View Full Version : ile trzyma wam bateria w p1i??
ja np zmniejszylem az do 30% jasnosc ekranu wlaczylem oszczednosc itd a telefon starcza mi na 2-3dni ;/ k750i trzymal sie przy duzo bardziej intensywnej wspolpracy nawet 5-6dni:)!!!!!
zaznaczcie odpowiednia opcje przy zalozeniu ze nic nei zmienialiscie w telefonie np jasnosci wyswietlacza
dajesz do porownania calkiem 2 rozne typy telefonow..w tel typu smartfone jak p1i 1-2 dniowa bateria to standard....
no nie wiem czy taki standard jak producent podaje
Czas czuwania wg producenta (h) 440
Czas rozmów wg producenta (min) 600
pozatym ja nie porownuje tylko zestawiam z moim doswiadczeniem z k750i
ok:) a z tego co podaje producent to nalezy brac ak ok30-40% bo warunki w jakich sa sprawdzane telefony sa praktycznie niemozliwe do osiagniecia przez uzytkowanika...(przewaznie taki telefon gdzies sobie lezy,na pelnym zasiegu i nikt na niego nie dzwoni ani z niego nie korzysta...i wlasnie w taki sposob producent "wylicza" ile trzyma bateria...)
bartus161
29-01-2008, 09:21
Zgadzam się z kolegą.
A poza tym jak ma długo bateria trzymać przy tak dobrym wyświetlaczu. Spójrz ile ten telefon ma bajerów i to wszystko żre baterie. Mi przy normalnym użytkowaniu 3dni trzyma i jest git.
dajesz do porownania calkiem 2 rozne typy telefonow..w tel typu smartfone jak p1i 1-2 dniowa bateria to standard....
Zgadzam się. Smartphony z tak dużymi ekranikami żrą baterię jak głupie.
maciejka1990
16-02-2008, 23:33
Ja mam telefon od czwartku, jak narazie to trzyma mi 2 dni, ale praktycznie cały czas sie nim bawię i oglądam na nim filmy ;) dam znac jak będzie sie to zmieniać ;)
pitutek23
12-04-2008, 11:19
no mnie średnio też ok 2-3 dni ale nie stronie przy tym od ogladania filmow wiec wcale mnie nie dziwiw taki wynik:)