View Full Version : Joy i os³ona obiektywu w K810i...
picasso199
07-01-2008, 17:56
Jak tam wasze joy-e?...nie zacinaj± siê, albo jakie¶ inne problemy? i czy macie jakie¶ luzy w os³onie obiektywu?
<<SZACUNEK>>
Mam telefon z 3 miesi±ce, i do tej pory ¿adnych problemów. Klapka w kieszeni otwar³a mi siê chyba tylko raz, a Joy... có¿ brudzi siê ³o¿ysko ale mniej wiêcej raz na 3-4 tyg czyszczê telefonik wacikiem, wiêc ¿adnych problemów nie mam z dzia³aniem. Nic nie przerywa, dzia³a dok³adnie tak jak powinien.
picasso199
08-01-2008, 16:30
...to fajno, ja mam swojego, jakie¶ 1,5 miesi±ca i u mnie narazie te¿ jest ok...:) dziêki za odpowied¼..:)
picasso199
08-01-2008, 16:31
...to fajno, ja mam swojego, jakie¶ 1,5 miesi±ca i u mnie narazie te¿ jest ok...:) dziêki za odpowied¼..:)
<<SZACUNEK>>
Je¶li mozna to chcia³bym zapytaæ czy w stosunku do k800i poprawiono problem z klapka od aparatu??? Czy nie otwiera siê ona sama w kieszeni???
Joy dzia³a dobrze :) W zasadzie to z tymi joyami by³ wiêkszy problem w starszych modelach jak np. K300i :P w k810i chodzi bez zarzutu. Klapka mi siê jeszcze sama nie otworzy³a :smile:
a mi joy sie zacina w dó³. Jak mam to naprawiæ
gama112 zobacz na ten temat: http://se-center.info/viewtopic.php?t=11926
U mnie joy jest wporzadku, ale oslona od aparatu... Porazka... Z dnia na dzien, coraz wieksze sa luzy... Mam nadzieje, ze nie bedzie sie to jeszcze powiekszac, bo sprawia mi to nerwice... Pozdrawiam!
gdzie oslona aparatu jest delikatniejsza w k810i czy k800i?
Wydaje mi siê ze w k800i ale nie daje g³owy
Chyba, jako tako sie przyzwyczailem do tych delikatnych luzow na oslonie... :)
Dbam o tel, jak o dziecko - wiec mam nadzieje, ze bedzie mi sluzyl dlugo i beproblemowo :)
Rafal24666
04-03-2008, 12:05
Ja sam posiadam telefon 6 miesiêcy i narazie nie mam ¿adnych problemów z joyem czy klapk±. Uzytkuje telefon normalnie, chociarz ta klapka lekko siê rusza ale to chyba normalne w tych modelach.
Klapka nepewno lepsza niz w K800, mi przynajmiej nigdy sie nie otworzy³a. Wykonanie klapki troszke mnie denerwuje, SE mog³o by ja zrobic np. z metalu, by³a by bardziej wytrzyma³a i fajnie by wygl±da³a.
ja jak dam swoje k800i przodem do ciala czyli klawiaturka to mi sie nieotwiera oslonka od aparatu a jak dam naodwrot to czesto sie zdarza i pozniej trzeba czyscic :/
Piotrrek92
26-03-2008, 18:50
No to ja mam pecha. Tak mi sie tnie ga³ka, ¿e a¿ nie mam ochoty bawiæ siê telefonem. Problem jest taki, ¿e gdy przesuwam ga³kê w dó³ wskakuje mi na dó³-lewo tak na skos, a jak w w prawo przesuwam ga³kê to wskakuje dó³-prawo ... to jest jakie¶ dziwne ... a sprawdzi³em to w te¶cie klawiatury (prawo -> gwiazdka -> lewo -> lewo -> gwiazdka -> lewo -> gwiazdka -> testy us³ug -> klawiatura). Co mam z tym zrobiæ ? Bojê sie oddaæ do serwisu bo ju¿ mój kumpel 3 razy oddawa³ tel. do naprawy (w300i) bo mu siê zacina³, a teraz to mu siê wy³±cza co jaki¶ czas sam. Wiêc za bardzo serwisowi nie ufam, a do tego jeszcze trzeba czekaæ 2 tyg. a¿ naprawi±.
Druga sprawa to to, ¿e tel. mi siê czêsto zacina i niektóre programy wolno chodz± (porównywa³em dzia³anie tych samych programów na moim tel. i na telefonach gorszych ale tez to by³y SE.
3 sprawa próbowa³em wymieniæ softa na nowszego ju¿ z miesi±c temu bo my¶la³em, ¿e to pomo¿e, dzia³a³em dok³adnie tak jak by³o opisane jak to robiæ. Ale gdy ju¿ pod³±czy³em tel. z wci¶niêtym C to program nic nie wykry³, wyskoczy³ b³±d ju¿ nie pamiêtam dok³adnie jaki.
Moim zdaniem ten tel. czyli k810i to pora¿ka i ju¿ wola³em mojego siemensa m65, mo¿e nie mia³ zaje****** bajerów ani mp3, mp4 ale to by³ tel. przynajmniej dla mnie bardzo bezawaryjny, NIGDY MI SIÊ NIE ZACIÊ£A GA£kA i ta obudowa... nie to co taki plastik w k810i.
Albo ten tel. jest tak dupiaty albo po prostu mam takiego pecha, ¿e akurat trafi³em na jaki¶ niewypa³.
Chyba nic go nie uratuje przed oddaniem do serwisu, mam tylko nadziejê, ¿e bardziej mi go nie spier**** :D:D
Pozdrawiam
ja mam swojego k810i 3 miesi±ce i klapka raz mi siê otworzy³a przy wyjmowaniu z kieszeni ale to dlatego ¿e przesune³em j± podczas wyjmowania, a nawet jak ju¿ siê otworzy to aparat po chwili bezczynno¶ci siê wy³±cza wiêc nie ma problemu a joy jest ¶wietny (jak zawsze bo nigdy nie mia³em z nimi problemu)