View Full Version : Problem z niektorymi grami JAVA na P1i
Witam ! Moj problem polega na tym ze niektore gierki sa pod rozdzialke 240 x 320 wcale w niej nie dzialaja , tylko uruchamiaja sie w okienku co mysle ma 128 x 128 . Wyglada to tak jakby ktos czesc menu wyciol. Macie tak samo ? Moze sa jakies ustawienia ? Mam ten fon od 2 dni wiec wszystkiego nie wiem jeszcze :] Moj soft to R6E30 . Pozdro
gromitss
26-01-2008, 15:44
Ja mam z kolei inny problem z grami, a mianowicie niektóre z nich np. wiedźmin lub timeshift 3D nie odpalają się tz. po uruchomieniu pojawia się logo Javy a później wyrzuca do głównego menu - czy wie ktoś o co chodzi??
Ja mam z kolei inny problem z grami, a mianowicie niektóre z nich np. wiedźmin lub timeshift 3D nie odpalają się tz. po uruchomieniu pojawia się logo Javy a później wyrzuca do głównego menu - czy wie ktoś o co chodzi??
wlasnie to samo mam tez w paru grach :> niech ktos odpowie na te 2 pytania !!!!!!
bartus161
29-01-2008, 09:18
Zacznijmy od tego że SE P1i nie jest modelem telefonu do gier tylko do prac bardziej biurowych i multimedialnych. To normalne że większość gier nie chodzi. Nie spodziewajcie się rewelacji. Za to nie każdy kom ma offica w sobie i tyle opcji.
Nie które gry chodzą i trzeba pokombinować na klawiaturze bo jest troszkę inaczej ze sterowaniem jak w innych fonach. Ale są gry które naprawde świetnie działają.
gromitss
21-02-2008, 17:23
Zacznijmy od tego że SE P1i nie jest modelem telefonu do gier tylko do prac bardziej biurowych i multimedialnych. To normalne że większość gier nie chodzi. Nie spodziewajcie się rewelacji. Za to nie każdy kom ma offica w sobie i tyle opcji.
Nie które gry chodzą i trzeba pokombinować na klawiaturze bo jest troszkę inaczej ze sterowaniem jak w innych fonach. Ale są gry które naprawde świetnie działają.
Właśnie wyczytałem,że sprawa niechodzących niektórych gier to wina softa - ponoć jeśli ma się nowy soft a gra jest stara to nie chce chodzić i ponoć jest jakiś patch na to.
Czy jest to prawda? Jeśli tak to proszę o wystawienie patcha oraz instrukcje jak go wgrać - z góry dzięki
bartus161 ma sporo racji. "Java" w P1i jest jakby "zjawiskiem ubocznym". Nie jest to "podstawowe" środowisko tego aparatu. Często spotykam się z opinaimi, że gry "napisane" w javie, przycinają się lub nie "chodzą". I raczej będzie z tym problem.
Proponuję szukać gier na Symbiana UIQ3. Fakt - dużo tego nie ma, ale zawsze ;)
Do wszytskich mowiacych ze P1i nie jest do gier- w960i bazuje na tym samym systemie a sam w960i jest dla "mlodych" ludzi i taki sam jest problem z grami JAVA,wiec to nie ma zadnego znaczenia -.- trzeba czekac na lepszy soft lub program ktory emuluje jave lepiej :>
@edit :
Sam mam w telefonie z ponad 100 gier java ktore w 100 % dzialaja , lacznie mam 179 aplikacji zainstalowanych :>
Borowik_94
06-06-2008, 13:28
Aha :D