View Full Version : [W880i] Ponowne sformatowanie baterii.
ScorpiOOn
04-02-2008, 22:42
Witam.
Jakiś czas temu kupiłem Sony Ericsson w880i (używany), jednak zauważyłem, że bateria trzyma mi max 1 dzień ze średnim użytkowaniem mp3, natomiast jeśli prawie w ogóle z niej nie korzystam, to wytrzymuje z max 2 dni, domyślam się, że coś jest nie tak, i boję się, że jest źle sformatowana. Dlatego moje pytanie brzmi:
-Czy można ponownie sformatowac baterię bez obawy o jej zniszczenie? Jeśli tak, to jak? Czy tak jak normalnie? (rozładowac na full, naładowac na full), słyszałem też, o włożeniu baterii do zamrażalki na jakiś czas i dopiero w tedy naładowac.
-Czy może lepiej kupic nową baterię?
Jeśli sam nie wiesz-Nie odzywaj się, nie potrzeba zbędnych komentarzy.
Po pierwsze, ostatnie i najważniejsze: tych baterii się NIE formatuje.
ScorpiOOn
05-02-2008, 00:36
Czyli mam rozumieć, że ich się nie formatują? Wytrzymują tyle, i nic nie mogę zrobić?
Bo moja stara coś mi tutaj wyskakuje z tekstami, że nie prawda, gadają, że ich się nie formatuje, a tak naprawdę się formatuję (i tak jej nie słucham, bo ona uważa się za znawcę w każdym temacie, wyskakuje mi z tekstem, że u niej się formatuje, a ja śmiejąc się z niej odpowiadam jej, że ona ma nokię i zupełnie inną budowę :/ a ta i tak się kłóci bo jak zwykle wie lepiej -.-).
Czyli mam rozumieć, że ich się nie formatują?
Nie formatuje się tych baterii.
Jeśli byś jej nie formatował, to by trzymała dużo.
Te baterie są nowsze i nie trzeba, a nawet nie mozna bo skraca to ich zywotność. Te baterie możesz kiedy chcesz doładowywać.
rawilson
05-02-2008, 12:27
ScorpiOOn przeczytaj sobie istrukcje obsługi... tam jest wszystko napisane... radze zakupic nowa baterei - koszt gdzieś z 60 zł
ScorpiOOn
05-02-2008, 21:59
Nie powiedziałem wam jednak o jednej ważnej rzeczy ;] Nie mam instrukcji obsługi i bateria chyba nie była nigdy formatowana, gdyż ja ją kupiłem używaną (od sklepu, na allegro, prawie nówka, używana to znaczy nie używana, ale posiadał ją ktoś przede mną). Wątpię, by ją formatowali, jednak się dziwię, że tak słabo bateria trzyma ;/ Skoro to taka super itp. to powinna trzymać dłużej :/
Luke_Slater
08-02-2008, 19:01
bardzo możliwe, że poprzedni właściciel Twojego telefonu był super znawcą i to właśnie ON próbował formatować tę baterię doprowadzając do jej uszkodzenia, czego efekty możesz teraz odczuć.
Jedynym mądrym posunięciem będzie kupno nowej oryginalnej baterii tak jak to zasugerował wcześniej rawilson.
Gizzmo__
08-02-2008, 21:49
A jeśli chodzi o instrukcję do tego telefonu to jest dostępna w pdfie na stronach SE a jak tam nie znajdziesz wejdź na www.playmobile.pl w dział telefony wybierz model i ściągnij sobie instrukcję, wszystkiego się dowiesz... :D
Pooozdro
rawilson
08-02-2008, 23:02
http://se-center.pl/instrukcje.php - najszybszy download instrukcji jakby ktoś chciał ;)
to mam 60 zł mniej w kieszeni bo raz ją sformatowałem ale shit :( :cry:
pato12-80
15-07-2008, 16:17
nie musi kupować nowej bateri ja mam nowy tel w880i i co jak myslicie ile mi trzyma 2 dni max
nie formatowałem jej
pato12-80
15-07-2008, 16:19
nie musi kupować nowej baterii ja mam nowy :se: :w:880i i co trzyma mi 2 dni
nie formatowłem jej