View Full Version : DB2020 , Modyfikacje A Simlock...?
Witam mam k800i z simlockiem zdjętym Path-em , znajomy w serwisie mowi ze po flashowaniu telefonu simlock powroci...W jaki sposób mozna to zrobic by simlock nie wrocil...?
Path-em
Co?
Nic nie zrobisz... Soft ci wraca - to i simlock. ;)
Ale lipa...a czy jest mozliwość zdjęcia simlock-a bez BOX-a ?
rawilson
27-12-2007, 20:48
jest - zdalny - placisz 140 do 250 zł zaleznie od cida
znalazłem na pewniej stronie usługi zdalnego zdejmowania simlocka dla k800 z każdym cidem. Ceny to: dla ery i plusa 99zl a dla orange pl 160zl
maniek-07
28-12-2007, 10:28
Ceny to: dla ery i plusa 99zl a dla orange pl 160zl
cena zależna od sieci :?: głupota dla mnie :crazy:
Przecież sim-lock to sim-lock i niczym się nie różni jeden od drugiego :roll:
simlock orange nieco różni się od innych, z tego co słyszałem mają lepsze zabezpieczenia :)
znalazłem na pewniej stronie usługi zdalnego zdejmowania simlocka dla k800 z każdym cidem. Ceny to: dla ery i plusa 99zl a dla orange pl 160zl
35zł kosztuje simlock przez D-client (cid52) mimo, że wraca po flash to łatwo policzyć ile razy można za 160zł z tego skorzystać...
25 zł w Kulan-kendi ;-)
http://www.gsm-sklep.pl/product_info.php?products_id=213
a w k550i po flash powróci? bo różnie mówią na tym forum?
maniek-07
05-01-2008, 16:35
Jeżeli jest ściągany sim-lock przez patcha to tak, natomiast jeśli jest kablem serwisowym to nie.
PS
Teraz do wszystkich, ta regułka dotyczy się wszystkich modeli :!:
no a zobacz. w telu mam tak:
siec
podsiec
operator
firmowo
to te menu personalizacja. i te wszystkie kludki nie wygladaja na zamkniete. są takie niedomknięte
maniek-07
05-01-2008, 16:57
No to masz zdjętego sim-locka, ale jak wgrasz na nowo soft (jeżeli sim-lock był zdejmowany patchem) to sim-locka nie będzie.
sory ze tak mowie. ale najaralem sie na soft 0d w610. skompletowalem wszystki pliki. ale nie chce zeby znowu simlock powrocil bo nie me kasy na nowego smoka. wiec musze sie upewnic. jak patrzylm u matki w d750 to te kludki byly dokladnie pozamykane. a u mnie takie nipodomykane. czyli tak czy siak(mowie o kludkach)to simlocka nie bede mial tak?
maniek-07
05-01-2008, 17:05
człowieku... czytać nie umiesz :?: :evil:
czy sobie po prostu udajesz głupiego i posty nabijasz :evil:
ale jak wgrasz na nowo soft (jeżeli sim-lock był zdejmowany patchem) to sim-locka nie będzie.
Gówno mnie obchodzi nabijanie postów. Poprostu chce zasięgnąć rady. That's all
Mr.Coolio
05-01-2008, 18:49
No to masz zdjętego sim-locka, ale jak wgrasz na nowo soft (jeżeli sim-lock był zdejmowany patchem) to sim-locka nie będzie.
Raczej będzie ;) Najpierw napisz do porządku, a później pisz:
człowieku... czytać nie umiesz Question Evil or Very Mad
czy sobie po prostu udajesz głupiego i posty nabijasz
coś takiego.
Raczej będzie Najpierw napisz do porządku, a później pisz:
co?
Mr.Coolio
05-01-2008, 19:34
nie cytowałem Twoich słów, tylko wypociny maniaka.
Chodzi o to, że jak zdjąłeś locka patchem to po zmianie softu sim lock będzie od nowa. Jaśniej nie mogę.