View Full Version : Nie da się wyłączyć podświetlenia - czy to normalne?
Witam. Mam problem z podświetleniem, mianowicie nawet po włączeniu trybu oszczędzania energii wyświetlacz przygasa ale nie do końca (bez względu na czas po jakim ma się wyświetlacz wyłączyć). Wydaje mi się że ma to duży wpływ na czas pracy baterii. Niestety nie znalazłem sposobu jak sprawić żeby podświetlenie się wyłączyło.
Drugą rzeczą jaką zauważyłem jest słaby sygnał zasięgu (co też chyba ma wpływ na zużycie energii). Czy ktoś ma podobne problemy i pomysł jak je rozwiązać?
pozdrawiam
Hmmm... Mam ten sam problem - Dałem jasność na 60%, blokuję klawiaturę i czekam... czekam... czekam... po około 30 minutach zgasa.
//Edit:
W poniedziałek zadzwonię do Supportu w tej sprawie oraz problemu z SMS'ami. Wtedy napiszę czy w ogóle da się to jakoś zmienić.
maciejka1990
16-02-2008, 23:04
Jak zablokujesz kalwiature to wystarczy nacisnąć dowolny przycisk na klawiaturze i podswiatlenie zgaśnie w kilka sekund ;)
Jeżeli poruszysz joydialem to ekranik lekko wygasa, ale klawisze sie palą. Jeżeli naciśniesz jakiś klawisz (poza 1 i 9, bo wtedy zaczyna numery alarmowe wysyłać), to wtedy lekko wygasa ekranik i gasną klawisze. Jednak gdy sie przyjrzysz, to zauważysz że ekranik nadal się świeci - lekko, ale świeci.
maciejka1990
17-02-2008, 22:48
Właśnie, że nie - ekran gaśnie po okolo 5 sekundach :>
Łuhu! To mój szczęśliwy dzień! Problem z brakującym oknem w wiadomościach zakończony, oraz z wyświetlaczem także! Gaśnie po 5 sekundach! : )
rawilson
18-02-2008, 18:03
wiec moze się podzielisz jak tego dokonałes? nie dla mnie - dla potomych majacych podobny problem jak ty.
Heh... Gdybym ja to wiedział... Z tym ekranikiem to pozmieniałem wszystkie możliwe ustawienia, a problem z wiadomościami jakoś sam się rozwiązał...
Przepraszam za zwlekanie (niezależne ode mnie) z odpowiedzią. Problem zniknął po restarcie telefonu. Wcześniej miałem tez problem z brakiem zasięgu (nagle zniknął) i wtedy również pomógł restart.
pozdrawiam