PDA

View Full Version : Proszę o pomoc, brak reakcji wyświetlacza!!!

warka19
13-01-2008, 00:08
Witam, mój problem polega na tym że po otworzeniu klapki telefonu wyświetlacz jest cały biały trwa to przez ok 3s a potem zmienia się na czarny i po jakiś 10s znów biały i tak dalej i w kółko w tym czasie telefon nie reaguje na żadne przyciski, nie mogę go nawet wyłączyć (jedynie gdy wyjmę baterię)
a gdy wkładam baterię znowu i naciskam przycisk odpowiadający za włączenie telefonu pojawia sie na chwilę logo sony ericssona po czym znów wyświetla się biały ekran a potem czarny i tak w kółko : / Sądzę że spowodowane jest to tym że po przegraniu gier z komputera przez kabel usb na komórkę zbyt szybko odłączyłem ją od kabla (nie przycisnąłem wcześniej opcji"bezpieczne usuwanie sprzętu" bo tak sie to chyba nazywa ). Telefon mam dopiero 3 tygodnie i nie był on w żadnym stopniu uszkodzony, nie zmieniałem softa ani żadnych konfiguracji. Chciałem sie więc dowiedzieć czy teraz koniecznie muszę oddać komórkę do serwisu i ile by mniej więcej naprawa kosztowało? Nie stanowiłoby to takiego problemu ale kupiłem ten telefon od sklepu z komórkami na allegro, a siedziba tego sklepu (w której mam gwarancję na tą komórkę) znajduje się w Krakowie (ok250km od mojego miasta). Nie wiem więc czy opłacalne byłoby wysyłanie im mojego telefonu do naprawy bo być może taniej wyniosłaby mnie naprawa w tutejszym serwisie.
Z góry dzięki za odpowiedzi... :(

ksiac
13-01-2008, 00:36
Spróbuj aktualizacji SEUS-em.. Jak nie będzie chciało to albo daj na gwarancję albo zmień soft w domu, z tym że po takiej zmianie gwarancji już nie bedzie...

Rozrabiak
18-01-2008, 23:17
najprostsza rada zmień soft jeżeli nie potrafisz wybierz się do jakiegoś serwisu ja z wymianą jakiejś części płaciłem 60 zł.. więc sam soft myślę ze w okolicach 30 zł. Tylko przypominam tracisz gwarancje

maya101
25-06-2008, 12:02
Jam mam ten sam problem. W tych samych okolicznościach telefon się zepsuł i tak samo "nie" reaguje. Telefon mam oryginalny z Ery jeszcze na gwarancji. I mam dwa pytania: 1. Czy w erze mi go na gwarancji naprawią? 2. Czy jak go potraktuje tym seusem (czy jakoś tak) to czy stracę gwarancję?
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdro.

krzynio
25-06-2008, 18:27
1. Tak nanaprawią na gwarancji!
2. Jak go potraktujesz Seusem to nie tracisz gwarancji!

raul
27-06-2008, 08:30
Ale jeśli potraktujesz go SEUSEM zmienisz CID na 53. Nie został oon jeszcze odblokowany

maya101
28-06-2008, 16:25
Zaniosłem telefon do Ery i go do serwisu SE wysłali... Za jakieś 2 tygodnia będę go miał. Dali mi zastępczego... hehe... Sagem my401x...:p

maya101
02-07-2008, 22:46
Dzisiaj fona odzyskałem... hehe... Wszystko działa... :D:D:D