View Full Version : Operacja nie powiodla sie
Witam! Mam nowy problem. W czym rzecz, gdy wchodze w folder gry na telefonie wyskakuje komunikat Operacja nie powiodła się :shock:
Spotkal sie juz ktos z owym problemem?
Ja sie spotkałem w k610i... ;)
i niestety to jedynie Nowy soft ratuje Cie ;P Albo idź do komisu gdzie dużo wybulisz bo ponoć 60zł wzwyż :/ Lub z tej stronki którą wyczaiłem :) http://polphone.pl/u/p2220_SE_KulanKendi_Server__1_credit.php
Jutro swojego K850i potraktuje tym programikiem :) Za jedyne 23 zł (chyba ze pocztą:P) Wrazie czego moge Ci powiedzieć czy działa :) Pzdr.
arczi184
20-02-2008, 12:38
Witam! Mam nowy problem. W czym rzecz, gdy wchodze w folder gry na telefonie wyskakuje komunikat Operacja nie powiodła się :shock:
Spotkal sie juz ktos z owym problemem?
tak. ja sie z tym spotkalem. i wogule od kad to sie zrobilo to sa problemy z fonem, w sobote oddaje na gwarancje. Tristan a jaki masz soft???
ja mam R1CA029
Dodano:
KUKI DZIEKI ZA RADY. DOBRZE ZE JEST KTOS TAKI JAK TY CO DUZO WIE O FONIE.
PISZE O INNYCH WYPOWIEDZIACH JAK DO TAD ZALECAM SIE DO RAD I JEST SPOKO. PODSWIETLANIE ZMIENILEM, A TAKZE TAPETY W MULTIMEDIACH. PIWKO
No właśnie :P Tak sie dzieje w starych softach ( a R1ca029 to najstarszy :/) Przy 037 tego nie ma :P A wogóle to w komisie już chyba wgrywają R1EA031 ewentualnie r1da038 które są próbkami :P Ale lepszymi niż te pierwsze :)
nightbull
20-02-2008, 20:01
To może byś mi przy okazji doradził, co kupić:
-niebrandowany fon z SE Polska z softem 037 i czekać aż sie pojawi nowszy soft na SEUSie
(albo i się nie pojawi)
-czy kupić brandowany w Erze, przymnkąć oko na śmieci Ery i cieszyć się softem 038.
Proszę doradź mi, bo głowię się już 2 tygodnie i dalej nie wiem. Aktualizacje sofu w przyszłości bedę robił tylko SEUSem, bo nie chcę tracić gwarancji. Z góry dzięki!
Witam ponownie! Wgrałem SEUSem soft r1da038. Z początku cieszyłem się że wszystko bedzie juz sprawnie dzialac, lecz mylilem sie. Nadal wyskakuja komunikaty "Operacja nie powiodla sie" a takze gry i programy nie chca sie instalowac. Teraz to juz nie wiem w czym problem :(
Aha zrobiłem także reset ustawień w telefonie, nic nie dalo :(
rawilson
21-02-2008, 17:22
SEUSem soft r1da038
nie mozliwe, chyba ze masz branding. Poza tym nie wszystko robi seus ;)
brandowany soft=soft spier...... przez operatora
A wie ktoś może co jest przyczyna, bo szczerze mowiac nie wiem jak to sie popsuło. Może jakis program po prostu moze to naprawic.
rawilson
21-02-2008, 21:30
nie. zaewne nie uzywałes bezpiecznego usuwania sprzetu co?
używałem... a to mogło zaszkodzić?
night bull- polecam niebrandowanego :) Dlaczego? Bo nie masz syfu Ery, masz calutkie pudełko tak jak z fabryki i satysfakcje ze nia masz SIM LOCKA ! (zdjecie locka teraz sporo kosztuje i nie we wszystkich komisach zdejmują narazie)
A jakbyś wział z Ery to np. byś musiał bulić za zdjecie Sim locka, Wgranie czystego softu (jeżeli byś chciał)
A niebrandowanego to jedynie idziesz do komisu i mówisz żeby wgrali ci nowsze oprogramowanie (ewentualnie podajesz jakie)
I muszę przypomnieć że R1da038 to nie jest oficjalne opr. tak jak 037 ! To tylko próbka która ponoć z czasem wysiada ;) (PONOĆ ktoś juz o tym na inym forum pisał)
Aha i ja znam programik dzięki któremu za 23 zł wgrasz sobie sam nowy soft kablem z zestawu :D Jak coś to pisz :-)))
Tristan- mogło... niestety :P Ale tak jak mówie za 23zł można wgrać sobie samemu nowy czysty (lub brandowany jak kto woli) soft :)
Pzdr.
daxon1987
23-02-2008, 13:58
panowie mam problem z niedzialajaca aplikacja w sony k850i wyskakuje mi operacja nie powiodla sie... przy wchodzeniu do pliku z grami.. prosze o pomoc i instrukcje bo jestem bardzo ciemnym laikiem...:(
Koleś cały wątek jest o tym! Nie doczytałeś sie jeszcze ze to błędy w sofcie ;/? i nie wchodzisz w plik z grami tylko w folder z grami!
Trzeba wgrać nowy soft i tyle.
daxon1987
24-02-2008, 09:01
to ,,Koles,, powiedz jak wywalic starego softa, wgrac nowego i wszystko bez udzialu servisu, pieniedzy, i najlepiej samemu... :confused:
No to koleś narazie tak się nie da!!! To telefon nowy z nową platformą która nie została jeszcze do końca złamana! Choć nasi rodacy już nad tym pracuja i dobrze im idzie :)
A jak byś naprawde chciał naprawić fona to byś dostrzegł że napisałem topica o flashowaniu K850i za 23zł (samemu)
MAsz: http://se-center.info/showthread.php?t=60891
I więcej o tym nie pisz bo nie ma narazie innego sposobu. Chyba że wolisz komis za 60zł lub więcej xD
daxon1987
25-02-2008, 17:16
dzieki... wiesz wole komis... :( cenowo mnie to nie cieszy...ale wrazie czego podam ich ze mi fona zniszczyli;) dzieki... i sie tak nie nwerwiaj na mnie... klipa czasem jestem i tyle:(
;) ... Wiesz że w komisie oni mogą na Ciebie d*** wypiąć i powiedzieć że to ich nie obchodzi :/ Oddajesz do nich na swoja odpowiedzialność. Chyba ze dostajesz jakąś karteczke :)
Ale mówie Ci ''mój'' sposób jest szybszy i do tego wgrasz sobie jakie chcesz oprogramowanie :)
No ale skoro się boisz to idź juz do komisu :P
Szlag by to trafił, kilka dni temu mnie też to spotkało :/
Telefon będąc w trybie "Transmisja plików" sam się włączył, zresetował ustawienia graficzne (był na różowo) i jakoś niedługo potem zorientowałem się że nie mogę wejść w aplikacje, potem że w gry też nie ani zainstalować nic nie mogę i kaszana.
Telefon (k800i, soft R1KG001) całkiem nowy, w Erze. Pójdę do nich, zechcę naprawy i jeszcze mam 60 zł wydać mimo, że na gwarancji jest? Czy coś pomieszałem? z góry dzięki za informacje.
jak masz na gwarancji to nie płacisz. A jak nadal będą chcieli te 60 zł, to kosztem utraty gwarancji sam sobie wgraj nowe oprogramowanie.
A więc w k800i mimo stabilnego softu też sie to dzieje ;/ Ale lipa.
Bart_gt idź i oddaj na gwarancję :P Ale ja na Twoim miejscu bym wolał Z tuningować Fona :) (Ale to moje zdanie ;) )
O ile gwarancję komputera jakiś czas temu olałem przerywając plombę (sam potrafię się zająć hardware'em itd.) o tyle telefon to dla mnie delikatniejsza sprawa i mam pecha co do tych urządzeń, dlatego na wszelki wypadek wolę nie tracić, przynajmniej chwilowo, gwarancji :)
Ja wiem, że Wy sie znacie i z Waszej strony to lepiej bo poza utratą gwarancji to widzicie same zalety i udogodnienia ale chyba jeszcze nie chcę ryzykować ;)
Kiedyś zmienię zdanie, posprawdzam co może mi dać tuning, jak to się robi i jakim kosztem i jak łatwo :P
W każdym razie dzięki za informacje, jeszcze sie zastanowię nad decyzją :)
A, i z góry przepraszam że piszę w złym temacie ale taki udało mi się na szybko odnaleźć i dopiero teraz zobaczyłem w "podobnych wątkach" że jest osobny wątek z tym problemem na k800i, chociaż fakt faktem problem jest chyba nieco bardziej uniwersalny.
Dark Saience
14-03-2008, 17:14
mi też sie to zdażyło ale ze strony sony ericsson niechcą mi powiedzieć czy seus to zlikwiduje holera tyle dałem za tego tela a tu już problemy
mnie proponowali samodzielną aktualizację programem ale sprawiał trudności, tak samo zresztą jak ten SE PC Suite. Upewniłem sie jeszcze na wszelki wypadek czy czyszczenie telefonu nic nie pomoże. No i nie pomogło, jadę do serwisu z tym...
ja się spotkałem. Oddałem telefon do serwisu i po 3 dniach mialem naprawiony
No to szybko ;) Chyba nie mieli towaru do naprawy i kurierem :)
wawrzus122
22-04-2008, 17:58
identyczną sytuacje miałem z k750i...
Jedynym rozwiązaniem było wgranie nowego softu...
-Powodem najprawdopodobnie była zbyt duża ilość gier!
To ciekawe ... ja miałem k750i nawaliłem na max gier i nic... (w pamieci fona)
Soft zawsze pomaga gdy telefon nie upadł itp :]
fajnamysza83
22-04-2008, 19:59
A chłopaki powiedzcie mi czy jak w innym serwisie wgrywałam polskie menu i nowego softa to tracę gwarancję??
Tzn. ogólnie robienie coś za plecami SE to utrata gwarancji, ale jeżeli wgrywali ci Box-em bez logów to prawdopodobnie po oddaniu na gwarancje nie zauważa że było coś wgrywane... (oni zazwyczaj robią żeby mieć z głowy) Ale jeżeli miałaś np. Angielski i zmieniłaś na pl to chyba sie kapną xD... choć jeżeli oddajesz do komisu to nie. (bo komis wysyła do SE a tamci nie wiedzą czy był Pl czy ang.)
Jeszcze jakieś pyt? ;)
fajnamysza83
22-04-2008, 21:07
Haha, dziękuję na razie to wszystko :*