PDA

View Full Version : Zestaw problemów z P990i

saperx
31-12-2007, 17:09
Witam! Kupilem ostatnio uszkodzonego P990i i nie jest z nim dobrze. mianowicie:

1.Przy wlaczaniu pionowe grube paski w roznych kolorach. Znikaj po parudziesieciu sekundach.
2.Po wlozeniu karty mozna go obslugiwac ale nie mozna wyjsc do pulpitu. nielapie zasiegu ani niema dostepu do kontaktow na sim(SIMLOCK??)
3.Czesto sie wiesza. Na wielu elementach zamwiesza sie na dobre.
4.Aparat ma rozmazany obraz a przy probie zrobienia zdjecia zwiecha na dobre.
5.Nie wykonuje master reseta.
6.Niemozna nic zapisac w pamieci telefonu.
7.Nie pokazuje ze laduje baterie choc laduje(sprawdzilem).
8.Radio nie lapie zadnej czestotliwosci.

To sa glowne jego problemy. Ma angielskie menu. to moj pierwszy kontakt z SE i ich naprawa jak i z Symbianem.

Mysle ze moze wgranie softu go podleczy ale niewiem jak to zrobic.

Coz jeszcze moge powiedziec HELP!

ant55
29-01-2008, 20:04
Zrób aktualizację softu

Filip_212
29-01-2008, 21:35
to pierwsza rzecz ale nie dziw sie ze tak masz skoro kupiłeś go w tak opłakanym stanie :-D

jura
25-03-2008, 16:28
Jak sprawdzic jaki jest kod dostepu telefonu? Juz pisalem gdzies o tym, ale to chyba na k750, kupilem przed swietami P990i od goscia i wszystko bylo OK na jego karcie, w domu zmienic chcialem wreszcie na spokojnie juz na swoja i kicha, kaze mi kod podawac, chociaz gosciu przy sprzedazy mowil ze nie blokowal niczego-dokladnie odblokowal wszystko co mial wczesniej porobione. Kicha bo podobno wrocil do pracy w Anglii i brak kontaku z nim :yyk:
Jest jakis soft albo sposob do sprawdzenia tego kodu?
Zmienilem wczesniej soft na nowszy bo myslalem ze stary mi daje, moze to wina tej zmiany softu/aktualizacji?, czy to mozliwe?

Pzdr.

SadekII
26-03-2008, 09:47
Jak sprawdzic jaki jest kod dostepu telefonu? Juz pisalem gdzies o tym, ale to chyba na k750, kupilem przed swietami P990i od goscia i wszystko bylo OK na jego karcie, w domu zmienic chcialem wreszcie na spokojnie juz na swoja i kicha, kaze mi kod podawac, chociaz gosciu przy sprzedazy mowil ze nie blokowal niczego-dokladnie odblokowal wszystko co mial wczesniej porobione. Kicha bo podobno wrocil do pracy w Anglii i brak kontaku z nim :yyk:
Jest jakis soft albo sposob do sprawdzenia tego kodu?

Pzdr.

Jeśli rzeczywiście nikt nic nie zmieniał, a tylko uruchomił blokadę telefonu "Przy zmianie karty sim" standardowy kod to: "0000".

jura
27-03-2008, 09:37
Dzieki ale nie byl taki ten kod. Okazalo sie ze gosciu zmienil go na numer swojego telefonu i sam zapomnial, odzyskalem go programem XS___2.0

Pzdr.

umbertoeco
16-05-2008, 19:54
Mam pytanko. Jaka jest rozdzielczość SE P990i przy zamkniętej klapce??