View Full Version : Śrubki w obudowie k750i
Arthar_93
12-01-2008, 14:29
Witam. Mam problem. Kiedyś otwierałem obudowę od k750i i czyściłem go. Później nie mogłem już jej otworzyć bo śrubki się wytarły i za cholerę nie mogę ich odkręcić. Pomocy!! Może znacie jakiś sposób żeby je wykręcić??
chyba zly dzial i czym ty to odkrecales ?
Arthar_93
12-01-2008, 14:49
Odkręcałem płaskim śrubokrętem (takim malutkim) ;D
rafal9027
12-01-2008, 14:59
o staryyy teraz to mnie rozwaliłeś :roll: TORX 6 to podstawa bez tego nie ma co próbować bo efekty są jakie widać :/
teraz jedyna (wg mnie :P) możliwość to przewiercenie łebków śrub szlifierką palcową albo wiertarką z cieniutkim wiertłem i modlić sie żeby udało sie wyskubać gwint z korpusu jak nie to nowy korpus Cię ratuje tylko....
Arthar_93
12-01-2008, 15:09
no właśnie chcę zmienić korpus, więc jak je wykręcić?? xD
rawilson
12-01-2008, 16:28
mozna by je jeszcze jakos rozpiłowac tylko jak tam sie dostac...
Arthar_93
12-01-2008, 16:35
No kurde... :/ chciałem zmienić podświetlenie klawy i nowy korpus założyć... :(
OffTop: RaWiLsOn Zajebiaszcza sygna xD
a to wez plaskim rozkrecal tel. xD
1. Masz wiertarkę? Jeśli tak to zdobądź takie cieniutkie wiertełko i jedziesz.
Jeśli nie to popytaj znajomych.
2. Obudowa jest luźna? Jeśli tak, to spróbuj zrobić przerwę na tyle dużą, by można było te śrubki czymś przeciąć.
Ja sam też mam k750 lecz rozkręcałem go raz ale ze specjalnym sprzętem.
Myślałem dzisiaj o rozkręceniu telefonu nożem, ale widzę że jednak pojadę do Media albo gdzieś i kupie sobie śrubokręciki :)
Sam masz problem, ale jesteś pionierem i dzięki tobie może ( np: ja ;p) ktoś nie popełni takiego błędu, i przyczyni się do wzbogacenia przemysłu śrubokręt owego.
Jeśli masz jaką małą lutownice, możesz spróbować przylutować jakis wiekszy element jako przedłużenie (np. druga,większą śrubke - krzyżaka) i wtedy może się uda.. Bo faktycznie przepiłować śrubki będzie ciężko..
Arthar_93
12-01-2008, 20:58
kszyma myślałem o tym samym, ale boję się ze coś przepale w telefonie :(
No, cóż kwestia skupienia, precyzji i walnięcia setki żeby się ręka nie trzęsła :wink:
Mam jeszcze jeden pomysl, ale zostaje pytanie (nie próbowałem) czy stopiony plastik sklei sie ze śrubką, jeśli tak, to możesz spróbować ze zwykłego patyczka do uszu, bądz czego podobnego.. Lekko go podgrzać i przykleić do śrubki, a potem jeśli się nie rozklei, to powinno pójśc.. Najpierw radze spróbować na sucho.. =)
//Tak serio, to jednak radze użyćlutownicy... To drugie to tylko bujna wyobraźnia studenta Politechniki :wink: //
Arthar_93
12-01-2008, 21:15
Ok dzięki za pomysły kszyma zaraz spróbuje i napisze czy działa. Pozdrawiam
Mój sposób na takie sytuacje
1. Kup troksa(torks i pochodne nazwy) do tego klej kropelka
2. kropeleczka na czubeczku - odkręcasz
3. I już wszystko w porządeczku
załatw nowe śrubki
Arthar_93
13-01-2008, 10:52
Przewierciłem gwinty. Fakt że korpus do wyrzucenia ale i tak zakładałem ten od w810i :) dzięki za pomysły. Temat do zamknięcia. :)