View Full Version : problem z baterią
trane5264
12-01-2008, 16:13
witam jestem posiadaczem SE k750i od roku ostatnio miałem problem ze sie fon wcale nei chciał ładowąc i jak sie z rozładowania wyłączył tak go oddałem do serwisu, naprawili kupiłem nową ładowarke za wszystko razem 60zł
i teraz naładowałem fona na 100% nawet nie sprawdzałem czy tam jest wszystko i po naładowaniu poszedłem spać bateria miała 100% rano sie budze i patrze a tu 24% i mówie co jest ?? i ona sie tak szybko rozładowuje co robić z czym problem ?? ;|
Shadow444
12-01-2008, 16:27
trane5264 mi też sie coś takiego dzieje. Wg. mnie ten licznik w statusie telefonu jest nie za bardzo hmm... dokładny. Jak raz mi wskazywało 19% wystarczyło wyłączyć telefon i już - magicznie - licznik wskazywał 52%...
trane5264
12-01-2008, 16:28
ale nigdy mi sie takniedziało nie wiem czy kupić nową baterie czy co czy to coś da ;/ no nic moze jeszcze ktoś pomoże
Ja stawiam na uszkodzenie płyty głównej.. Jakieś zwarcie..
trane5264
12-01-2008, 16:35
ale kiedy to sie zrobiło ?? dostałem telefon z naprawy podłączyłem do ładowania i po nocy sie rozładował w serwisie sie popsuło ? ale to raczej mało prawdopodobne
ale kiedy to sie zrobiło ?? dostałem telefon z naprawy podłączyłem do ładowania i po nocy sie rozładował w serwisie sie popsuło ? ale to raczej mało prawdopodobne
A jaką masz pewność ze w serwis dobrze wykonał naprawę?
ja mam takie cos; laduje baterie cala noc odlaczam rano pisze 100 a po 2 sekundach 98
trane5264
12-01-2008, 16:46
bo na początku nie ładował się ani przez USB ani przez ładoware a teraz ładuje
bo na początku nie ładował się ani przez USB ani przez ładoware a teraz ładuje
No tak ale.. Telefon przyszedł z serwisu z inną usterką własnie taką że rozładowuje baterię.. Ja bym wrócił do tego serwisu i powiedział że dalej są problemy...
Norbi159
12-01-2008, 20:41
jak ci nie pasuje możesz oddać xD
Wg. mnie ten licznik w statusie telefonu jest nie za bardzo hmm... dokładny. Jak raz mi wskazywało 19% wystarczyło wyłączyć telefon i już - magicznie - licznik wskazywał 52%...
Licznik jest dokladny... A to, ze pozniej wskazywal 52% to wlasnie bateria sie regeneruje... U kazdego tak jest :smile: