PDA

View Full Version : Operacja nie powiodla sie

Tristan
04-02-2008, 16:21
Witam! Mam nowy problem. W czym rzecz, gdy wchodze w folder gry na telefonie wyskakuje komunikat Operacja nie powiodła się :shock:
Spotkal sie juz ktos z owym problemem?

kuki
04-02-2008, 19:54
Ja sie spotkałem w k610i... ;)

i niestety to jedynie Nowy soft ratuje Cie ;P Albo idź do komisu gdzie dużo wybulisz bo ponoć 60zł wzwyż :/ Lub z tej stronki którą wyczaiłem :) http://polphone.pl/u/p2220_SE_KulanKendi_Server__1_credit.php

Jutro swojego K850i potraktuje tym programikiem :) Za jedyne 23 zł (chyba ze pocztą:P) Wrazie czego moge Ci powiedzieć czy działa :) Pzdr.

arczi184
20-02-2008, 12:38
Witam! Mam nowy problem. W czym rzecz, gdy wchodze w folder gry na telefonie wyskakuje komunikat Operacja nie powiodła się :shock:
Spotkal sie juz ktos z owym problemem?

tak. ja sie z tym spotkalem. i wogule od kad to sie zrobilo to sa problemy z fonem, w sobote oddaje na gwarancje. Tristan a jaki masz soft???
ja mam R1CA029

Dodano:

KUKI DZIEKI ZA RADY. DOBRZE ZE JEST KTOS TAKI JAK TY CO DUZO WIE O FONIE.
PISZE O INNYCH WYPOWIEDZIACH JAK DO TAD ZALECAM SIE DO RAD I JEST SPOKO. PODSWIETLANIE ZMIENILEM, A TAKZE TAPETY W MULTIMEDIACH. PIWKO

kuki
20-02-2008, 19:22
No właśnie :P Tak sie dzieje w starych softach ( a R1ca029 to najstarszy :/) Przy 037 tego nie ma :P A wogóle to w komisie już chyba wgrywają R1EA031 ewentualnie r1da038 które są próbkami :P Ale lepszymi niż te pierwsze :)

nightbull
20-02-2008, 20:01
To może byś mi przy okazji doradził, co kupić:
-niebrandowany fon z SE Polska z softem 037 i czekać aż sie pojawi nowszy soft na SEUSie
(albo i się nie pojawi)

-czy kupić brandowany w Erze, przymnkąć oko na śmieci Ery i cieszyć się softem 038.

Proszę doradź mi, bo głowię się już 2 tygodnie i dalej nie wiem. Aktualizacje sofu w przyszłości bedę robił tylko SEUSem, bo nie chcę tracić gwarancji. Z góry dzięki!

Tristan
20-02-2008, 22:54
Witam ponownie! Wgrałem SEUSem soft r1da038. Z początku cieszyłem się że wszystko bedzie juz sprawnie dzialac, lecz mylilem sie. Nadal wyskakuja komunikaty "Operacja nie powiodla sie" a takze gry i programy nie chca sie instalowac. Teraz to juz nie wiem w czym problem :(

Aha zrobiłem także reset ustawień w telefonie, nic nie dalo :(

rawilson
21-02-2008, 17:22
SEUSem soft r1da038
nie mozliwe, chyba ze masz branding. Poza tym nie wszystko robi seus ;)

Tristan
21-02-2008, 18:20
Co to jest ten branding?

maax990
21-02-2008, 19:46
brandowany soft=soft spier...... przez operatora

Tristan
21-02-2008, 20:10
A wie ktoś może co jest przyczyna, bo szczerze mowiac nie wiem jak to sie popsuło. Może jakis program po prostu moze to naprawic.

rawilson
21-02-2008, 21:30
nie. zaewne nie uzywałes bezpiecznego usuwania sprzetu co?

Tristan
22-02-2008, 14:40
używałem... a to mogło zaszkodzić?

kuki
22-02-2008, 15:40
night bull- polecam niebrandowanego :) Dlaczego? Bo nie masz syfu Ery, masz calutkie pudełko tak jak z fabryki i satysfakcje ze nia masz SIM LOCKA ! (zdjecie locka teraz sporo kosztuje i nie we wszystkich komisach zdejmują narazie)

A jakbyś wział z Ery to np. byś musiał bulić za zdjecie Sim locka, Wgranie czystego softu (jeżeli byś chciał)
A niebrandowanego to jedynie idziesz do komisu i mówisz żeby wgrali ci nowsze oprogramowanie (ewentualnie podajesz jakie)

I muszę przypomnieć że R1da038 to nie jest oficjalne opr. tak jak 037 ! To tylko próbka która ponoć z czasem wysiada ;) (PONOĆ ktoś juz o tym na inym forum pisał)

Aha i ja znam programik dzięki któremu za 23 zł wgrasz sobie sam nowy soft kablem z zestawu :D Jak coś to pisz :-)))

Tristan- mogło... niestety :P Ale tak jak mówie za 23zł można wgrać sobie samemu nowy czysty (lub brandowany jak kto woli) soft :)

Pzdr.

daxon1987
23-02-2008, 13:58
panowie mam problem z niedzialajaca aplikacja w sony k850i wyskakuje mi operacja nie powiodla sie... przy wchodzeniu do pliku z grami.. prosze o pomoc i instrukcje bo jestem bardzo ciemnym laikiem...:(

kuki
23-02-2008, 14:45
Koleś cały wątek jest o tym! Nie doczytałeś sie jeszcze ze to błędy w sofcie ;/? i nie wchodzisz w plik z grami tylko w folder z grami!

Trzeba wgrać nowy soft i tyle.

daxon1987
24-02-2008, 09:01
to ,,Koles,, powiedz jak wywalic starego softa, wgrac nowego i wszystko bez udzialu servisu, pieniedzy, i najlepiej samemu... :confused:

kuki
24-02-2008, 10:17
No to koleś narazie tak się nie da!!! To telefon nowy z nową platformą która nie została jeszcze do końca złamana! Choć nasi rodacy już nad tym pracuja i dobrze im idzie :)

A jak byś naprawde chciał naprawić fona to byś dostrzegł że napisałem topica o flashowaniu K850i za 23zł (samemu)

MAsz: http://se-center.info/showthread.php?t=60891

I więcej o tym nie pisz bo nie ma narazie innego sposobu. Chyba że wolisz komis za 60zł lub więcej xD

daxon1987
25-02-2008, 17:16
dzieki... wiesz wole komis... :( cenowo mnie to nie cieszy...ale wrazie czego podam ich ze mi fona zniszczyli;) dzieki... i sie tak nie nwerwiaj na mnie... klipa czasem jestem i tyle:(

kuki
27-02-2008, 15:56
;) ... Wiesz że w komisie oni mogą na Ciebie d*** wypiąć i powiedzieć że to ich nie obchodzi :/ Oddajesz do nich na swoja odpowiedzialność. Chyba ze dostajesz jakąś karteczke :)

Ale mówie Ci ''mój'' sposób jest szybszy i do tego wgrasz sobie jakie chcesz oprogramowanie :)

No ale skoro się boisz to idź juz do komisu :P

bart_gt
05-03-2008, 00:46
Szlag by to trafił, kilka dni temu mnie też to spotkało :/
Telefon będąc w trybie "Transmisja plików" sam się włączył, zresetował ustawienia graficzne (był na różowo) i jakoś niedługo potem zorientowałem się że nie mogę wejść w aplikacje, potem że w gry też nie ani zainstalować nic nie mogę i kaszana.

Telefon (k800i, soft R1KG001) całkiem nowy, w Erze. Pójdę do nich, zechcę naprawy i jeszcze mam 60 zł wydać mimo, że na gwarancji jest? Czy coś pomieszałem? z góry dzięki za informacje.

kavior
05-03-2008, 12:53
jak masz na gwarancji to nie płacisz. A jak nadal będą chcieli te 60 zł, to kosztem utraty gwarancji sam sobie wgraj nowe oprogramowanie.

kuki
05-03-2008, 16:13
A więc w k800i mimo stabilnego softu też sie to dzieje ;/ Ale lipa.

Bart_gt idź i oddaj na gwarancję :P Ale ja na Twoim miejscu bym wolał Z tuningować Fona :) (Ale to moje zdanie ;) )

bart_gt
05-03-2008, 19:59
O ile gwarancję komputera jakiś czas temu olałem przerywając plombę (sam potrafię się zająć hardware'em itd.) o tyle telefon to dla mnie delikatniejsza sprawa i mam pecha co do tych urządzeń, dlatego na wszelki wypadek wolę nie tracić, przynajmniej chwilowo, gwarancji :)

Ja wiem, że Wy sie znacie i z Waszej strony to lepiej bo poza utratą gwarancji to widzicie same zalety i udogodnienia ale chyba jeszcze nie chcę ryzykować ;)

Kiedyś zmienię zdanie, posprawdzam co może mi dać tuning, jak to się robi i jakim kosztem i jak łatwo :P

W każdym razie dzięki za informacje, jeszcze sie zastanowię nad decyzją :)

A, i z góry przepraszam że piszę w złym temacie ale taki udało mi się na szybko odnaleźć i dopiero teraz zobaczyłem w "podobnych wątkach" że jest osobny wątek z tym problemem na k800i, chociaż fakt faktem problem jest chyba nieco bardziej uniwersalny.

Dark Saience
14-03-2008, 17:14
mi też sie to zdażyło ale ze strony sony ericsson niechcą mi powiedzieć czy seus to zlikwiduje holera tyle dałem za tego tela a tu już problemy

bart_gt
16-03-2008, 22:01
mnie proponowali samodzielną aktualizację programem ale sprawiał trudności, tak samo zresztą jak ten SE PC Suite. Upewniłem sie jeszcze na wszelki wypadek czy czyszczenie telefonu nic nie pomoże. No i nie pomogło, jadę do serwisu z tym...

zdichu6
01-04-2008, 20:07
ja się spotkałem. Oddałem telefon do serwisu i po 3 dniach mialem naprawiony

kuki
01-04-2008, 20:49
No to szybko ;) Chyba nie mieli towaru do naprawy i kurierem :)

wawrzus122
22-04-2008, 17:58
identyczną sytuacje miałem z k750i...
Jedynym rozwiązaniem było wgranie nowego softu...
-Powodem najprawdopodobnie była zbyt duża ilość gier!

kuki
22-04-2008, 19:32
To ciekawe ... ja miałem k750i nawaliłem na max gier i nic... (w pamieci fona)

Soft zawsze pomaga gdy telefon nie upadł itp :]

fajnamysza83
22-04-2008, 19:59
A chłopaki powiedzcie mi czy jak w innym serwisie wgrywałam polskie menu i nowego softa to tracę gwarancję??

kuki
22-04-2008, 20:58
Tzn. ogólnie robienie coś za plecami SE to utrata gwarancji, ale jeżeli wgrywali ci Box-em bez logów to prawdopodobnie po oddaniu na gwarancje nie zauważa że było coś wgrywane... (oni zazwyczaj robią żeby mieć z głowy) Ale jeżeli miałaś np. Angielski i zmieniłaś na pl to chyba sie kapną xD... choć jeżeli oddajesz do komisu to nie. (bo komis wysyła do SE a tamci nie wiedzą czy był Pl czy ang.)

Jeszcze jakieś pyt? ;)

fajnamysza83
22-04-2008, 21:07
Haha, dziękuję na razie to wszystko :*