PDA

View Full Version : Flash K750i - Sterowniki FLASH

Preqrsor
13-01-2008, 15:59
Witam !

Otóż mam problem tego typu:
Zgodnie z >tymM< (http://se-center.info/viewtopic.php?p=110460#110460) tematem, starałem się zainstalować sterowniki FLASH do mojego telefonu - SE K750i. Próbowałem robić to metodą pierwszą, czyli odinstalowując wszystkie sterowniki, następnie podłączając wyłączony telefon z wciśniętym klawiszem 'C' i ? I nie wyskakuje mi chmurka z napisem USB Flash tylko wyskakuje kilka chmurek po kolei z nazwami poprzednio zainstalowanych ale teraz [niby] odinstalowanych sterowników. Jak to możliwe, że skoro są odinstalowane, komputer ma je w swojej pamięci. Czy są zapisane w systemie ? Jak je usunąć, tak, aby potem móc swobodnie zainstalować sterowniki do flashowania. Bo narazie stoję w miejscu, a chciałbym wreszcie przerobić swojego SE.

Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem. W razie znalezienia odpowiedzi na nurtujące mnie pytania piszcie na mail'a - preqrsor@gmail.com albo gg - 2451460 :)

Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam!
Preqrsor/Chris

Lord
13-01-2008, 16:42
no a pisze na nich "znaleziono nowy sprzęt" ? czyli że nie ma tam sterów... jak ci wyświetli się kreator dodawania sprzętu to weź sobie z określonej kategorii i z tego folderu gdzie wrzuciłeś te pliki. ;)

Preqrsor
13-01-2008, 21:01
W tym problem, że stery są, pomimo tego, że je niby odinstalowałem. Podłączam SE i mi pokazuje co wykryło, tak jakby już to zainstalowane było...

Peace.

Preqrsor
14-01-2008, 15:18
Wiem, że raczej dublować postów nie można, ale zależy mi bardzo na odpowiedzi. Dlatego odświeżam.

~~bump~~

Peace.

Lord
14-01-2008, 15:20
nie podłączaj wyłączonego tylko włączony i nie "c" nie trzymaj

Preqrsor
14-01-2008, 16:11
Nic się nie zmieniło.
Bo jest tak:
Wchodzę PPM w Mój Komputer -> Sprzęt -> Menadżer Urządzeń -> Kontrolery Uniwersalnej Magistrali Szeregowej -> Sony Ercisson 750. Odinstalowuje te sterowniki, odłączam telefon. Podłączam go ponownie. Powinno mi teraz pokazać, że znaleziono nowy sprzęt i powinno wyskoczyć okienko windowsowskie z instalatorem. Niestety, okienka nie ma. Wyskakuje mi kilka 'chmurek' przykładowo z: Sony Ericsson 750 USB WMC Modem. Na końcu pokazuje się Sony Ericsson Memory Stick i dopiero wtedy wyskakuje okienko z instalatorem masowego urządzenia magazynującego USB. Instaluje to, lecz to nie jest FLASH, bo DaVinci i Phone-XS nadal nie wykrywają SE.

I co mam zrobić :?: :???: