PDA

View Full Version : Problem z MMSami i Operą Mini na K750i(działało i przestało)

byrrt
28-12-2007, 23:47
Witam!

Od dłuższego czasu jestem posiadaczem tego telefonu i zaczeły mi się z nim problemy.. Odrazu nadmienie iż wcześniej prawie rok kożystałem z tych wszystkich funkcji i wszystko działało ok.. A więc.. Czasami jak przyjdzie MMS nie chce go ściągnąć.. Tzn widać pojawia się kopertka, łączy się z netem, ściąga ściaga i po chwili zachowuje się jakby to zrobił, wydaje dzwięk i pokazuje napis o nowej wiadomości.. Przy próbie odczytu pokazuje komunikat "Pobieranie nie powiodło się" i tyle.. Czasami jest ok i ściągnie całą wiadomość! :blink: 2ga sprawa to że przestała działać MiniOpera którą miałem zainstalowaną w aplikacjach.. Wcześniej bez problemu można było serfować po WWW teraz niestety nie - pokazuje komunikat, że nie może wyświetlić strony z powodu wewnętrznego błędu serwera.. Test połączenia niby przechodzi.. Ręce opadają dziś zresetowałem ustawienia do fabrycznych, całe konf MMS i internetu od nowa.. Jest to samo :/ Sieć Heyah (usługi aktywne).. Kiedyś wszystko na tych samych ustawieniach chodziło super.. Teraz netu wcale, MMSy tylko czasem (wysyła zawsze ok).. Aha - zwyczajny WAP chodzi dobrze.. Czy ktoś ma pojęcie o co chodzi??

Pozdrawiam
Piotr