View Full Version : Błąd karty pamięci?
ziolo1992
28-01-2008, 18:20
Mam problem z moim K530i. Kiedy chce sobie zgrać na telefon pliki w formacie 3gp pod koniec kopiowania wyskakuje błąd ,, Nie można odnaleźć żądanego sektora". Czytając tematy tego typu najczęściej nie było odpowiedzi, która mogła by rozwiązać ten problem. Aczkolwiek słyszałem, że może pomóc formatowanie karty. Jak by ktoś mógł napisać bądź dać link jak sformatować kartę pamięci(M2) bym był wdzięczny.
Jackal PL
28-01-2008, 18:25
Jak by ktoś mógł napisać (...) jak sformatować kartę pamięci(M2)
Najłatwiej z poziomu telefonu ;) W SE zazwyczaj taka opcja jest w Menadżerze Plików (w nie których Multimedia). Dajesz Opcję Więcej i tam powinna być opcja Sformatuj MS (lub podobne). Tyle filozofii.
P.S Telefon może poprosić o kod blokady telefonu - standardowo to 0000 albo 1234.
ziolo1992
28-01-2008, 18:31
Ale wiesz co może być powodem tego, że przy zgrywaniu wyskakuje mi taki błąd? Na początku było wszystko dobrze a później za każdym razem mi to wyskakuje. I czy w ogóle to pomoże przy tym błędzie.
Jackal PL
28-01-2008, 20:56
Ale wiesz co może być powodem tego
Dużo rzeczy, karty są bardzo "wrażliwe" na wszelkie niedogodności. Jedną z takich może być usuwanie telefonu/karty (kabel/czytnik) bez "Bezpiecznego..."
I czy w ogóle to pomoże przy tym błędzie.
Powinno - to standardowa procedura.
ziolo1992
28-01-2008, 21:58
Po sformatowaniu wszystko pięknie działa. Dzięki za pomoc. :smile: Temat do zamknięcia.