View Full Version : Flash menu
kamilek12
04-01-2008, 15:43
mam tel z Angli i chciałbym zrobic jakos polskie menu wie ktos moze jak
Możesz wgrać soft, lub samą paczke językową.
Więcej w temacie DB2020 tuning !
witam!
przeczytalem tu (w innym temacie) ze w610i obsluguje flash menu - kupilem ten tel. kilka dni temu ale nie mam nawet standardowego flash menu (które mial ktorys z userow tuningujacych swojego k750i). Jestem totalnym noobem w tej kwestii dlatego pytam czy to prawda ze se w610i powinien miec w standardzie jakiekolwiek flash menu?? jesli tak to skad je moge wziac i jak je wgrac?
lampard8
29-01-2008, 16:57
Jestem totalnym noobem w tej kwestii dlatego pytam czy to prawda ze se w610i powinien miec w standardzie jakiekolwiek flash menu?? jesli tak to skad je moge wziac i jak je wgrac?
Tak, ma w standardzie 3 flashe ;)
jesli tak to skad je moge wziac i jak je wgrac?
http://se-center.pl http://topse.ru itp.
Jak wgrać masz w tunning ;)
rawilson
29-01-2008, 20:36
bled telefon z orange? jesli tak to ma to zablokowane w standardzie ;)
rawilson w plus gsm i nie mam ich:/
wiem jak wgrac (tzn widzialem w tuning) ale nie chce od razu tracic gwarancji...myslalem ze moze te standardowe jesli ich nie mam to moge sciagnac i beda dzialac :?: ale nie znam sie wiec pytam :???:
rawilson
30-01-2008, 21:36
nie beda działac - zablokowane przez brandowany soft plusa
dzieki za odpowiedz )) wobec tego zobacze jak z awaryjnoscia mojego tel. i moze zaryzykuje :razz:
rawilson
08-02-2008, 10:14
szczerze w takich telefonach jak w610i nie ma co sie psuć - w se pada joy - a w610i ale tuning jest twoim wyborem ;)
Czy jak mam telefon z nie zablokowanym flash menu (kupilem na allegro bez simlocka z 24 miesięczną gwarancją) to wgrywanie flash menu łączy sie z utratą gwarancji?
Rozumiem że w przypadku telefonów z salonu łączy sie z utratą bo maja zablokowany flash menu i trzeba zmieniać soft a jak jest w moim przypadku?
Czey samo dogranie flashy top już ingerencja w oprogramowanie?
Dogranie flash menu to też ingerencja w soft. Jeżeli miałbyś telefon z salonu tracisz gwarancję. Sprzedawca sam ustala warunki gwarancji i niekoniecznie wygasa po grzebaniu w oprogramowaniu
Trochę niezrozumiale sie wyraziłem więc jeszcze raz (przepraszam ale nie wiem czy mnie dobrze zrozumiano)
Mam telefon kupiony na allegro nowy, bez sima wiec standardowo posiada flash menu. Chodziło mi o to czy samo dogrywanie motywów flash to ingerencja w oprogramowanie i równa sie utracie gwarancji?
Czy mając to flash menu w standardzie wystarczy tylko wrzucić programem motywy w odpowiednie foldery, czy trzeba dogrywać coś do oprogramowania? Bo jeśli nie trzeba nic dogrywać to myśląc analogicznie nie jest to ingerencja w oprogramowanie.
Motyw flash składa się na sam plik motywu (który wrzuca się do telefonu jako dane) i ikon które trzeba wgrać poprzez ingerencje w soft
No to już teraz jest wszystko jasne.
Dziękuję za pomoc i pzdr.
rawilson
16-03-2008, 12:23
ale mozna zrobic powiazanie do ikon ktore sa standardowo w telefonie i własnego motywu - gwarancja zostaje ;)
kamil89fcb
21-03-2008, 21:27
Z ciekawosci pytanie z innej beczki po co wogole operatorzy blokuja mozliwosc flash menu?? Dla mnie to kompletnie bezsensu tak jak sim lock(ponoc o2 nie naklada sim locka). Moze mi ktos z tym flashem wyjasnic??