View Full Version : Problem z kartą pamięci
witam mam problem z kartą pamięci w aparacie cyfrowym wyskakuje mi błąd: BLOKADA KARTY nie wiem co mam zrobić mam aparat Canon Power Shot A530. Jeśli ktoś wie jak naprawić kartę będę bardzo wdzięczny. Aha karta jest Kingston 512mb SD.
Może po prostu trzeba ją odblokować tym żółtym przełącznikiem co jest na zdjęciu...
http://www.swiatkomputerow.pl/upload/b-o-t-566.jpg
już to próbowałem. karta była już wcześniej używana. nie wiem co się z nią stało :( :(
maniek1345
09-02-2008, 00:48
już to próbowałem. karta była już wcześniej używana. nie wiem co się z nią stało :( :(
Niektóre aparaty z tego co wiem widzą karty tylko sformatowane na FAT a na FAT32 już nie.
Sprawdź jak jest sformatowana i sformatuj na FAT.
Miałem ten sam problem i to pomogło :)
Witam!!!
Planuje kupić karte pamięci Memory stick pro duo high speed 1GB sony z allegro:http://www.allegro.pl/item336697965_1gb_sony_memory_stick_pro_duo_okazja _.html
I mam takie pytanie czy warto?
Jackal PL
04-04-2008, 14:00
Czemu mieszasz co? Mogłeś poszukać i znalazłbyś odpowiedź (albo dobra, założyć kolejny temat), ale niech będzie skoro już napisałeś to nie będę wredny. Nie warto tej karty kupować. Dlaczego? Bo to podróba. Informacji co i jak szukaj już na forum.
A z kupnem tej karty na allegro to musze sie zgodzic lepiej kupic w sklepie bo wtedy jak karta by byla zepsuta to ma gwarancje i moge wymienic a tak z allegro to lipa. Sformatowałem karte przez kompa i dalej jest to samo a z sformatowac przez telefon nie moge bo wyskakuje mi że mam podac kod blokady tel a ja go nie znam
Standardowo kod blokady to 0000 - jak nie pasuje to możesz użyć jakiegoś programu (np. setool2) żeby odzyskać kod
Dzienks za pomoc ale nie musiałem szukać kodu wystarczyło jak wpisałem 0000
Niestety to formatowanie karty przez kompa ani przez tel nic nie dało zdjęcia niektóre są ladne a niektóre rozmazane jakies zielone pasy wyskakuja chodzi mi tu oczywiscie o to jak na kompie otworze bo na tel są ładne.Co zrobić więcej można jeszcze???