View Full Version : Aktualizacja softu w K850i z Ery lub Orange
nightbull
04-02-2008, 17:22
Mam pytanie - czy przez SE Update Service można bez problemu zaktualizować soft w K850i z Ery lub Orange ze zdjętym simlockiem.
Przy okazji moze ktoś poradzi - lepiej kupić K850i wzięty z polskiej sieci komórkowej czy z polskiej dystrybucji oryginalnie bez simlocka (droższa opcja). ?
Wiem że dla Orange bez problemu aktualizuje :) Ale dla ery to nie wiem ;p
z polskiej dystrybucji oryginalnie bez simlocka (droższa opcja). ?
To lepsze od polskich producentów są bo są czyste ! A brandowane maja często słabo wykonane częsci ( i soft szybko pada) co się sprawdziło na jednym forum niestety . ( i znów kupisz czysty ale nie zaktualizujesz... ale chyba za jakiś czas da rade )
nightbull
06-02-2008, 20:14
( i znów kupisz czysty ale nie zaktualizujesz... ale chyba za jakiś czas da rade )
Czy możesz trochę jaśniej, bo chyba nie zrozumiałem?
Mam rozumieć, że póki co w nie-brandowym, czystym K850i z polskiej dystrybucji, nie można zaktualizować softu przez SE Update Service?
rawilson
06-02-2008, 20:16
zalezy jaka werjse softa masz i jakie cda
nightbull
06-02-2008, 20:23
Na razie jeszcze nie mam, bo chcę kupić telefon lada dzień. I właśnie nie wiem, czy jeśli kupię niebrandowany z Sony Ericsson Polska, to mogę bez problemu aktualizować soft prze SEUS. Wiesz może? A jeśli nie można, to czy w K850i z Ery można?
Dzięki za każdą poradę.
Podpinam sie pod temat bo mam pytania dotyczące aktualizacji. Mam k850i z Orange'a - czy po aktualizacji softa SEUS'em zniknął te beznadziejne Orange'owskie ikonki menu głównego? Po drugie - czy to się wiąże z utrata gwarancji (ingerencja w oprogramowanie) ? Po trzecie - aktualizacja wyczyści mi dane z tel?
Pomożecie?
nightbull
22-02-2008, 13:38
Trochę już się zorientowałem, więc piszę:
Aktualizując SEUSem nie tracisz gwarancji, ale nie usuniesz śmieci z Orange czy innej sieci.
Żeby się tego pozbyć musisz wgrać od nowa niebrandowany soft i w tym przypadku tracisz gwarancję. Jednak gdyby telefon się zepsuł nie na amen, to możesz z powrotem wgrać brandowany soft Orange i w serwisie nie powinni się pokapować, że coś było kombinowane z softem.
Jak się mylę, to mnie poprawcie.
Nie mylisz się .
Aktualizować jednak Seusem można tylko wybrane CDA tak jak wspomniał Rawilson... Co nie jest wygodne :/ i nadodatek tylko brandowane fony :(
nightbull
22-02-2008, 18:08
Chyba jednak niebrandowane również można aktualizować SEUSem. Fakt, że 038 nie było dla niebrandowanych, ale najnowszy R1EA031 jest.
Prawdopodobnie ten nowy ma nam to udostępnić :P Ale gorzej jak się rozczarujemy ;)
daxon1987
25-02-2008, 17:12
hmmm....
''Hmmm''- Co to miało znaczyc ??? SPAM x/
Aha no i polecam R1ea031! Mam go od wczoraj jak oddałem na gwarancje :) Wszystko już praktycznie poprawili oraz duzo dodali... jedynie co jeszcze pozostało to szybkość :) Ale już w Walkman-ie nie laguje sie tylko w menedżerze trochę :P
Po prostu polecam :) A zdjęcia są Tak samo fajne .
remarcin
02-04-2008, 12:16
Panowie kupiłem fona z vodafone (nie ma języka polskiego)
Czy można go zaktualizować SUSEm na coś polskiego - np. ERĘ
na brandowanym z orange bez simlocka aktualizuje wiem bo przed chwilą aktualizowałem ;]