PDA

View Full Version : Czy karte sim można podrobić?

Pmaniak
04-02-2008, 16:26
Witam, mam takie pytanie, kupiłem na allegro kilka dni temu i dzisiaj przyszła karte sim, dość okazyjnie, no licytacja BCM wiec nie mialem jakis watpliwosci, zwlaszcza ze koles dostal tez pozytywny komentarz pare dni wczesniej za inna podobna aukcje. Karta przyszła, wszystko fajnie, tylko chip na karcie jest taki wyjątkowo mały (w porównaniu z tym ktory mam w swojej karcie do tej pory uzywanej, bo jest prawie o połowe mniejszy) i wydaje sie taki jakby nie był zrobiony ze złota czy miedzy czy z czego on tam jest tylko z takiej jakiejś złotej matowej folii naklejonej na jaki srebrny kwadracik. W związku z czym mam pytanie czy ta karta moze byc podrobiona i czy w zwiazku z tym moga byc jakies tego konsekwencje? np. niemoznosc dzwonienia, doładowywania konta i tym podobne problemy, lub czy coś mi grozi?

ksiac
04-02-2008, 22:12
Ciekawe jak możesz widzieć Chip karty jak on jest zalany pod plastikiem.. Ale z tego co mówisz to chyba chodzi Ci o ścieżki... Możesz zrobić jakieś foto?? A tak po za tym watpie zeby ktoś bawił sie w takie coś.. Komu by to miało służyć??

MEXIKANOS11
05-02-2008, 08:53
mysle ze podrabianie karty nadawanie jej numeu i inne takie z nia zwiazane to by strasznie duzo kosztowalo pieniedzy(maszyn) i czasu i nie wiem czy gra jest warta swieczki :smile: