PDA

View Full Version : Niekontaktujące wejście na słuchawki/ładowarkę

rysiek--91
04-02-2008, 23:31
Od jakiegoś czasu moje wejscie na słuchawki nie kontaktuje. przerywa połączenie, pyta czy odtwarzać przez głośnik mimo podłączonych słuchawek, trzeba dociskać wtyczkę żeby słuchawki kontaktowały. Ma ktoś pojęcie jak to naprawić własnoręcznie?? albo gdzie i tanio można to zrobić (w wawie) bo kupiłem telefon w poznaniu, a wysyłać go na gwarancję i czekać na powrót, tym bardziej że wyjeżdżam nie jest dobrym pomysłem.

P.S.
Słuchawki sprawdzałem na innym SE. działały bez zarzutu.

basti13
05-02-2008, 07:25
mozesz przeczyscic styki telefonu jakim srodkiem do czyszczenie podzespolow elektronicznych, np. spirytusem tech. lub zwyklym i powinno lepiej dzialac, styki sa raczej zabrudzone...no chya ze gniazdo jest jakos uszkodzone lub po prostu sie wyrobilo i dlatego trzeba dociskac..

rawilson
05-02-2008, 12:32
albo je polizac... nie no nie rob tak :PP

mozesz przeczyscic styki telefonu jakim srodkiem do czyszczenie podzespolow elektronicznych, np. spirytusem tech. lub zwyklym i powinno lepiej dzialac, styki sa raczej zabrudzone...no chya ze gniazdo jest jakos uszkodzone lub po prostu sie wyrobilo i dlatego trzeba dociskac..
pamietaj jednak zeby wyjąc baterie przed tymi czynnościamy bo juz widze kolejny temat o nazwie "help k550i nie włacza sie!"