! Włacz lub wyłącz makro i zobacz czy jest zoom :P Ja pierdziele xD
Bad1910Boy
24-12-2007, 00:04
sprobuje wgrac co innego i zobacze
sprobuje wgrac co innego i zobacze
Spróbuj, ale zobacz czy kuki ci dobrze powiedział....
Ja wam powiem, ze na Reiderze nie ma zoomu - kiedy chcesz przyblizyc to ci sie wszystko rozmazuje xD
Wiec to tez zalezy od steru. ;)
Bad1910Boy
24-12-2007, 01:10
wgralem oryginalny i wedlug mnie jest najlepszy :D nie chce zakladac nowego tematu i przy okazji spytam sieponiewaz probowalem usunac dzwiek aparatu zrobilem wszystko elegancko tak jak trzeba to w customization nie mam nic typu aparat itp nie wiem czemu :???:
Taaa, nie rozmazuje się, dlatego że ręcznie ustawiasz fokusa na bliskie obiekty... Oryginalny sterownik może być, ale tylko do robienia zdjęć przy jasnym oświetleniu. Natomiast niektóre sterowniki świetnie się sprawdzają również jak jest ciemno oraz przy zdjęciach makro (np. kriomag 21.91 vivid)
A jak chcesz usunąć dźwięki aparatu to musisz usunąć pliki camerafocus.3gp, camerashutter.3gp znajdujące się w /tpa/preset/system/sound. Ewentualnie możesz edytować plik customize.xml, wystarczy że do katalogu custom dograsz pliczek customize_upgrade.xml który będzie miał taką zawartość:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<customization>
<camera>
<suppress-camera-sound>true</suppress-camera-sound>
</camera>
</customization>
Bad1910Boy
24-12-2007, 02:03
ok zrobilem :D i przy okazji zrobilem ze przy wgrywaniu customizacji seetoolem2 zmienilem ja troche i od razu wgrywam sobie oryginalny camdriver :D telefonik jestglosniejszy,apratu nie slychac a camdriver jest oryginalny :D