View Full Version : komp nie rozpoznaje k750i (urzedzenie nieznane)
polak177
25-12-2007, 20:23
siemka mam taki problem moze cos jest zepsute kupilem tel od kolesia i podlaczam usb pod tel i wykrywa mi urzaqdzenie usb ale pisze ze komp nie rozpoznaje urzadzenia usb moze ktos wie co jest zepsute heh??
Masz zainstalowane sterowniki USB ?
polak177
25-12-2007, 20:37
no mam skoro siostry w800i i kumpla w300i rozpoznaje i pisze ze nowe urxzadzenie w800/w300i a podlaczam moj tel i pisze nieznane urzadzenie usb i cos tam ze zepsute moze czy cos:/
a nie wie ktods co moze byc zepsute??
Jackal PL
25-12-2007, 20:45
Czy w800i oraz k750i to to samo ? Od kiedy ? Wydaje mi się, że trzeba zainstalować stery dla k750i (strona SE) i pójdzie ;)
polak177
25-12-2007, 20:49
ale u kumpla bylem z telem i jak nie mam zadnych sterow w kompie to cos wykryje tel; i tak chyba co nie??? a wlasnie jak bylem u kumpla to wykrylo jego w800i a tez nie ma sterow zainstalowanych siostry w800i wykryl mu kom p a mojego k750i nie wykryl:/ pisalo urzadzenie nieznanen tak jak u mnie w domu moze ktos wie pewnie bedzie cos zep[sute:/
MAcie tu ling do screenu tegop co mi pokazuje
http://img150.imageshack.us/img150/8844/beztytuusp3.jpg
Jak najbardziej może to być spowodowane brakiem sterowników usb, TUTAJ (http://www.sendspace.pl/file/fZiv0j6H/) możesz je pobrać. Po rozpakowaniu będziesz miał kilka pliczków z rozszerzeniem inf, klikaj na nie i wybieraj opcję zainstaluj. Po tym wszystkim zrestartuj kompa i wtedy podłącz fona.
polak177
25-12-2007, 21:41
juz tak robilem i dalej to samo zobaczyles screen??
tel kupilem na allegro podobno byl zalany ale gosciu nie mowil nic ze nie dziala to usb
napisalem mu ze chce go zwrocic jednak gdybym wiedzial ile naprawa kosztuje itp nie odsylalbym go ale w aukcji nic o czyms takim jak mi wystepuje nie nie pisalo a moze to byc spowodowane tym ze byl zalany :/
a czekalem na ten tel troszke bede musial go odeslac:/
to nie wina zalania, może spróbuj zrestartować fona i pokombinuj trochę, mi też tak nie raz pisało i pomimo to sie fon potem zainstalował ;-)
polak177
25-12-2007, 22:28
ale nie ma kumpel na kompie zadnych sterow do w800i ani do w300i i jemu tel wykrywa a mi nie:/ znaczy sie mi wykrywa ale pisze ze urzadzenie nie znane:/ i wsyzstkim wykrywa mi nie:/ musi byc cos tel zepsuty:/
Jak ma w800 to pewnie wgrywał również stery usb, chyba że ma win xp sp2 to wtedy faktycznie nie musiał i powinno wykryć również twoją kom. A ani razu się nie wyświetliło okno, że znaleziono nowy sprzęt i szuka sterowników? Bez kabelka też da się normalnie obsługiwać fona, wystarczy że będziesz łączył się przez bluetootha albo czytnik kart. Jedyne co, to nie będziesz mógł nic tunningować. A swoją drogą to zalanych telefonów nie opłaca się kupować, nawet jak początkowo nic im nie jest, to i tak prędzej czy później (raczej prędzej) coś się sypnie. Tak więc może spróbuj na jeszcze innym kompie, jak nie da rady się połączyć to reklamuj...
polak177
25-12-2007, 23:01
wlasnei zamierzam reklamowac kumel nie insalowal zdnych sterow bomnic jeszcze nie przesylal a ma w300 a siostry w800 tez mu wykrylo tylkomojego tel nie ywkrylo tel do zwrotu
W ale nie prawa że sie zalany telefon raczej zesuje ja swoego k700i wpadł mi na działce do wiadra z wodą i jak go wysuszyłęm to wszystko działało ale sie bałem ze sei zepsuje i go szybko sprzedałem bratu mojego kolegi i on go urzywa już rok po zalaniu i nie ma z nim żednych problemów więc to jest tylko kwestia farta czy bedzie działał czy nie ;-)
polak177
26-12-2007, 11:56
eee ja GO BEDE MUSIAL ZAREKLAMOWAC I KUPIC INNY :/
sie znaczy ten sam model ale dobry a nie jakis taki zjeb.....
polak177
26-12-2007, 14:59
albo zaniose do komisu niech gosciu go sprawdzi wiem ze wyswietlaxcz do wymieny bo sa kropki takie jakby byl przemoknieyty:/
ale mzoe trza styki przeczyscic choc tel laduje sie:/
moze stery:/ jednak kumpel w kompie nie ma sterow a mu w800i i w300i wykrywa tylko mojego k750i nie wykrywa
nie banujcie mnie ok
polak177
27-12-2007, 20:40
siemka dowiedzialem sie ze kable ktore sa przy telefonie odrazu maja jakas blokade:/ czy to prawda?? moze dlatego mi pisalo urzadzenie nieznane poniewaz uzywalem siostruy kabla ktory byl odrazu przy jej w800i odpowie ktos?? co do tej sprawy prz moim tel nie bylo odrazu kabla:/
polak177
27-12-2007, 20:52
sorki ze nie edytuje odpiszcie ktosa to sprawa zycia i smierci:/
nie banujcie to naprawde wazne:/