View Full Version : "otworz oslonke obiektywu" kiedy jest otworzona...
Veronica
04-01-2008, 11:41
Witam,
Zalozylam nowy panel do mojego SE k750i (nieststy panel nie jest oryginalny) i teraz nie moge korzystac z aparatu... tzn po otworzeniu oslonki tel wciaz twierdzi ze ona jest zaslonieta....
czym moze to byc spowodowane i jek mozna to naprawic??
Z gory dziekuje za pomoc :)
Nie łączy ci taśma? Musisz to sprawdzić, albo do seerwisu. ;)
Najprawdopodobniej poszła Ci taśma Flex
jek mozna to naprawic??
Możesz wgrać patcha w dziale tuning jest wszystko co i jak, albo oddać telefon do serwisu.
Veronica
04-01-2008, 14:10
spoko... tylko jeszcze jedno pytanie... co to jest "patch" bo nieststy nie jestesm w temacie.... :(
Jeżeli nie jesteś w temacie nie rób tego na swoją rękę,
lepiej oddaj fona do serwisu(szkoda go)!! A jeżeli chcesz się dowiedzieć zrób tak jak napisała puma szukaj
wszystko jest w działe tuning! :smile:
Po 1. Bylo !
Po 2. Rozbierałes telefon czy coś, ze tak się stało?
Po 3. Jeśli masz gware oddaj do serwisu.
Veronica
04-01-2008, 15:18
No ok.. moze i bylo.. nie szukalam wszedzie :)
Tak zniemialam panel.... i wlasnie po tym to nastapilo... a gwarancji juz nieststy nie mam...
Tak zniemialam panel.... i wlasnie po tym to nastapilo...
No to źle rozebrałeś i źle złozyłes - dlatego nie działa.
Spróbuj jeszcze raz bo może nie uszkodziła się tylko źle zamontowałeś.
djbochen
04-01-2008, 16:08
ja jak odkręcałem 1 raz obudowe jak miałem k750i to przy zakładaniu złamałem taki mały cypelek odpowiedzialny za uruchamianie aparatu po otwarciu osłonki aparatu...
zobacz czy nie popełniłeś tego samego błędu:]
wymiana taśmy kosztowała mnie 30 zł w komisie w Zabrzu:P
Veronica
04-01-2008, 16:31
a mozesz mi powiedziec gdzie mniej wiecej jest ten cypelek??
ja jak odkręcałem 1 raz obudowe jak miałem k750i to przy zakładaniu złamałem taki mały cypelek odpowiedzialny za uruchamianie aparatu po otwarciu osłonki aparatu...
No to źle rozebrałeś
Nie no, pewnie dobrze rozebrał bo rozebrać to nie sztuka.... Tylko, ze przy skladaniu w kupe cos zrąbałA. ;)
Veronica - idź do serwisu. ;)
Witam,
mam taki sam problem jak koleżanka, czy byłby ktoś na tyle uprzejmy i podał linka do tematu z tym patchem? Mam problemy ze znalezieniem tego w dziale tuning gdyż jest tam strasznie dużo postów, żeby jeszcze była tam jakaś wyszukiwarka a tak to szukanie igły w stogu siana. Wystarczył by mi tytuł tematu albo nick tego kto ten temat założył.
Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam!
Tu masz zbiór wszystkich patchy:
http://se-center.info/viewtopic.php?t=11146
:smile:
Miałem podobnie zchciało mi sie czyszczenia tel gdyz strasznie duzo pyłkow było pod szybka wyswietlacza to bez problemów wyczysciłem i skreciłem fona a potem poszła w ruch tylna czesc i tu wlasnie zonk opadł dzyndelek do toto naprawa w autoryzowanym serwisie e Bielku białej 60zł
Bo zawszw jak macie śćiągać tylnią część to musicie odsłonić
osłone aparatu, wtedy nic się nie stanie z aparatem! :smile:
wymiana taśmy kosztowała mnie 30 zł w komisie w Zabrzu:P
on ma racje bo też tak miałem pod obiektywem jest mały przełącznik przestaw go i spróbuj :P
john rambo
23-01-2008, 23:17
Bardzo wazne zeby byla odsunieta oslonka ap. jak sie zaklada tylny panel bo mozna polamac przelacznik a po co wydawac kase na naprawe albo na nowa tasme;] jaka to jest obudowa moze masz link jak ja kupilem nie oryginalna to przez nia mi sie aparat nie wlaczal i musialem odslaniac klapke i wejsc przez menu zeby zdjecie zrobic;]