PDA

View Full Version : W200i a Smsy

tk
19-01-2008, 20:53
Mam pytanie, a raczej dwa, oba co do smsów. No to zacznijmy od pierwszego:

1. Zauważyłem, że na moim sonym jeden sms składa się z małej ilości znaków, tak że jest chwila nim przeskoczy licznik na drugiego smsa. Patrzę na to w porównaniu z moją starą Nokią, od początku mnie to jakoś irytowało, ale nie stwierdziłem, że jest to takie znaczne. Zobaczyłem to ostatnio, kiedy musiałem komórkę oddać do serwisu a korzystałem z mojej starej Nokii, pakiet 600 smsów który w sonym kończy mi się po tygodniu tutaj trzymał powyżej dwóch tygodni. Da radę zmienić to jakoś?

2. Drugi problem to skrzynka sms, mieści mi się tam gdzieś około 100 smsów tylko, po 50 w odebranych i wysłanych. Irytuję to gdy co chwilę muszę kasować smsy. Pamięci mam jeszcze dużo na telefonie to czemu tylko taka mała ilość przeznaczona jest na skrzynkę?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

radwal
19-01-2008, 22:43
Jak wyłonczysz polskie znaki to możesz więcej pisać. Ale ilości smsów w skrzynce raczej nie da sie zwiększyć.

tk
19-01-2008, 23:14
Tak pomogło, chociaż szkoda, jestem przyzwyczajony do polskich znaków i trudno mi bez nich, czuję się tak jakoś jak analfabeta, wiec w sumie nie jestem do końca zadowolony z tego procesu. Co do skrzynki to słyszałem, że jest to wykonalne w 100%, no ale ktoś jednak może się mylić :D

wilkunek
18-03-2008, 23:51
ale czemu w nokii działają normalnie polskie znaki a w SE robi krótsze smsy?

Minal
22-03-2008, 14:13
to jest bardzo dobre pytanie na które nie znam odpowiedz..
od sieci to nie zależy nie mniej jednak sprawa jest co najmniej irytująca...
na pierwszym SEq myślałem że licznik mi się walnął po zmianie softa ale okazało się jednak ze kasa na koncie/rachunku wyczerpuje się wprost proporcjonalnie do znaków w jednym smsie...