PDA

View Full Version : Problem z USB!! pomocy!!!

malmu
19-01-2008, 15:07
Witam wszystkich!! Mam taki problem: po podłączeni w950i do komputera wyskakuje wiadomość ża nie rozpoznano urządzenia!! Zainstalowałem przeciesz PC Suite!! Co morze być przyczyną???

bartoszstce
19-01-2008, 15:42
a masz sp2 ? bo jak nie to nie pójdzie...

a ja to nie preferuję tego pc suite osobiście i jak coś to wole bez i jak podepniesz telefon to go windows wykryje jako dysk wymienny i to zawsze działa bez żadnych sterowników;)

Bzq
28-02-2008, 20:27
Wykryje go jako dysk wymienny, ale w tej opcji nie można zrobić np, synchronizacji a mi na przykład na tym zależy. Jestem totalnym laikiem i też nie mogę sobie z tym poradzić. PC suite nie widzi telefonu po podpięciu. Może znacie jakieś alternatywne programy do zarządzania telefonem i synchronizacji czy innych tam zabiegów? Może jakieś sterowniki? Zaznaczę, że mam Vistę bo to może być problemem. No i jeszcze to, że instalowałem oprogramowanie z płyty ale nie poszło na Viście z tym, że telefon widziało, Później ściągnąłem z strony SE nowy PC Suite ale dieje się to co napisałem. Jakieś sugestie co zrobić?

bartoszstce
02-03-2008, 09:55
jeśli tak to proszę:

OxyCube (pozwala również zobaczyć pliki systemowe :) ) http://www.uiq3.eu/viewtopic.php?t=1614 niestety nie wiem czy to działa z vistą...

PC Suite for Smartphones http://www.uiq3.eu/viewtopic.php?t=164 to już na pewno śmiga na viście ;)

jest jeszcze taki program jak Oxygen Phone Manager II ale ponoć ten nie chce się łączyć z telefonami...

cewnik
02-03-2008, 19:45
a instalowaliście PC Suite z płyty dołączonej do fona czy z neta? bo z neta może czasem nie działać

bartoszstce
04-03-2008, 16:05
pc suite zwykłe to dno dla tego telefonu

do tego telefonu potrzeba PC Suite for Smartphones wyżej troche dałem link do tego....

Bzq
13-03-2008, 23:56
No i wszystko u mnie zaczęło pięknie chodzić. Sorki chłopaki za poprzedniego posta, ale zanim pomyślałem musiałem napisać. Okazało się że wystarczyło usunąć wersję PC S zainstalowaną z płyty -> ściągnąć wersję ze strony -> zainstalować i chodzi. Teraz jedynie mam problem przy synchronizacji przez bluetooth...

brayan
29-03-2008, 12:50
mam problem jak podlaczam telefon na szybki transfer nie wykrywa mi urzadzenia wyskakuje taka ramka
http://img182.imageshack.us/img182/3021/bladwp1.jpg
mam xp sp2 sa na necie jakies sterowniki zeby naprawic ten blad albo akies wogule rozwiazanie prosze o pomoc

promen
29-03-2008, 13:22
na kompie zainstalowalem pc suit i dzialal na laptopie samo jakby z tel mi instalowalo...
zrobiles restart komputera? i res fona ? moze pomoze

bartoszstce
29-03-2008, 21:20
pc suite nie wykrywa tel w trybie szybkiego transferu...

tryb szybkiego transferu służy do szybkiego kopiowania plików na kartę pamięci

brayan
29-03-2008, 23:16
pc suit dziala dobrze tylko szybki transfer nie i to mnie boli

bartoszstce
30-03-2008, 13:13
brayan gdy chcesz korzystać z szybkiego transferu poprostu podpinasz telefon do kompa kablem i wchodzisz na karte pamięci bez używania ps suite

a pc suite umożliwia np. synchronizację co jest tylko możliwe przy zwykłym transferze

pc suite nie służy do dużego transferu plików!!

brayan
30-03-2008, 14:05
a kto tu powiedzial ze chce uzywac pc suita do szybkiego transeru
sory ale nie robcie ze mnie idioty:smile3:
moze inaczej zeby byl dla wszystkich zrozumialy moj problem

1. PODPINAM KABEL USB DO TELEFONU
2. USTAWIAM NA TELEFONIE SZYBKI TRANSFER
3. NA KOMPUTERZE NIE ROZPOZNAJE MI URZADZENIA I WYSKAKUJE NASTEPUJACA RAMKA
http://img182.imageshack.us/img182/3021/bladwp1.jpg

!!!!!! NIE URUCHAMIAM PRZY TYM PC SUITA !!!!!!
!!!!!! MAM WINDOWS XP SP2 !!!!!!

CZY KTOS ZNA NA TO ROZWIAZANIE ALBO WIE JAKIE POTRZEBNE SA DO TEGO STEROWNIKI I GDZIE JE ZNALEZC??????

brayan
10-04-2008, 23:11
widze ze wszyscy chetnie pomagaja na tym forum... :(
sory za post pod postem chcialem tylko pokazac jaki czas juz uplyna od mojej prosby pomocy ...

bartoszstce
11-04-2008, 07:30
a instalowałeś może jakieś sterowniki do tego? bo w sumie na sp2 to pięknie wykrywa bez żadnych dodatkoqych i może wystarczy odinstalować bo mogą zawierać jakiś błąd

brayan
15-04-2008, 10:39
jedyne co instalowalem to pc suita z plytki nic wiecej ale to i tak nic nie ma zwiazanego z szybkim transferem

bartoszstce
22-04-2008, 13:25
chyba zostalo wgranie softa od nowa

tarczowski
24-04-2008, 16:44
Też tak miałem z moim k750i. Nie zainstalowywałem od nowa PC Suite. Odłączyłem kilka razy i podziałało.

bartoszstce
25-04-2008, 00:24
tarczowski zobacz na date założenia tematu.... to już było ponad kilka razy podłączane i w to nie wątpie ;]

brayan nie planujesz czasem formatu kompa?