View Full Version : W580i vs W910i
Mam do wyboru dwa telefony . W580 i oraz W910i . I mam problem bo nie wiem który wybrać . Jednocześnie i w tym i w tym jest coś czego w drugim niema ale oba mają pewne , różne minusy . Który radzilibyście mi zakupić ??
bartoszstce
26-01-2008, 15:01
ten który ma bardziej przydatne funkcje dla Ciebie?
w910 ma walkmana 3 a w nim sense me.. 580 to platforma db2020 i na dzień dzisiejszy duże możliwości tuningu. Jeżeli cena nie gra roli to bierz droższy i nowszy - 910
Też bardziej wolałbym W910i lecz w W580i z tego co mówił mi znajomy jest jakiś system do mierzenia biegów . Właśnie dlatego się zastanawiam nad tymi dwoma
wiesz... technicznie w910 jest nowszy i lepszy. Ja bym bez zastanowienia bral w910, w580 troche wadliwy jest..
lecz w W580i z tego co mówił mi znajomy jest jakiś system do mierzenia biegów
nie wiem, czy system mierzenia biegów ma sie rownac z Walkmanem 3.0, ShakeControl, wwiekszym i lepszym wyswietlaczem, zyroskopem... :p
w910 ma walkmana 3 a w nim sense me
ShakeControl :p SensMe to jest tworzenie playlist zaleznych od nastroju :p
HisZPaNn
04-02-2008, 20:19
ja napalony na w910i i jeżeli masz kaski na niego... to bierz 910i
P.S
w580i ma czujnik ruchu.. co za tym idzie ma krokomierz xD shakecontrol tez ma ale pozwalający zmienić piosenkę tylko na losową
w910i ma żyroskop czyli rozpoznaje jak ruszamy telefonem w jakie strony itd. i tam możemy shakecontrolem zmieniać piosenkę w górę i w dół no i oczywiście losować... krokomierz pewnie tez ma a jak niema to napewno pojawi sie jakaś aplikacja do wgrania która to umożliwi
..... jhahah i w910i ma gry jak w NINTENDO WII xDDD gra sie nadgarstkiem a nie przyciskami xD!!!
karol1234
05-02-2008, 14:14
w w580 bardzo czesto pekaja klawisze (taka wada we wszystkich) co z tego ze ma krokomierz pomysl czy jest Ci on potrzebny w910 ma za to wspomiane przez kolegow funkcje oraz nowy soft. bierz w910i. ja też go kupuje ;)
lampard8
05-02-2008, 14:37
w w580 bardzo czesto pekaja klawisze (taka wada we wszystkich
Mylisz się... :/
Najpierw poczytaj...
Od któregoś tygodnia produkcji ( nie pamiętam od którego ^^ ) w w580i klawisze nie pękają :/
Luke_Slater
08-02-2008, 12:08
Miałem W910i teraz obecnie jestem posiadaczem W580i i jest parę rzeczy które w W910i mogły mocno denerwować. Oba modele mają swoje plusy jak i minusy. W910i posiadał dwa, które zdyskwalifikowały go IMO. Oprogramowanie, które było tak bardzo niedopracowane powodowało niekiedy nie ładowanie się utworów/zdjęć/video w odtwarzaczu (Multimedia) a sam żyroskop działał dość dziwnie (Accelerometr wskazywał błędne współrzędne położenia telefonu względem osi X Y Z leżąc spokojnie na biurku). Poważnym błędem jest także głośnik, który jest jednym z najgorszych jakich mi w życiu przyszło słuchać. Poza tym możemy trafić na model z wadliwymi kościami pamięci, które będą sprawiały restarty naszego telefonu.
W580i bez wątpienia posiada dwie wady, które akurat mi aż tak nie przeszkadzają z dwóch powodów. Pierwszą są pękające klawisze, ale ten problem występował tylko w egzemplarzach z starszą datą produkcji a nawet jeśli teraz mi się to przydarzy to mam gwarancję producenta (właściwie Saturna). Drugim jest spasowanie obudowy, trzeszczy i jakoś nie trzyma się to wszystko tak jak powinno ale da się to przeżyć :) Poza tym dzięki krokomierzowi w końcu wziąłem się za jakieś bieganie i aktywniejsze spędzanie wolnego czasu.
clubrevers
28-05-2008, 17:19
ty a moze trafiles na jakiegos wadliwego w910 bo ja go mam i wszystko działa jak trzea:P
i jedynym minusem jest apara 2.0 a mogłby być 3.2 i 16 mln kolorów i tyle:P